Review Movie | KL Special Force

By Nurul Syahirah - March 19, 2018

Review Movie | KL Special Force | Huishhh ~ Sekian lama Nurul mendiamkan diri. Hahaha. Maaf la ye. Dua tiga menjak ni tak sempat nak menjenguk blog disebabkan kerja hakiki. Sekarang ni pun Nurul nak lunaskan impian Nurul.

Nanti dah settle semua, baru Nurul share dengan korang ye. ^^


BACA SINI >> MOVIE GAME NIGHT

Actually, ahad yang lepas Nurul saje melencong ke ioi puchong untuk tengok wayang. Hahaha. Nak tengok The Strangers tapi dekat ioi tak keluar lagi la pula. Jadinya Nurul ambil keputusan untuk tengok cerita lain. Nurul ni memang kaki tengok wayang juga la ~ :p

Tapi akan pergi bila ada cerita yang Nurul nak aje. Hehehe.

Punya la lama scroll website GSC tu, akhirnya Nurul mengambil keputusan untuk tengok cerita KL Special Force. Terkejut tak Nurul tengok cerita genre gitu? Hahaha. Tengok sorang pula tu. 

Apa yang Nurul nak simpulkan dekat sini, KL Special Force memang the best movie Malaysia yang setakat ni Nurul pernah tengok. Serious ! Dan nak mengaku bahawa lakonan Fattah Amin memang wow giler ! Hahaha. Teruja plus dengan excited. Nurul ingatkan Nurul akan rugi sebab Nurul tak minat genre cerita macam tu.

Rupa-rupanya tak. Sebabkan jalan cerita yang memberi pengajaran yang sangat banyak. Cuma dua perkara yang Nurul tak gemar sangat dalam cerita ni.

First, awat lah cerita dia banyak menggunakan ayat-ayat kasar. Bercakap depan-depan pun nak menjerit. Hahaha. Memang automatik Nurul sakit kepala masa tu.

Second pula, adegan tumbuk-tumbuk ni. Hahaha. Ngeri pula Nurul tengok. Bercampur dengan darah-darah. Adegan tembak-menembak tu. Adududu ~ Gagah je menahan masa tu. :p

So far, cerita ni memang Nurul mengaku sangat best. Adegan-adegan dalam cerita tu memang nampak sangat hidup. Sepanjang Nurul tengok cerita tu, banyak persoalan yang ada. Jadi, korang pun kena tengok juga tau :D


  • Share:

You Might Also Like

11 Comments