MOVIE REVIEW | PETER RABBIT

By Nurul Syahirah - Thursday, April 19, 2018

MOVIE REVIEW | PETER RABBIT | Bukan selalu kita ada 'me time' ni. Hahaha. Ye-ye je engko ni Nurul. Padahal memang kerap sangat tengok wayang sekarang ni. Well, kita kebosanan. Jadi kita carilah hiburan sendiri. Hehehe ^^

Kali ni Nurul dating dengan kawan baik Nurul masa zaman kolej. Haishhh ! Lama sangat tak jumpa. Hahaha. Dan berkesempatan lah nak pergi mewayang ni ~ Kali ni kita pilih Peter Rabbit. Diaorang kata best. Jadi, kita pun try la tengok ~


Cerita ni boleh bawa anak-anak ye. Sebab cerita komedi ala-ala kartun gitu ~ Nurul tak mau cerita sinopsis ye. Sebab macam bosan je. Hahaha. Kali ni memang fully pendapat Nurul sendiri.

Nurul nak bagitahu, bahawasanya cerita ni memang best. Hehehe. Nama pun cerita komedi, memang gitu la gayanya. Lagi-lagi bila tengok teletah nakal si rabbit tu. Dalam cerita ni banyak mengisahkan tentang kerjasama dan kasih sayang antara adik-beradik.

Tapi rabbit tu comel sangat tau ! Banyak gelak je tengok cerita ni. Cumanya sound effect pawagam yang Nurul pergi tu agak kuat. Mungkin sebab sound untuk scene tu kuat. Faham-faham lah kalau dah masuk pawagam kuatnya macam mana kan. Keluar-keluar je, terus sakit kepala. Hehehe.

So far, cerita ni bagi Nurul memang best. Tapi pada yang suka tengok cerita budak-budak gini lah ye ~ Kalau tak kena dengan jiwa, memang takkan best. Hahaha.


Jeng jeng jeng, rating Nurul? Hehehe. Nurul bagi 7/10 sebab mungkin ada yang tak suka tengok cite-cite gini. Tapi tak salah untuk cuba tengok ^^


  • Share:

You Might Also Like

5 Comments

  1. Best kan citer dia..banyak diselitkan pengajaran

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe.. boleh layan lah cite ni ^^

      Delete
  2. tengok trailer macam best je..ada masa Alam layan jugak la nanti..;)

    ReplyDelete
  3. dah download tapi belum tgk lagi movie ni..

    ReplyDelete
  4. ni kalau bawak cousin pi tengok mesti dia suka

    ReplyDelete