Insidious The Last Key | Movie Review

By Nurul Syahirah - January 11, 2018

Insidious | Movie Review | Fuhhh ~ Dah hampir seminggu entry ni ada dalam draft daripada hari Nurul pergi tengok Insidious The Last Key. Hahaha. Punya lah ketandusan idea nak meluahkan penulisan ni. Hehehe.

Jadinya hari ahad yang lepas Nurul pergi tengok cerita Insidious. Memang favourite cerita hantu sebab cerita ni sangat-sangat suspen. Sampai kan satu tahap kata-kata kesat aku keluarkan. Eh ! Hahaha. Tu tanda penakut tu ~ :p

Image result for insidious the last key

SINOPSIS

Ahli Parassikologi Brilian Elise Rainier menerima panggilan telefon daripada seorang lelaki yang mendakwa bahawa rumahnya dihantui. Bukan itu sahaja, Elise terkejut bahawa rumah tersebut adalah rumah di mana Elise dibesarkan dan mempunyai kisah silam. Oleh itu, Elise dan dua orang rakannya pergi menyiasat tentang iblis yang secara tidak sengaja dia bebaskan.


Katanya The Last Key kan. Hahaha. Tapi Nurul rasa tak sebab akhir sekali cerita dia macam tergantung. Ni yang nak tunggu lagi ni. Kenapa Nurul suka sangat cerita ni?

Sebab daripada first part lagi Nurul dah ikuti cerita ni and Nurul rasakan memang best giler ! Lain daripada movie seram yang lain. Paling tak tahan tentang suspennya cerita insidious ni daripada first lagi. Kalau korang tengok half-half, memang korang takkan faham. Sebab cerita ni ada kesinambungannya.

Nurul bagi rating 10/10 :D 


  • Share:

You Might Also Like

15 Comments