Produk Penjagaan Muka Yang Termurah Hanya Di Hermo - Syahirah Valiant

September 08, 2017

Produk Penjagaan Muka Yang Termurah Hanya Di Hermo

Kalau cakap pasal produk penjagaan muka ni, mesti negara Korea yang paling famous dalam bab-bab ni. Mana taknya. Kebanyakan produk penjagaan muka ni memang berasal daripada sana. Keistimewaan produk penjagaan muka korea ni kerana harganya yang mampu milik dan perkara yang memikat hati Nurul adalah packaging mereka. Super duper comel. Hehehe. Dan Nurul pun suka tengok benda comel, jadi memang akan beli la juga :D


Haaaa. Mesti ramai yang tahu kan ni kotak apa. Yeahhh. Akhirnya sampai juga kotak harta karun daripada Hermo ni. Terima kasih hermo sebab beri Nurul produk-produk dalam kotak ni. Memang seriously da lama Nurul nak :D Dan paling penting, ianya sangat murah tau. Sebab hari tu Nurul sempat grab masa tengah diskaun. Nasib baik la sempat. Hermo ni juga ada buat servis beli 2 barang akan dapat FREE SHIPPING. Orang sekarang ni memang suka dengan free shipping. So memang tak rugi kalau korang shopping 2 barang dekat sini. Da boleh jimat shipping.

Nak tahu apa produk yang ada dalam kotak ni? Jom kita unboxing dia ^^



Tadaaaa ~ Ni la dia produk yang ada dalam kotak ni. Banyak kan. Hehehe. Memang banyak sebab kita dapat harga pun murah. Memang korang takkan lepaskan peluang ni :D



CATHY DOLL CC CREAM : RM 37.64 ( HARGA ASAL : RM 39.90 )

Ia membantu menjaga tona kulit anda dengan seimbang dan cerah. Formula perlindungan UV melindungi anda dari sinar matahari UVA dan UVB dengan definisi tinggi SPF50+ PA +++. Setelah digunakan, kulit anda akan cerah sepanjang hari dan minyak yang muncul dikulit anda akan diserap. Dan ianya dapat mengekalkan keadaan kulit muka yang segar walaupun selepas sentuhan yang kerap. Paling penting, ianya BEBAS DARIPADA PARABEN.



CARA PENGGUNAAN





TESTIMONI








ZERO SEBUM FRESH GEL CREAM ETUDE HOUSE : RM 58.00


Zero sebum fresh gel cream ni merupakan penyelesaian kepada sesiapa yang mempunyai masalah kulit berminyak. Kulit berminyak ni merupakan salah satu faktor sebum kita terlalu aktif sehingga tidak boleh mengawal kadar pengeluaran minyak di muka. Jadi, zero sebum fresh gel cream ni dapat membantu mengurangkan minyak di muka.












WONDER PORE FRESHNER : RM 38.00
  • Berkesan membersihkan bahagian dalam dan luar liang pori dengan ekstrak peppermint.
  • Menjadikan kulit bersih seperti kulit bayi dan menghalang masalah kulit yang disebabkan oleh ketidakseimbangan pH.
  • Pembersihan yang mendalam, kawalan sebum, penjagaan pH 4.5, mengetatkan liang-liang pori, untuk kulit yang bersih, memberikan keanjalan, pelembab.









LANEIGE ESSENTIAL POWER & ESSENTIAL BALANCING : RM 18.00


Pelembap - "Power Essential" untuk kulit kering

Melembapkan penjagaan lembut untuk kulit kering dengan sel kulit mati.

1. Toner pelembap - jenis dalam tekstur likat separuh telus, lembut melembapkan kulit kering dan licin.

2. Air mineral air Laneige dengan berkesan memberikan tenaga pelembap kepada kulit dengan cepat.

3. Bahan Betula Alba Juice yang kaya dengan asid amino dan mineral, melembapkan dan melembutkan kulit dan melegakan sel kulit mati dengan memberikan kelembapan dan khasiat.



Lembapan - "Essential Balancing" untuk kulit kombinasi dan kering

Penjagaan kelembapan untuk kulit kering dengan sel-sel kulit yang mati.

1. Emulsi jenis pelembap dapat melembapkan kulit yang kering dan licin kerana lembut dan padat diserap ke dalam kulit.

2. Laneige Water Balancing Activator menggembalikan keseimbangan lembapan kulit dan mengekalkan kulit lembap dengan menghalang kehilangan kelembapan.

3. Bahan minyak Jojoba dapat mengekalkan kulit lembap dan lembut dengan kesan pelembapnya.







YADAH BE MY TINT : RM 26.91


Kesimpulannya sangat berbaloi kalau berbelanja di Hermo ni. Harga yang berpatutan dan kualiti yang sangat tip top. Alhamdulillah. Nurul puas hati sangat-sangat dengan produk yang Nurul beli. Itu sahaja review daripada Nurul. Korang yang addicted dengan produk penjagaan muka korea ni memang korang perlu grab di Hermo. Kalau tidak, memang akan rugi tau.


Instagram : Hermo Malaysia

Website : Hermo Malaysia



p/s : review ini merupakan review Nurul tersendiri dan merupakan pendapat Nurul sendiri. Tiada sebarang paksaan dan tiada sebarang penipuan.






13 comments:

  1. Replies
    1. itu la.. rambang mata tengok barang dekat hermo ni :D

      Delete
  2. wahhh tahniah nurul.. day start dpt review.. moga terus sakses ye.. Pape pun produk hermo mmg terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. terima kasih kak.. berkat akak jugak yang mengajar :D kan.. betul tu.. produk hermo ni memang best..

      Delete
  3. Replies
    1. dia ada macam2 jenis produk.. hermo ni platform membeli je :D

      Delete
  4. Replies
    1. hehehe.. itu la.. sebab comel la Nurul grab >.<

      Delete
  5. aira memang suka membeli dekat hermo sbb free shipping. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. betul tu aira.. sebab free shipping :D

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D