Dekat Mana Boleh Beli Planner - Syahirah Valiant

November 26, 2017

Dekat Mana Boleh Beli Planner

Dekat Mana Boleh Beli Planner | Pagi tadi Nurul check blog, kemain lagi ramai yang excited nak tahu dekat mana yang boleh beli planner. Yeahhh ! Makin ramai yang sukakan planner. Dan itu memang diperlukan untuk kita atur perjalanan aktiviti kita tau.

So, sekarang ni Nurul akan share dengan korang dekat mana selalunya tempat yang korang boleh dapatkan planner. Terpulang pada korang nak yang mahal atau murah ye. Nurul listkan dekat bawah :D

Image result for planner

Nak diingatkan, Nurul tak jual planner tau. Nurul just share dengan korang je. Mana tahu ada yang nak beli ke. And list ni juga merupakan kedai-kedai yang selalu Nurul dapatkan planner Nurul. Tak kira lah secara DIY atau yang dah ready made design ^^


1. SHOPPE

Firstyly ni tempat yang kerap sangat Nurul shopping kalau nak beli alat-alat untuk planner. Daripada alat tulis sampai lah inserts planner. Serious dekat sini harga dia murah-murah kot. Lagi-lagi kalau korang ada kumpul points shopee. So boleh la claim dekat sini. Korang tengok barangan yang dijual pun confirm rambang mata ^^



Ni pun dekat shopee juga. Nurul pernah shopping A5 planner dekat sini. Uniknya shopping dekat sini sebab owner memang suka sangat-sangat bagi free gift tau. Free gift bukannya sikit. Seriously banyak giler ! Hahaha. Dulu Nurul siap dapat sticker yang sangat-sangat cantik. Harga yang diletakkan pun sangat murah.


2. INSTAGRAM


Ok, ini kalau korang punya budget tinggi sikit. Sebab planner yang dibuat sendiri memang agak mahal. First time Nurul usha instagram akak ni, time tu juga dah falling in love dengan planner yang dijual. Bukan setakat planner je. Siap dengan inserts lagi tau. Bagi Nurul, Nurul suka planner yang jenis macam ni. Sebab Nurul suka design sendiri planner Nurul. Pada korang yang suka dengan DIY, memang elok sangat lah korang grab planner dekat sini ^^



Ini duck planner. Peminat duck memang sesuai sangat la grab planner ni. Dan harga pun agak cantik. Hehehe. Tapi takpe. Masing-masing budget lain-lain. Korang boleh dapatkan planner ni dekat instagram ni atau dekat stokis-stokis duck. Diaorang dah keluarkan planner untuk 2018 tau. Dan planner ni berbentuk design yang telah siap. Korang tinggal isi je.


3. LAZADA


Lazada ~ Tempat shopping anda. Hehehe. Dekat lazada ni ada planner yang mampu milik dan ada planner yang agak mahal. Depends pada korang nak yang mana. Yang lagi mahal tu lagi cantik la kan. Jenis yang leather-leather ni memang selalunya agak mahal. Tapi kita boleh guna lama dengan cara recycle dan beli inserts je untuk tahun hadapan.


Hehehe. Ini je la tempat yang selalu Nurul shopping planner atau alatan planner macam washi tape dan pen comel-comel. Nurul tahu ada sesetengah orang yang suka mengumpul buat koleksi. Hehehe. Macam Nurul juga la. Memang dikatakan sebagai hobi da.

So, pada korang yang tak tahu nak cari planner dekat mana, boleh la cari dekat sini ye. Ni semua berbentuk online. Kalau korang lebih suka beli dekat kedai, korang boleh cari dekat kedai-kedai buku contohnya dekat Popular. Dekat popular pun memang banyak. Tapi jenis yang leather la dan harganya pun agak tinggi. ^^

Dah nak dekat 2018 ni, jom sediakan planner korang :D





13 comments:

  1. Macam best pulak nak guna planner..sebelum ni tak pernah guna..Nak try la..Nanti akak pikirkan nak beli ke, DIY je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. try la kak.. dah biasa nanti, memang nak guna je :D

      Delete
    2. Nurul..yg cover planner jenis insert tu ada jual asing ke?so kita beli cover tu, belah dalam kita boleh beli insert yg kita nak..gitu yeak..sorry la ahkak baru nak belajo..hehe

      Delete
  2. nice sharing nurul. mmg akak planner mmg penting.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. owhhh.. planner viral tu pun bagus.. sebab dalam dia ada tentang islamik sikit ^^

      Delete
  4. Suka planner ni sebab comei jer, yg tak suka menulis kat atas planner...

    ReplyDelete
  5. Duck macam lawo..tapi tu lah, kadang2 sayang nak guna

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. pernah ada perasaan macam tu.. tapi guna je :D

      Delete
  6. Sis memang planner addict Nurul..
    Planner salah satu pelengkap hidup sis ;-)

    ReplyDelete
  7. Nampaknya nurul ni memang jenis organized punya person lah. Good job babe! :)

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D