February 11, 2018

Lagu Inspirasi Untuk Yang Pernah Jatuh | Lirik Lagu Jatuh Bangun Haqiem Rusli

Lagu Inspirasi Untuk Yang Pernah Jatuh | Setiap orang ada berhadapan dengan saat kejatuhan sementara. Itu normal. Kita jatuh adalah untuk proses kita bangun dengan kuat.

"Nurul pernah jatuh?"

Yes ! Of course la pernah. Hehehe. Banyak kali. Tak terkira sebab kejatuhan Nurul tu yang menguatkan Nurul. Jangan jadikan kejatuhan yang kita alami untuk kita berhenti di pertengahan jalan. Allah takkan menguji kalau kita tak mampu. Let's say kalau kita berhenti tengah jalan, sedangkan kejayaan ada dekat depan kita. Tak ke rugi?

Actually lagu yang Nurul nak share dengan korang ni memang best ! Setiap bait lirik yang ada dalam lagu ni memang positif. Hehehe. Dan lagu ni lah Nurul dengar setiap kali Nurul rasa give up :p Alaaa ~ Korang pun tahu lagu apa kan. Lagu yang dinyanyikan oleh Haqiem Rusli ni makin lama makin menggila. Lagu-lagu beliau memang best-best.

Lagu "Jatuh Bangun" merupakan salah satu lagi favourite Nurul. Tapi Nurul selalu dengar bila tengah takde semangat je la. Hehehe. So, pergi buka youtube cepat-cepat :D


LIRIK LAGU JATUH BANGUN

Perjalananku sungguh jauh
Ada jatuh, ada bangun
Dan ku tempuhi semuanya dan terus berlari
Cause all I want this time
To know you're mine
And I want you to know that i'm fine
Cause all I want is time time
To know you're mine mine
And I want to you know that i'm fine

Di saat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang

Di saat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang
Engkau menghilang
Yeah

Dulu tak dipandang tinggal bayang
Kesedihan ku seorang
Kau tinggalkan aku tanpa ragu
Ku sunyi tanpamu

Cause all I want this time
To know you're mine
And I want you to know that i'm fine
Cause all I want is time time
To know you're mine mine
And I want to you know that i'm fine

Di saat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang

Di saat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang
Engkau menghilang

(RAP-AMAN RA)
Sekarang makin senang
Sudah lama mencuba
Sekarang makin tenang
Mana mungkin lupa

Lama sudah kita tak bersemuka
Itulah lumrah bila jalan berubah
Keadaan ketika itu kejam
Tak pernah aku cuba berdendam
Tak cukup kita pernah berkenal
Takda apa dalam hidup kekal
Ku doakan kau sentiasa selamat
Moga tercapai kita punya matlamat

Dulu tak nak bagi 
Muka atau hati
Sekarang jangan cari aku

(Haqiem Rusli)
Cause all I want is time time
To know you're mine mine
And I want to you know that i'm fine

Di saat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang

Huwooo ~
Di saat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang

Disaat ku senang
Kau menumpang
Dengan tenang
Yeah

Uhh Di saat ku senang
Kau datang menumpang dengan tenang
Uhh Disaat ku senang
Kau datang menumpang dengan tenang
Engkau menghilang ~


Ingat ! Jatuh kita tu sementara. Tak salah untuk kita merasa 'nikmat' jatuh. Tapi jangan lama-lama sebab tak baik untuk kesihatan. Hehehe. Semua orang pernah alami. Dan kejatuhan yang dialami setiap orang adalah berlainan. Yang penting, fikir positif dan sentiasa berdoa. In Sha Allah, kejatuhan awak tu akan buatkan awak berjaya :D


6 comments:

  1. Betul setuju...jatuh bangun kita dalam kehidupan bersifat sementara..allah dah atur sebaik- baik perjalanan hidup kita kan..akak banyak kali diduga..anggap allah sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. walaupun ditimpa masalah, fikir yang baik-baik :D

      Delete
  2. best kan lagu ni? ditujukan khas untuk kawan2 yang lupa diri.. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. yes.. lagu ni memang best.. ^^

      Delete
  3. Best lagu haqiem rusli ni .. lagu ni mcm kena dgn perjalanan hidup dia .. wlwpun pernah jatuh tapi tetap usaha jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah.. betul tu CCL.. kalau kita hayati lirik dia pun memang bagus..

      Delete

Follow Us @_nrlsyhirh