Tempahan Edit Blog | Sue Sopian - Syahirah Valiant

Post Top Ad

September 27, 2017

Tempahan Edit Blog | Sue Sopian



Assalammualaikum wbt,

Sekian lama Nurul bercuti daripada ambil tempahan editing blog, akhirnya Nurul berjaya siapkan editing yang diminta oleh sahabat blog kita juga. Alhamdulillah. Busy bekerja pun masih sempat menyiapkan design yang telah diminta. Yela kan ~ Nama pun customer, memang la kita kena siapkan design yang telah diminta. Dan Alhamdulillah, customer pun berpuas hati dengan hasil kerja Nurul.

Pada mulanya sahabat kita ni whatsapp Nurul bertanyakan tentang editing blog dan tentang SEO. Time tu memang dia pun nak cantikkan seo dia. Jadi dah sekali arung, dia minta Nurul siapkan seo juga. Kiranya 1 package la yang customer kita ni minta. Package yang sahabat kita pilih adalah package Full Editing & SEO. Alhamdulillah. Memang ramai yang pilih package ni.


Kenapa kena pilih dengan package SEO? Ok, korang pun tahu kan SEO ni sangat penting untuk blog kita. SEO ni bertujuan untuk menjadikan blog kita muncul dalam carian google. Yela kan ~ Takkan la korang berblog cuma untuk sia-sia je. Mesti la nakkan hasilnya. Sekarang pun ramai blogger yang cari duit dengan blog tau. Jangan main-main. Dan jangan cakap blog ni buang masa je.

Customer kali ni memilih untuk menukar baju blog dengan tema warna pink putih. Katanya memang agak addicted dengan warna pink. Jadi, beliau pun minta la Nurul edit gunakan warna yang telah diberikan. Jadi, blog beliau telahpun siap ^^


Kalau nak tempah edit dengan Nurul boleh tak?


Boleh je sayang-sayang semua. Kedatangan amat dialu-alukan. Cumanya Nurul letakkan beberapa syarat ye untuk tempahan ^^

  • Design yang simple. Ini kerana Nurul tak minat untuk editing yang agak crowded. Jadinya hanya customer yang nakkan template simple je boleh tempah dengan Nurul ye ^^
  • Beri masa Nurul untuk siapkan dalam 3-7 hari. Ini kerana Nurul hanya boleh membuat editing time cuti je. Bila dah kerja tu otak ting tong. So tak boleh nak fokus :D
  • Boleh diajak berbincang.
  • Boleh menunggu turn dengan sabar.



14 comments:

  1. Thanks a lot ya nurul.. Terima kasih juga sabar melayan kerenah.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome kak.. hehehe.. it's okay.. memang tugas Nurul :)

      Delete
  2. Bagus ni...ada bakat...akak cadang nak tukar template ni...tp tahun depan..tgh cari lg konsep

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah murah rezeki nurul.

    ReplyDelete
  4. Suka template yang simple kemas dan xantik . Tak semestinya simple tue tak cantikkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. Nurul lagi prefer template simple ^^

      Delete
  5. salam ziarah & follow....suka blog simple camtu..cuma blm berpeluang nak tukar ..so masih guna yg lama la nampaknyer..heheh

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad