The Wedding Heritage | Berhati-Hati Memilih Wedding Planner

By Nurul Syahirah - Tuesday, January 09, 2018

The Wedding Heritage | Bungalow Wedding In Malaysia yang sangat eksklusif pakej perkahwinan yang disediakan. Selalunya kita tengok wedding planner yang cuma menyediakan perkhidmatan pelamin, makeup-makeup dan benda yang simple-simple je kan. Kali ni wedding planner yang menampilkan konsep bungalow. Wow !! First time Nurul tahu. Hahaha.

Then buat la research-research sikit tentang The Wedding Heritage ni, Memang superb sangat lah. Nurul pun terpegun tau. Bungalow yang sangat besar disediakan untuk keselesaan pasangan pegantin dan juga keluarga pegantin. Kejap lagi Nurul cerita dengan lebih lanjut lagi ye :D

BERHATI-HATI DALAM MEMILIH WEDDING PLANNER

Sekarang ni zaman semakin canggih dan semakin banyak penipuan yang berlaku. Tak kiralah penipuan daripada jual beli barang ataupun perkhidmatan. Baru-baru ni Nurul ada ternampak dekat TV Al-Hijrah tentang satu penipuan yang dialami oleh bakal pengantin yang mengambil perkhidmatan satu wedding planner ni. Bukan ratusan ringgit yang lesap tau. Malah ribuan ringgit ! 

Alahai ~ Takutnya. Orang tu dah la nak kahwin. Kahwin pula perlu gunakan wang ringgit yang banyak. Masih ada lagi manusia yang sanggup menganiayai orang macam tu sekali.


Sangat takut kalau ianya jadi pada diri kita kan. Tak tahu macam mana nak hadapi semua tu. Minta dijauhkan lah daripada orang-orang yang jahat macam ni. Sebab itu lah, top wedding planner Malaysia iaitu The Wedding Heritage menyarankan kepada bakal pengantin semua untuk berfikir secara realistik sebelum memilih wedding planner yang hendak digunakan.

Bukan apa, takut kalau kita yang jadi mangsa. Tapi... Siapa pula The Wedding Heritage tu? Heee ~ Nak story la ni. The Wedding Heritage merupakan perancang perkahwinan yang tidak asing lagi di Kuala Lumpur. Bermula pada tahun 2016, The Wedding Heritage memulakan perniagaan mereka menerusi konsep "Banglo Perkahwinan & Pakej Kahwin Cuci Tangan".

Hahaha. Style giler la konsep mereka ni :D

Dengan adanya konsep yang unik ni, ianya akan memudahkan pasangan pengantin dan keluarga mereka. Pakej yang mereka tawarkan ni bagi Nurul sangat berbaloi dengan harganya. Perkahwinan yang sangat eksklusif dengan  harga yang mampu milik. Dan paling penting, pakej perkahwinan yang mereka tawarkan ni lengkap dari A hingga Z hokayyy ! Jadi, bakal pengantin dan keluarga tak perlu nak pening-pening lagi dalam menguruskan majlis. Semuanya akan tersedia :D

Sampai ke hari ini, The Wedding Heritage dah memiliki 3 buah banglo tau ! Banglo ni untuk disewa bagi majlis perkahwinan dan terletak di Ampang, Kota Damansara dan Putrajaya. Haaaa ! Memang eksklusif habis ni. Banglo yang dimilikinya pula berada dalam kawasan-kawasan elit. Bukan itu je tau. Malah ditambah lagi dengan pelbagai kemudahan seperti bilik persalinan untuk pengantin, bilik rehat untuk keluarga dan kenalan, ruang solat dan tandas yang bersih dan selesa, kawasan parking kereta yang luas dan akses trafik yang mudah dengan pemantauan RELA, juadah makanan yang lazat dan macam-macam lagi ! 





Hahahaha. Percayalah ~ Sangat beruntung bakal pengantin zaman sekarang. Tinggal sediakan duit je, semuanya akan disiapkan. :D


Cantikkan gambar yang disediakan tu? Hehehe. Nurul pun dah terjatuh cinta tau. Gambar nampak clean and simple. Dan untuk pengetahuan korang, bakal pengantin akan dapat FREE album dan unlimited photo pendrive sekali ! Huhuhu. Sangat beruntung tau. Jap-jap, tak puas tengok gambar cantik lagi? Takpe, jom cuci mata lagi :D




Adoiii. Tak sabar nak kahwin bila tengok gambar-gambar cantik ni. Eh ! Ada kena mengena ke? Hehehe. Photographer yang disediakan merupakan setanding dengan photgrapher international ye. Patut la pun gambar-gambar yang disediakan memang cantik-cantik belaka.

So, sekarang jom kita tengok pakej lengkap yang ditawarkan. Bakal pengantin mesti excited kan? :D 

"Tapi kalau kita ada budget sendiri, macam mana ye?"

Jangan risau, yang mana ada budget sendiri, korang boleh request untuk custom quotation. Mudah kan? The Wedding Heritage akan buat majlis korang mengikut budget korang. 




Alhamdulillah. Kepada bakal pengantin yang memerlukan perkhidmatan wedding planner, memang Nurul recommend dekat korang untuk memilih The Wedding Heritage ni. Dan paling penting, ianya sangat trusted k. Tiada sebarang penipuan yang akan korang dapat nanti.

Malah The Wedding Heritage sangat membantu untuk merancang perkahwinan korang dari mula sampailah ke hari majlis. Lagi-lagi untuk golongan yang selalu sibuk dengan kerja hakiki, jadi memang memerlukan perkhidmatan yang macam ni.



FEEDBACK

Masih tak percaya? Alorhhh. Hehehe. So jom kita tengok feedback daripada pelanggan The Wedding Heritage. In Sha Allah, korang pun akan berpuas hati. ^^










Jadi, pada yang sedang mencari dan nak book untuk majlis perkahwinan tu, boleh lah book dekat The Wedding Heritage "No 1 Bungalow Wedding In Malaysia".


MAKLUMAT LANJUT :-





  • Share:

You Might Also Like

4 Comments

  1. harga kt wedding heritage ni berbaloi jgk dgn pakej yg diorang beri.. cantik2 betul pic majlis..pelamin pun tip top

    ReplyDelete
  2. Cantiknyaa gambar kahwin rasa nak kahwin semula je ~

    ReplyDelete
  3. eksklusif sangat tempat dia..untung bakal2 pengantin skrg ni..Nurul, nanti nak kawen boleh buat kat sini.. ;)

    ReplyDelete
  4. eksklusif sangat tempat dia..untung bakal2 pengantin skrg ni..Nurul, nanti nak kawen boleh buat kat sini.. ;)

    ReplyDelete