Benefit Join Autofeedblog (AFB)

Thursday, August 24, 2017


Assalammualaikum wbt, sebagai seorang blogger sangat seronok kan kalau kita ada orang-orang sekeliling yang sudi support each others. Tapi, semua tu takkan jadi kalau kita sorang. Mesti la kena ada ramai orang. Tapi nak ada ramai orang tu mesti lah kita kena join group blogger kan? ^^

So hari ni Nurul nak memperkenalkan satu platform atau group blogger yang para blogger boleh join untuk mantapkan lagi blog masing-masing. Pernah dengar AFB.MY tak? Untuk pengetahuan korang, Autofeedblog (AFB) merupakan salah satu cara untuk kita sebagai blogger mempromosikan blog kita. Selama 85 hari (kerana ada 85 ahli yang join) entri blog kita akan ada dalam blog yang berlainan. Setiap hari akan bertukar secara automatik. Sebab itu ia dipanggil sebagai Autofeebblog ^^


Ini merupakan widget untuk AFB FEEDS. Dari sini akan ada entri-entri yang ada pada setiap blog ahli yang join.


white image


KEBAIKAN & FAEDAH JOIN AFB :
  • AFB Feeds. Sekurang-kurangnya entri blog kita kena ada 6 entri yang terbaru yang akan dipaparkan di blog AFBians yang lain mengikut giliran. Yang ini ditukar pada setiap hari ye. Dan cara ini ditukar secara automatik.
  • Menggalakkan kita untuk update entri yang baru pada blog. Ini kerana AFB Feeds akan paparkan entri-entri yang latest yang ada dalam blog kita. Jadi, lebih baik entri tersebut adalah entri yang terbaru.
  • Dapat belajar tentang teknik-teknik SEO
  • Belajar bagaimana nak skor SEO blog 100%
  • Belajar tentang Google Analytics. Bagaimana nak pasang, bagaiaman nak baca dan apa advantage yang ada.
  • Belajar tentang responsive template
  • Belajar bagaimana nak lulus Google Adsense
  • UV PV meningkat
  • Support each other


Wahhhh. Banyak sangat kebaikan dia kalau kita join AFB ni kan. In Sha Allah korang takkan menyesal. Dan ada yang tanya, kalau blog baru boleh join ke? Eh, semestinya boleh dan digalakkan untuk join.

Tak kisah la siapa pun kita asalkan kita ada minat untuk terus berjaya. Orang lain boleh, takkan kita tak boleh kan? Yang penting, anda seorang blogger, anda dialu-alukan untuk join AFB ^^


Jadi, dah hampir 80++ blogger yang join AFB ni. Jom kita berkenalan dengan mereka ^^



Korang boleh blogwalking blog mereka di bloglist Nurul ye. Jom kita tambah kawan baru. Dan jangan lupa untuk join group AFB.


Untuk daftar, boleh whatsapp :-

Mommy Irra
013-3560192







You Might Also Like

20 Comments

  1. semoga sis terus sukses dalam dunia blogging

    ReplyDelete
  2. Gudsharing ...mrs pip dtg melawat #afbdotmy

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh.. nanti kita datang lawat balik ye :D

      Delete
  3. wahh..ada perasan masa blogwalking, blog-blog yang ada feed blog ni.. usaha yang bagus. tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. afb memang ada widget tersebut.. terima kasih mia :)

      Delete
  4. ada nampak jugak AFB ni tapi tak tahu macam mana nak join. Thanks shira :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. lepas ni boleh la join tu :D

      Delete
  5. huhu sy pun nak join juga .. tp belum cukup syarat hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. takpe, nanti cukupkan syarat tersebut :D

      Delete
  6. Haluuuuu geng AFB! Rindu nak jejak sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aluu2.. hehehe.. nanti kita singgah blog mai balik tau ^^

      Delete
  7. Group AFB memang best! Jumpa kawan2 blogger yang positif. Jyeahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. ALhamdulillah.. memang perkataan positif kena ada dalam diri kita :D

      Delete
  8. macam best je...nak join lah!

    ReplyDelete
  9. bestnya.. tapi nak up entry rajin2 tu huurm.. mmg huuurm sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. lepas ni kena rajinkan diri la ^^

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Suscribe Us