CARA PENGAMBILAN SET KESUBURAN SHAKLEE DENGAN CARA YANG BETUL - Syahirah Valiant

Post Top Ad

May 02, 2017

CARA PENGAMBILAN SET KESUBURAN SHAKLEE DENGAN CARA YANG BETUL


Kebelakangan ni banyak pulak kes yang meibatkan kesuburan dan permasalahan wanita. Mana yang silap eh? dari segi pemakanan ke? aktiviti harian ke? kesihatan ke? atau berat badan? Kalau nak difikirkan balik, memang sebab-sebab dekat atas tu saling berkait dan menyebabkan sperma / ovum tidak berkualiti.




Ini yang selalu Nurul jumpa dan Nurul sendiri tekankan anak itu rezeki dari Allah SWT. Cuma cepat atau lambat je, mesti ada rezeki nanti. Dan sambil tu korang cek la balik tahap kesihatan dan berusaha mana yang perlu.

Zaman sekarang ni memang banyak kes kes yang melibatkan kesuburan dan punca paling utama ialah makanan seharian yang tidak memberi kebaikan langsung untuk kesihatan. Dah kalau untuk kesihatan pun tak elok, apatah lagi untuk kesuburan. Betul tak? ^^









Tapi sebelum ambil apa-apa supplement yang membaik pulih kesihatan. Nurul memang galakkan untuk detox dulu dan kebiasannya Nurul memang suruh detox parasit la sebab lebih mudah dan tak banyak ragam.


PCOS (Polycystic Ovary Syndrome) atau sindrom polisistik ovari merupakan gangguan keseimbangan hormon pada wanita yang boleh mempengaruhi atau menganggu haid dan menyebabkan wanita sukar hamil. Gangguan kesuburan merupakan salah satu tanda dan gejala dari PCOS dan kalau tak tangani, PCOS bukan sahaja boleh menganggu kesuburan, tetapi juga boleh meningkatkan risiko timbulnya berbagai penyakit serius lain seperti penyakit jantung, darah tinggi (hipertensi) dan diabetes.

Jadi, kalau korang ada masalah PCOS ni, boleh hubungi Nurul untuk selesaikan masalah berat badan tu ye. In Sha Allah, Nurul akan bantu mana yang boleh tapi dengan syarat, KORANG MEMANG NAK DIBANTU la ye ^^ Jangan sombong. Nanti diri sendiri yang rugi.



CARA MAKAN SET KESUBURAN SHAKLEE

1 : SET KESUBURAN LELAKI
  • Disarankan makan 2 biji zinc complex semasa perut kosong (sebaik sahaja bangun dari tidur)
  • Zinc tidak sesuai diambil bersama makanan dan minuman bersusu
  • 2 biji vitamin E selepas makan tengahari


2 : SET KESUBURAN ISTERI
  • Kalau korang ada masalah gangguan hormon dan kitaran period tak menentu, kejap 22 hari, kejap 27 hari, kejap 33 hari memang sangat sesuai untuk consume Gla Complex.
  • Secara konsisten : setiap hari sebiji selepas sarapan dan sebiji selepas makan malam.
  • Vitalea makan sebiji sehari selepas sarapan (jangan makan sekali dengan GLA ye --> (jarakkan pengambilan 30 - 45 minit)


NOTA PENTING !
Ada sesetengah kes pada bulan pertama pengambilan Gla Complex dah berjaya hamil tapi semua tu urusan Allah SWT dan kita sama-sama berdoa semoga niat yang baik akan diberi berita yang baik-baik.

  • Jadi, kalau bulan pertama pengambilan Gla Complex tu period datang lambat, buat urine test pada tarikh yang sepatutnya korang period dan KALAU POSITIF, terus stop consume Gla Complex tu tau.
  • Kalau belum juga terima berita gembira pada bulan pertama, kita akan masuk ke PERINGKAT KEDUA pulak ye.


Supplement hanyalah membantu proses untuk hamil. Apa yang kita perlu buat adalah usaha dan teruskan berdoa ^^


No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad