KEBAIKAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE - Syahirah Valiant

June 11, 2017

KEBAIKAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE

Image result for esp shaklee

Assalammualaikum wbt,

Selalu dengar orang sebut-sebut pasal ESP ni kan. Tapi tak sure ESP ni apa? Untuk apa? Dan selalu difikirkan oleh manusia ni, berkesan ke?

Ok, macam-macam persoalan ye. Jangan risau. Nurul akan terangkan secara ringkas. Nak Nurul ringkaskan secara details, jangan segan silu untuk contact Nurul ye :D


ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP yang sangat-sangat popular dan produk paling terlaris ni ialah kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tahu kan badan kita ni memerlukan sumber protein yang mencukupi. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein adalah ayam, ikan, daging. Korang pernah tahu kan pyramid makanan. Tapi, kenapa hari0hari makan lauk ayam tapi kerap jugak tak sihat?

Haaaaaa. Fikir-fikirkanlah ye. Untuk pengetahuan korang, ikan, ayam, daging tu semua kita masak kan sebelum makan? So, bila dah masak, dah kena panas api, of course la kandungan protein dalam tu musnah dan tinggal abu je untuk kita. 


KALAU TAK CUKUP PROTEIN, APA AKAN BERLAKU?
  • Rasa lemah, lesu dan tidak bermaya. Akhirnya boleh membuatkan kita menggeletar.
  • Kolestrol tinggi, tekanan darah rendah. So kita akan jadi pening.
  • Punca ulser perut & ulser usus.
  • Luka lambat sembuh dan akhirnya berparut. (Ada kaitan dengan jerawat)
  • Menganggu penglihatan atau lama kelamaan menjadi kabur.
  • Antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang.

KEBAIKAN : ESP SHAKLEE
  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant, ESP dapat pulihara dan pelihara rahim kita.
  • Untuk wanita yang sedang pregnant, ESP dapat kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran ^^
  • Untuk wanita yang menyusukan anak, ESP dapat membantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, maksudnya kita akan cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon, ESP mengandungi kacang soya yang kaya dengan isoflavon. Ia membantu memulihkan hormon wanita. Dapat keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk sesiapa yang nak kurus, ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan pun kurang :D
  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat, ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh melawan penyakit yang datang.
  • Untuk sesiapa yang nak cantik, ESP membuatkan kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Namapk berseri gitu ^^
  • Untuk sesiapa yang bercadang untuk berpuasa, ESP membekalkan tenaga. Jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah.


KEBURUKAN : ESP SHAKLEE

Kesan negatifnya berlaku apabila kita beli tapi tak minum, tak amalkan, tak ikut arahan yang sepatutnya. Alahai.. Jangan gitu tau. Rugi je kalau korang buat macam tu. Sedangkan senang sangat nak ikut semua tu. So, jangan malas-malas ye. Dan jangan membazir :D


Ok, korang dah tahu kan esp tu apa. Kebaikan esp apa. Keburukan esp apa. So, tunggu apa lagi? Meh roger-roger Nurul untuk dapatkan esp korang. Sebab esp ni memang laris giler sampai setiap kali restock tak sampai 24 hours dah habis. Korang jangan ketinggalan ye. Ni pun dah nak raya ni. Moh ler kita cantik dan sekaligus kekalkan kesihatan yang sihat :D





MACAM MANA NAK ORDER ESP SHAKLEE ?

LANGKAH 1

Image result for esell
KLIK 'ORDER NOW' UNTUK ORDER



LANGKAH 2

WHATSAPP / CALL / SMS : 017-3575871

COD AREA PUCHONG



No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D