Insidious The Last Key | Movie Review - Syahirah Valiant

January 11, 2018

Insidious The Last Key | Movie Review

Insidious | Movie Review | Fuhhh ~ Dah hampir seminggu entry ni ada dalam draft daripada hari Nurul pergi tengok Insidious The Last Key. Hahaha. Punya lah ketandusan idea nak meluahkan penulisan ni. Hehehe.

Jadinya hari ahad yang lepas Nurul pergi tengok cerita Insidious. Memang favourite cerita hantu sebab cerita ni sangat-sangat suspen. Sampai kan satu tahap kata-kata kesat aku keluarkan. Eh ! Hahaha. Tu tanda penakut tu ~ :p

Image result for insidious the last key

SINOPSIS

Ahli Parassikologi Brilian Elise Rainier menerima panggilan telefon daripada seorang lelaki yang mendakwa bahawa rumahnya dihantui. Bukan itu sahaja, Elise terkejut bahawa rumah tersebut adalah rumah di mana Elise dibesarkan dan mempunyai kisah silam. Oleh itu, Elise dan dua orang rakannya pergi menyiasat tentang iblis yang secara tidak sengaja dia bebaskan.


Katanya The Last Key kan. Hahaha. Tapi Nurul rasa tak sebab akhir sekali cerita dia macam tergantung. Ni yang nak tunggu lagi ni. Kenapa Nurul suka sangat cerita ni?

Sebab daripada first part lagi Nurul dah ikuti cerita ni and Nurul rasakan memang best giler ! Lain daripada movie seram yang lain. Paling tak tahan tentang suspennya cerita insidious ni daripada first lagi. Kalau korang tengok half-half, memang korang takkan faham. Sebab cerita ni ada kesinambungannya.

Nurul bagi rating 10/10 :D 


12 comments:

  1. errr..mmg tak la akak nk tgk movie seram2 ni.penakutttt..

    ReplyDelete
  2. syafi ajak tgk kat wayang sorilah mama nak tgk kat wayang huhuu takut

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. alamak.. mama dia pulak yang takut ye.. :D

      Delete
  3. Minat juga layan cerita hantu . Insidious ini dulu layan dari satu sampai tiga , hehe . Dah pregnant nie tak dapat tengok , risau jadi apa apa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. lepas pregnant la ye kak.. risau apa-apa nanti..

      Delete
  4. dah tgk crita ni.. byk terkejut.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tahu takpe.. suspen betul cerita ni..

      Delete
  5. i dont feel like watching this even if i was really into all the movies before. most people give low ratings hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. lain orang lain pendapatnya ^^

      Delete
  6. Replies
    1. hehehe.. Nurul dah tengok dari awal.. so memang akan tengok sampai habis :D

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D