KENAPA FEMININE WASH MANJAKANI COSMODERM BEST?

By Nurul Syahirah - April 18, 2018

KENAPA FEMININE WASH MANJAKANI COSMODERM BEST? | Assalammualaikum wbt. Sekian lama Nurul mendiamkan diri daripada menulis di blog ni. Hehehe. Kita kekeringan idea sebenarnya. Alhamdulillah, Allah mudahkan untuk Nurul menulis kembali. Bukan mudah untuk menulis. Percayalah ~ Hehehe.

Hokayy, entri kali ni khas untuk gegirls je tau. Feminine wash manjakani cosmoderm. Pernah dengar tak? Hehehe. Sebenarnya dekat Malaysia ni banyak sangat jenis feminine wash. Ada yang sesuai dengan kita dan ada yang tak. Cuma kali ni Nurul nak story sikit feminine wash yang Nurul gunakan daripada zaman sekolah lagi. :D


Sebenarnya feminine wash ni merupakan satu pilihan untuk kita sebagai perempuan nak guna ataupun tidak. Tapi Nurul pilih untuk guna sebab kebersihan yang utama. Sebab pengalaman Nurul yang dulu mengajar untuk lebih berhati-hati. Hehehe. Lagipun ibu dah pesan. Jadinya kita ikutkan saje ~

"Ada yang cakap feminine wash ni tak boleh guna. Bahaya untuk miss v."


Sebenarnya Nurul pun akui yang Nurul pun pernah dengar ura-ura macam tu. Tapi kesahihan tu Nurul masih tak dapat jawapan. Alhamdulillah, Nurul jumpa doktor dan bertanya, doktor pun menggalakkan untuk kita pakai tujuan untuk menjaga kebersihan.

Tapi ada caranya untuk pakai. Sebab miss v ada bakteria yang bagus nya tersendiri. Jadi, kita tak nak disebabkan feminine wash tu, bakteria baik pun hilang sekali. Sebab tu ada caranya. Hehehe.

Ni bukan promote tau. Tapi sekadar sharing. Hehehe. Tak salah untuk kita sharing benda bagus. Dan memang terbukti feminine wash manjakani cosmoderm ni memang terbaik untuk Nurul. Setia k ! Hahaha. Daripada berwajah lama sampailah dah berwajah baru cosmoderm ni. Alhamdulillah, banyak kebaikan yang Nurul dapat.


Apa bahan yang ada dalam feminine wash manjakani cosmoderm ni?

  • Oak Gall
  • Aloe Barbadensis Leaf
  • Labisia Pumila
  • Piper Betle
  • Manjakani
Bab manjakani tu la yang Nurul suka sebab memang sangat recommend untuk para wanita. Ada sesetengah feminine wash yang Nurul pakai, memang akan terasa gatal dan melecet. Huhuhu ~ Masa tu memang menyesal sangat tukar. Hahaha.

Feminine wash manjakani cosmoderm ni pun sesuai pada semua peringkat umur ye. Kecuali kanak-kanak yang berusia bawah daripada 4 tahun. Tapi paling hot dalam kalangan yang sudah berkahwin. :p 

Jeng jeng jeng ~ Sebab tu lah Nurul kata kenapa feminine wash manjakani cosmoderm ni best. Sebab Nurul dah guna lama dah ! ^^ Jom tengok berapa ramai yang dah gunakannya. Boleh usha link dekat bawah ye ^^


>> https://www.instagram.com/cosmoderm.my/ <<

WHATSAPP : 017-357 5871



  • Share:

You Might Also Like

2 Comments