Konsep Bercinta Yang Ramai Tak Tahu

By Nurul Syahirah - December 05, 2017

Konsep Bercinta Yang Ramai Tak Tahu | Lumrah dalam hidup setiap manusia. Pasti akan merasa perasaan bercinta. Yes ! Mungkin memang ada yang tak bercinta langsung. Tup tup terus kahwin. Tapi majoriti, memang akan rasa perasaan tu. Dan Nurul sendiri memang pernah rasa debaran tersebut. Normal kan ^^

Tapi ramai sebenarnya tak tahu konsep bercinta yang sebenar. Ceh ~ Bercinta pun ada konsep ke? Hahaha. Mestilah ada. Dalam hidup kita pun ada konsep. Konsep nak mengemas rumah, konsep nak memasak. Sebenarnya ada. Tapi dalam kita tak sedar kan.

Image result for tumblr love
Konsep bercinta tidak lah sesusah mana. Bukan setakat kena setia je tau. Ianya ada konsep yang bagi Nurul sangat special. Tapi kenapa? Yeahhh ! Ini yang Nurul nak story dengan korang. Tapi serious, memang ramai yang tak tahu konsep ni.

BAHAGIA DAN MEMBAHAGIAKAN

Ayat ni kakak cantik yang selalu bagitahu Nurul dan Nurul ingat sampai sekarang. Ayat ni macam magik tau. Bila kita hayati ayat ni dan hayati betul-betul, memang itulah konsep bercinta yang sebenar. Bercinta bukan takat kita kena setia, malah ayat di atas tu kita kena dapat.

Jangan down dalam percintaan. Kalau korang down, bangkit dan ingat ayat tu. In Sha Allah, bila korang hayati dengan hati korang, korang akan faham kenapa korang macam tu. Ada hikmah di sebalik semua ujian. Percayalah ~

Allah lenyapkan orang sekarang untuk gantikan yang lebih baik. Korang layak untuk bahagia ^^


  • Share:

You Might Also Like

4 Comments