Moisturizer Tea Tree Oil Cosmoderm Untuk Kulit Berminyak Dan Muka Yang Bermasalah

Tuesday, August 15, 2017


Penjagaan muka sangat penting kan lagi-lagi untuk perempuan. Rasa macam nak belai je muka ni. Hehehe. Lagi-lagi kalau kulit muka kita lembut dan halus je macam kulit baby. Lagi la suka kita pegang kan. Tapi, nak dapatkan kulit macam tu pun kena ada usaha tau dan kena jaga elok-elok.

Nurul nak share something dengan korang ni. Setiap daripada kita memang menggunakan skincare lain-lain kan. Tak kira la jenama apa sekalipun. Tapi, adakah skincare korang tu selamat digunakan ataupun ada kesan jangka masa panjang nanti. Haaaa ~ Fikir-fikirkan la ye. 

Sekarang ni Nurul ambil keputusan untuk stay dengan skincare jenama Cosmoderm sebab ianya memang best sangat-sangat. Skincare ni tidak dibuat daripada bahan chemical berbahaya tau dan tiada paraben di dalamnya. Tapi hari ni Nurul nak story tentang Moisturizer Tea Tree Oil khas untuk sesiapa sahaja yang mempunyai masalah kulit berminyak dan kulit muka yang bermasalah. Bila dah kulit berminyak tu confirm-confirm la korang tak suka kan dengan keadaan kulit muka korang tu. Haihhhh ~ Nurul alami benda tu sebab Nurul memang salah seorang yang ada masalah tersebut.




So ini lah dia Moisturizer Tea Tree Oil tu. Memang best sangat bila guna tau. Ringan je dekat muka dan paling penting ianya tidak melekit. Ada certain moisturizer tu bila kita pakai melekit je kan. Tapi ni tak. Bila kita sapu tu memang akan rata dan selesa je muka kita. Boleh jugak dibuat sebagai base makeup ^^ 


Ia juga merupakan 2 dalam 1 - primer dan pelembab untuk kulit berminyak dan kombinasi :
  • Pelembab berasaskan air, sesuai sebagai asas mekap atau untuk wajah natural.
  • Perlindungan asas tabir suria daripada UVA dan UVB yang menggelapkan dan merosakkan sel kulit.
  • Sesuai untuk kulit berminyak dan kombinasi.



Kalau korang nak sangat cari produk Cosmoderm ni, boleh la cari dekat ig ni ye. Semua produk ada tau. Tinggal pilih je. Korang juga akan diconsult cara pemakaian produk dengan sempurna. ^^





You Might Also Like

6 Comments

  1. GV pengguna tetap cosmoderm ini. Gv pun guna produk tea tree sebab sesuai ngan kulit GV yang berminyak. Pelembap tea tree kalu pakai dengan pencuci muka tea tree dan toner tea tree akan buat kulit makin flawless. hihi.

    ReplyDelete
  2. CCL pun ada masalah oily skin.so far ccl guna produk yg sama jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la... cosmoderm ni sangat sesuai dengan kulit Nurul ^^

      Delete
  3. paraben memang bahaya. bagusnya produk ni takde paraben. boleh cuba nanti ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. paraben sangat bahaya.. kena pilih betul-betul..

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Suscribe Us