Sun Lotion Little Innocents Organics Baby Skincare | Review Product

Saturday, September 09, 2017

Jika kita mempunyai anak, agak sukar nak memilih produk yang terbaik untuk anak-anak kan. Lebih-lebih lagi untuk kulit selembut bayi. Kulit bayi ni sangat sensitif kalau kita pakaikan dengan sembarangan produk. Sebab tu la kita sebagai ibu bapa kena cari produk yang sesuai dan lebih organik. In Sha Allah, anak anda akan selamat.

Korang pernah dengar tak produk Little Innocents ni? Ni dia Nurul nak memperkenalkan untuk ibu bapa di luar sana. Ataupun mommy to be yang tengah menunggu kelahiran si comel tu. Nurul memang sarankan korang guna produk ni. Bukan setakat satu dua je tau produk nya. Siap full package dari atas hingga bawah. Boleh la korang tengok gambar produk yang Nurul nyatakan dekat atas tu.


Tapi hari ni Nurul nak fokus dengan satu produk mereka iaitu Sun Lotion SPF 30. Nurul dapat khas daripada pihak mereka. Alhamdulillah. Terima kasih Little Innocents for this product. Serious Nurul suka sangat dengan produk ni. :D


Little Innocents telah disijilkan oleh Australia untuk produk organik mereka. Memang best la. Produk organik ni sangat sesuai untuk kulit sensitif. Macam Nurul la. Nurul jenis tak boleh pakai sembarangan skincare dan salah satunya adalah lotion. Nanti tangan Nurul akan jadi gatal dan merah-merah. Bila dah jadi gitu memang sakit la citenya. Dan Nurul ni jenis sensitif dengan sabun pinggan mangkuk. Semalam lepas kejadian tu Nurul cuba la sapu lotion ni. Tapi seriously gatal-gatal semua tu dah hilang. Hehehe. Memang ajaib betul. Bau lotion ni pun sangat sedap sebab ianya bau organik atau lebih kepada herba. Bukan bau wangian yang menusuk tu.



MAKLUMAT PRODUK

Katakan TIDAK pada nanopartikel !!

** Formulasi Baru **

Rumusan unik ini memberikan kulit dengan perlindungan penting dari matahari yang kering. Pelindung matahari berasaskan mineral ini mengandungi Zink Oxide sebagai satu-satunya bahan aktif dan terbaik dari semua. Ia tidak mempunyai preservatif. Sun lotion ini sangat sesuai untuk kulit sensitif dan menjadi kegemaran ahli keluarga. Selamat digunakan pada kanak-kanak dari usia 6 bulan dan sangat sesuai untuk orang dewasa.

  • Perlindungan spektrum luas UVA dan UVB.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif dan kanak-kanak.
  • Penyerap kimia
  • Bebas paraben
  • Mengandungi Vitamin E, teh hijau organik, timun dan ekstrak rosehip.
  • Bebas dari fragrance
  • Kandungan aktif yang rendah
  • Perlindungan segera


BOLEH DAPATKAN DI :










You Might Also Like

15 Comments

  1. Memang bagus produk ni. Anak akak guna moisture rich body lotion. Memang terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. memang best sangat.. sedangkan Nurul sendiri pun guna.. hehehe

      Delete
  2. Hi nurul! :) Bagus sebenarnya pakai sun lotion kan. Selain dari memang nak cover dari UV, mesti SUN LOTION LITTLE INNOCENTS ni bagus untuk kulit-kulit sensitif. Akak kulit normal pun guna something kat kulit supaya skin kekal sihat dan berseri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. biar kulit kita ada perlindungan :D

      Delete
  3. Replies
    1. hehehe.. betul tu.. rasa selamat bila digunakan..

      Delete
  4. Memang bagus untuk baby , malah untuk orang dewasa pun sesuai 😊

    ReplyDelete
  5. Bestnya losyen ni. Kulit saya pun sensitif jugak. Boleh la try nanti

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. memang recommended untuk try :D

      Delete
  6. Bagusnya produk ni. Boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. takde la baru pun sis.. dah lama jugak ni..

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Suscribe Us