MANFAAT OMEGA 3 - Syahirah Valiant

May 07, 2017

MANFAAT OMEGA 3


Assalammualaikum wbt,

Ada yang mengatakan bahawa omega yang berasaskan daripada minyak ikan adalah penyebab kanser. Eh, siapa yang keluarkan kenyataan tu semua? Kalau korang baca dan kaji kebaikan omega 3 ni, korang akan rasa nak makan fish oil. Banyak kebaikan yang kita boleh dapat dengan omega 3. Lagi-lagi untuk kesihatan kita. Jom Nurul sharekan apa manfaat yang kita boleh dapat dengan omega 3 ni ^^


Image result for omega 3
MANFAAT OMEGA 3

1. BAIK UNTUK OTAK
  • Makanan yang terbaik untuk otak anda lagi-lagi untuk anda yang masih belajar.
  • Berperanan penting untuk perkembangan membran sel.

2. BAIK UNTUK KESIHATAN JANTUNG
  • Dapat mencegah penyakit jantung dan penyakit lain yang berkaitan dengan jantung.
  • Mengurangan risiko aritmia (denyutan abnormal jantung) dan tekanan darah tinggi.

3. MENURUNKAN KADAR KOLESTROL
  • Pengambilan ikan yang kaya dengan omega 3 secara teratur dapat meningkatkan kolestrol baik dan menurunkan kadar trigliserida (lemak dalam badan).

4. BAIK UNTUK KESIHATAN MATA DAN PENGLIHATAN
  • Komponen utama retina

5. MEMBANTU MENGURANGKAN TEKANAN / STRESS
  • Membantu menangani stress ringan. Ye la kan. Kita sekarang ni penuh dengan stress je. Pelajar sekolah pun mengalami stress. So sebenarnya stress ni tak elok untuk kesihatan kita. Lebih baik kita cegah daripada sekarang.

6. MENURUNKAN RISIKO PEMBEKUAN DARAH
  • Memiliki sifat antikoagulan yang mempengaruhi trombosit untuk membekukan darah.
  • Melancarkan darah dan menghindari pembekuan darah tersumbat (akibatkan stroke).

7. PENTING UNTUK WANITA HAMIL
  • Bermanfaat untuk perkembangan kesihatan fizikal dan mental bayi.

8. MENGURANGKAN KETIDAKSELESAAN KETIKA HAID
  • Omega 3 ni mempunyai 2 jenis iaitu EPA & DHA yang mana ianya mengurangkan paras prostaglandin.
  • Paras prostaglandin yang tinggi semasa haid akan membuatkan kontraksi rahim meningkat dan berlaku kekejangan otot.



APA TANDA KEKURANGAN OMEGA 3?
  • Tertekan / stress
  • Kulit kering / gatal
  • Rambut dan kuku rapuh
  • Sakit sendi



OMEGA GUARD SHAKLEE






TESTIMONI OMEGA GUARD SHAKLEE

















MACAM MANA NAK ORDER OMEGA GUARD SHAKLEE?

LANGKAH 1

Image result for esell

KLIK GAMBAR NI UNTUK ORDER DIRECT HQ



ATAU




LANGKAH 2

HUBUNGI :



SMS / CALL / WHATSAPP : 017-3575871




COD : AREA PUCHONG




2 comments:

  1. memang makan dah.. bagus.. !! kite setuju semua manfaat dari Omega =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh.. memang consumer tegar shaklee sis CT ni 😍 Kite geng 😁

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D