Top 10 Entri SyahirahValiantDotCom Yang Ada Di First Page Google - Syahirah Valiant

October 18, 2017

Top 10 Entri SyahirahValiantDotCom Yang Ada Di First Page Google

Top 10 Entri SyahirahValiantDotCom Yang Ada Di First Page Google | Bestnya kalau blog kita berada di first page google. Peluang untuk readers buka blog kita tu adalah tinggi kalau blog kita berada di first page google. Alhamdulillah baru je try and error pasal Seo ni, banyak juga entri Nurul yang berada di first page google.

Nurul bukanlah hebat pun dalam blog seo dan content yang mengikut ciri-ciri seo. Sebab Nurul berblogging adalah untuk saje-saje je. Tapi Nurul memang akan titikberatkan tentang seo blog. Kalau bab content ni Nurul kurang sikit sebab tak berapa nak reti. Hehehe.

Nurul nak share sikit beberapa entri yang ada di blog Nurul yang berada di first page google. Korang pun boleh check tau. Nurul akan story juga cara-cara untuk korang check entri korang di google. ^^

Image result for seo blog

Nak jadikan blog kita mesra seo bukanlah senang dan bukanlah payah seperti apa yang korang sangkakan. Pada awalnya untuk pembelajaran memang agak sukar. Tapi bila kita dah biasa dan dah apply dalam blog kita, sangat mudah untuk blog kita muncul di first page google. Tapi macam mana caranya?

Haaaaa, yang tu dekat entri lain Nurul story ye. Hehehe. Seo ni tidak semua orang boleh buat. Dan semua orang akan boleh buat kalau ada keinginan untuk belajar. Takkan la nak mengharapkan pakej berbayar je kan. Memang Nurul ada buat pakej seo. Cumanya Nurul lagi suka kalau korang belajar sendiri dan explore sendiri bagaimana untuk apply teknik seo dalam blog korang tu.


CARA CHECK ENTRI BLOG DI GOOGLE

Untuk check entri kita dekat google sangat la mudah. Tapi bukan browser yang biasa kita guna tu tau. Kita kena guna browser incognito. Apa benda pula tu? Meh Nurul share dengan korang.


First sekali korang buka tab baru dan ikut je cara dalam gambar tu ye.

Tapi kenapa kena guna versi incognito? Ok, yang ini mungkin ramai tak tahu kenapa. Versi incognito ni tidak mempengaruhi browser yang selama ni kita search. Yela kan. Macam mana kita nak check entri kita tu berada pada tahap mana kalau kita guna browser yang selalu kita guna. So memang takkan menjadi tau.

Atau tak nak guna versi incognito? Boleh ~ Tapi korang kena LOG OUT akaun google korang ye. Kalau korang tak log out, and korang search dekat google, memang memanjang ada entri korang.


Bila korang dah buka web versi incognito ni, akan keluar macam ni. Serba hitam kan. Hehehe. Then korang type link google. Macam selalu korang buat. Then baru la boleh korang tengok entri apa yang keluar dalam tu ^^


TOP 10 ENTRI SYAHIRAHVALIANTDOTCOM YANG ADA DI FIRST PAGE GOOGLE


1. 10 RAHSIA MENARIK PENJAGAAN KULIT MUKA DAN BADAN CARA ORANG KOREA


Carian google : penjagaan kulit orang korea




2. KHASIAT AIR DETOX PADA TUBUH BADAN


Carian google : khasiat air detox




3. TIPS LULUS UJIAN JPJ


Carian google : lulus ujian jpj




4. PERKARA YANG AKAN JADIKAN ENTRI ANDA BERKUALITI


Carian google : jadikan entri berkualiti




5. 5 CARA ELAK STRESS DENGAN BERKESAN


Carian google : cara elak stress




6. TIPS MUDAH UNTUK DAPATKAN JOB SEBAGAI BLOGGER


Carian google : dapatkan job sebagai blogger




7. DIY PLANNER HANYA MENGGUNAKAN NOTEBOOK


Carian google : diy planner guna notebook




8. KELEBIHAN PRODUK REVIEW DAN ADVERTORIAL DI BLOG


Carian google : kelebihan review di blog




9. 6 PERATURAN PAKAIAN KETIKA DALAM PENERBANGAN


Carian google : peraturan pakaian dalam penerbangan




10. BUKAN SEMUA ORANG SUKA DENGAN APA YANG KITA LAKUKAN


Carian google : bukan semua orang suka kita




Alhamdulillah. Ni la serba sedikit entri Nurul yang berada di first page google. Bukan mudah nak berada pada tahap ni. Walaupun masih banyak yang perlu dibaiki, pada takat ni memang Nurul rasakan apa yang Nurul buat selama ni sangat-sangat berbaloi. 

Korang juga, jangan mengalah tau. Memang bukan senang untuk jadikan blog kita mesra google. Tapi bila kita dah pratikkan, memang macam kacang je korang apply. Hehehe. Siapa nak tips macam mana untuk jadikan blog dan entri kita mesra seo, sila komen banyak-banyak :D Aipppp. Bukan spam tau. Kalau boleh share dekat facebook korang. Bila Nurul nampak kesungguhan korang untuk tahu lebih lanjut, Nurul akan buat sharing dalam blog ni ^^

Cepat-cepat buat :p


26 comments:

  1. Gud luck Nurul...keep it up blogging

    ReplyDelete
  2. wahhh hebat nurul ;) keep it up! :D

    ReplyDelete
  3. wah tahniah! sha takpernah check pulak 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sha.. hehehe.. cuba la check :D

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah.. kena try and error untuk sampai tahap ni :D

      Delete
  5. hebat la tu sampai 10 entri ada di first page google! Keep it up :D

    ReplyDelete
  6. woww..! hebat niii.. tepukan gemuruh.. :)

    ...

    ReplyDelete
  7. waw! tahniahh... tq share.. hehe :)

    ReplyDelete
  8. Hebat sharing.ilmu baru bagi saya
    www.cikgulia.com

    ReplyDelete
  9. Wahh,.daebak. tahniah Nurul :) hehe. betul kena bersihkan cache /history sekali kalau nak guna browser yang sama ^^ keep it up tau dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh. sangat betul.. nak check seo kena check proses sebelumnya tu jugak.. kalau tidak memang tak menjadi.. btw, terima kasih kak :D

      Delete
  10. Salam Nurul, perkongsian yg amat menarik.

    ReplyDelete
  11. pergh !! entri ni membuatkan akak adore awak angat angat angat angat.. hahahaha~

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D