TIPS PEMILIHAN POMADE YANG BETUL

By Nurul Syahirah - October 28, 2018

TIPS PEMILIHAN POMADE YANG BETUL | Assalammualaikum wbt.

Asyik tips untuk gegirl je. Apa kata untuk boys pulak? Hehehe. Sebenarnya ada je dulu pernah update. Mungkin korang tak perasan kut. Takpe-takpe. Kali ni Nurul nak share sikit info yang mungkin agak berguna untuk para jejaka di luar sana. 

Dalam keluarga Nurul ni memang 2 ketul je lelaki. Hehehe. Sebab keturunan ramai perempuan kan. Kisahnya bermula Nurul selalu tengok abah dengan wafiq pakai gel rambut. Alaaaa. Gel rambut yang macam warna dia jernih-jernih tu.

Nurul ni pulak suka sangat sentuh rambut adik. Entah ~ Habit kut. Hehehe. Tapi bila budak ni guna gel rambut, perghhhh ! Bau dia. Memang pengsan. Hahaha. Lagi-lagi kalau pakai songkok. Lepas tu rambut keras sangat. Jadi tak best la kalau Nurul pegang. Hohoho.




So, Nurul pun usha-usha lah facebook and ada orang jual pomade. Sebenarnya takut juga sebab Nurul pernah terbaca yang pasal pomade tiruan tu. Kita nampak teksturnya pun kita dah tahu. Entah apa benda ingredient yang bakal merosakkan rambut tanpa kita sedar. Risik punya risik, beranikan diri untuk bagi abah dengan wafiq cuba.

Alhamdulillah. Sampai sekarang pakai pomade tu je. Hehehe. Cuma tukar-tukar brand je kalau diaorang nak. Tapi ! Specialnya seller ni, siap consultation untuk customer tau.

Nurul yang tak tahu apa-apa pasal pomade tu, boleh jadi tahu. Hehehe. And beliau akan suggest apa yang sesuai untuk seseorang. Haaaaa. Para isteri nak belikan husband awak pomade, memang memerlukan consultation macam ni kan.


Ok, sekarang Nurul share dekat korang serba sedikit tips untuk pilih pomade. Ini berdasarkan apa yang Nurul tahu ye.


TIPS PEMILIHAN POMADE YANG BETUL


1. KENA TAHU JENIS RAMBUT

Alaaaa. Ni mudah je. Korang kena tahu jenis rambut korang atau rambut yang korang nak bagi pomade tu. Kut-kut lah para isteri nak belikan ke. Haaaa. Kena tahu tau. Dari segi lurus ke, kerinting ke, lembut ke, kasar ke. Ini memudahkan untuk tahu jenis pomade mana yang sesuai untuk rambut korang.


2. KENA TAHU JENIS FAVOURITE HOLD

Ok, ni Nurul tak arif sangat. Tapi berdasarkan apa yang Nurul tahu la ye, adik Nurul jenis yang tak boleh pakai hold yang keras. Yela kan. Sebab sekolah. Memang pantang nampak rambut students keras, memang kena denda. Hahaha. Walapun bukan pacak-pacak style. :p

Kalau macam abah pula, lebih suka hold yang so-so. Tak keras dan tak lembut sangat. So, abah tak cerewet. Hahaha. Wafiq Aiman ni payah sungguh nak ikut apa yang dia suka. Karang main bagi je kesian pulak sebab takut kena denda nanti.


3. JENIS BAU YANG SESUAI

Ini Nurul pakai tambah je sebab memang tips dari Nurul. Hehehe. Nurul suka bau yang soft-soft dan tak kuat and tak manis sangat. Jadi, memang Nurul pilihkan pomade untuk abah dengan wafiq jenis bau yang soft.

Jadi, bila kita pegang rambut diaorang, takde bau tu menyengat. Hehehe. Maap la ye. Memang habit sis pegang rambut adik. :p kadang kena marah tauuuu. Tapi apa ku kesah. :p



Jadi, itu lah dia serba sedikit tips dari Nurul. Ni pun semua consultation daripada seller tu ye. Nurul sampaikan je. Hehehe. Sebenarnya mungkin banyak lagi. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, boleh direct seller tersebut ye.

So far, review Nurul tentang pomade ni memang bagus. Ilmu yang kita rasa tak penting tu, sebenarnya ada kegunaan untuk diri kita. Takde siapa yang tahu kan. Dan rambut adik dan ayah tak macam dulu ! Hahaha.

Walaupun pada permulaan tu agak takut nak cuba, asalkan kita dapat seller yang bertanggungjawab dan boleh bantu kita, semua tu takde hal. In Sha Allah, terbaik untuk kita sebagai customer. ^^


Dekat bawah ni Nurul sertakan details yang mungkin korang perlukan. Jangan contact Nurul tau. Hahaha. Nurul cuma bagi information je. ^^


MAKLUMAT LANJUT :-

WHATSAPP : 017-468 0065




  • Share:

You Might Also Like

2 Comments