January 29, 2018

Beaute Library Pusat Kecantikan Pilihan Ramai

Beaute Library Pusat Kecantikan Pilihan Ramai | Actually kalau nak tahu apa masalah skin kita atau berkenaan dengan kecantikan, kita kena tanya therapist. Bila nak tanya tu mesti lah kita kena pergi spa untuk dapatkan consultation. Jadi, kita akan lebih tahu tentang masalah yang kita hadapi selepas mendapatkan consultation.

Beaute Library merupakan spa pilihan orang ramai kerana banyak sangat yang mereka offer free tau. Antaranya adalah free consultation dan free eye treatment. Kita cuma keluar modal untuk treatment yang lain je. Best kan? ^^


Nurul terpegun dengan Beaute Library ni bukan sahaja terhadap treatment dan layanan yang diberi. Malah deko hiasan dalaman spa tersebut sangat superb. Serious ~ Nampak elegant sangat-sangat. Dan dari situ Nurul nampak Beaute Library merupakan bukan calang-calang spa. Sebab dalam spa ni pun ada bilik VVIP tau ! Fuhhh ~ Yang pakej tu memang agak mahal sikit.

Beaute Library bukan sahaja untuk buat treatment kecantikan muka sahaja. Malah ada treatment untuk menurunkan berat badan tau. Jadi Beaute Library ni bukan fokuskan untuk kecantikan muka sahaja, tapi untuk kecantikan keseluruhan sekali.


Bila korang masuk je Beaute Library ni, ternampak lah logo mereka yang sangat eksklusif ni. Nurul pun suka sebab diaorang guna konsep gold. Hehehe. Sebenarnya Beaute Library ni bukan sahaja ada dekat Cheras, tapi ada banyak lagi branch mereka. Dan salah satunya adalah dekat Puchong. Hahaha. Dekat sangat dengan rumah. So boleh la kita berspa dekat sana nanti. :D




Keunikan pada produk mereka adalah packaging. Cantik kan? Konsep elegant diterapkan juga dalam packaging produk. Dan produk-produk ni merupakan produk yang digunakan sepanjang treatment yang korang nak. 

Ingredient produk ni berasal daripada Korea dan Polland tau. Kemain haaa. Hehehe. Sebab founder Beaute Library tak yakin untuk gunakan ingredient local. Dan kita pun tahu skincare dan produk daripada Korea memang bagus. 

Ni baru sikit je tau. Banyak lagi produk yang mereka ada. Dan semuanya digunakan dalam treatment yang kita pilih.


Kalau dekat spa, tak sah kalau takde bilik treatment kan? Jeng jeng jeng ~ Bilik treatment Beaute Library ni pun seriously cantik dan kemas sangat. Lengkap dengan keperluan untuk treatment.



Ok, ini merupakan bilik treatment. Beaute Library menyediakan 3 jenis bilik treatment iaitu bilik single, couple dan VVIP. Cuma bilik VVIP Nurul tak berpeluang masuk sebab ada pelanggan. Bayangkan lah macam mana specialnya bilik VVIP tu kan. Hehehe.

Bila yang biasa ni pun dah selesa. Apatah lagi bilik yang superb macam tu.


Bila dah pergi event tu, tak sah kalau tak bergambar dekat backdrop. Hehehe.

So far Beaute Library memang best ! Korang perlu pergi dapatkan treatment dekat sini dan korang akan rasai kemewahan dan treatment yang sangat berpatutan.


CAWANGAN BEAUTE LIBRARY

1. MID VALLEY LIFESTYLE CENTER

Alamat : Ground Floor, 57G The Boulevard, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra 59200 KL

Operation Hours : Mon - Fri : 11.00am - 8.00pm & Sat - Sun : 10.00am - 6.00pm (including public holidays)

Tel : 03-2283 1312
Fax : 03-2201 6318
Email : midvalley@beautylibrary.com


2. KEPONG LIFESTYLE CENTER

Alamat : No.6 Vista Magna, Jalan Prima Metro Prima, 52100 Kuala Lumpur

Operations Hour : Mon - Fri : 11.00am - 8.00pm & Sat - Sun : 10.00am - 6.00pm (including public holidays)

Tel : 03-6252 6312
Fax : 03-6242 4882
Email : kepong@beautelibrary.com


3. USJ LIFESTYLE CENTER

Alamat : No 24, Jalan USJ 10/1E, 47620 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan

Operations Hour : Mon - Fri : 11.00am - 8.00pm & Sat - Sun : 10.00am - 6.00pm (including public holidays)

Tel : 03-5632 1312
Fax : 03-8011 0882
Email : usj@beautelibrary.com


4. KOTA DAMANSARA LIFESTYLE CENTER

Alamat : 32A-1, Ground Floor, Jalan PJU 5/10 Dataran Sunway, 47810 Petaling Jaya, Selangor

Operations Hour : Mon - Fri : 11.00am - 8.00pm & Sat - Sun : 10.00am - 6.00pm (including public holidays)

Tel : 03-8211 1314 / 017-361 0800
Fax : 1700813567
Email : kd@beautelibrary.com


5. CHERAS MAHKOTA LIFESTYLE CENTER

Alamat : No 11 & 11M, Jalan Temenggung 25/9, Bandar Mahkota Cheras 43200 Selangor

Operations Hour : Mon - Fri : 11.00am - 8.00pm & Sat - Sun : 10.00am - 6.00pm (including public holidays)

Tel : 012-617 2426
Fax : 1700813733
Email : cmbeautelibrary@gmail.com







12 comments:

  1. Replies
    1. hehehe.. memang best ~ kena try tau ^^

      Delete
  2. Waaaa... makin cantik la adik manis ni... bestnya dpt buat treatment sekali sekala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adududu ~ hahaha.. akak kena try sekali tauu ^^

      Delete
  3. Syok tu dapat memanjakan diri

    ReplyDelete
  4. pernah buat facial treatment sebelum ni, memang best. tapi part nak keluarkan blackhead tu nak menangis jugaklah. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tu memang sakit sangat kak.. terkeluar jugak la air matanya :p

      Delete
  5. bestnyaaa kalo dapat pegi spaaaaaaa manjakan diri =D

    ReplyDelete

Follow Us @_nrlsyhirh