CARA-CARA MASUKKAN ESELL DALAM BLOG - Syahirah Valiant

Post Top Ad

May 16, 2017

CARA-CARA MASUKKAN ESELL DALAM BLOG

Image result for esell


Assalammualaikum wbt,

Tadi dalam group #gegarsuperlady ada tanya macam mana nak masukkan esell dalam blog. So Nurul buat keputusan untuk buat tutorial yang tak seberapa ni. Semoga ianya bermanfaat untuk korang ye ^^ Para SID yang nak masukkan esell dalam blog tu boleh la ikut tutorial ni ye.



LANGKAH 1
Korang kena log in dulu shaklee2u korang. Tahu kan nak log in macam mana. So Nurul skip bahagian tu ye ^^


LANGKAH 2

Klik bahagian eSell. Nurul ada buat kotak dekat eSell tu.


LANGKAH 3
Lepas tu akan keluar macam ni. Ni contoh. Kalau korang tak pernah guna eSell so dia akan jadi kosong. Ni Nurul dah guna banyak.

Korang klik CREATE ESELL



LANGKAH 4

Sekarang ni korang ikut nombor yang Nurul nyatakan tu ye.

1 : Letak nama apa korang nak letak. Contohnya nama produk atau set shaklee. Macam Nurul selalu buat :
  • Esp
  • Set Kecantikan
Ni contoh nama yang korang boleh gunakan.

2 : Then korang cari nama produk tu. Boleh tekan next kalau tak jumpa nama produk yang korang nak. Korang boleh klik seberapa yang korang nak. Contoh :-

SET KECANTIKAN BASIC
  • Esp
  • Vitamin C
  • Vitamin E
So korang boleh klik nama-nama produk tu untuk letak dalam set kecantikan basic

3 : Kuantiti tu korang boleh letak berapa banyak produk yang korang nak. Tapi kebiasaanya 1 je ^^

4 : Klik add


LANGKAH 5

Jeng jeng jeng ^^ Nampak tu. Tadi Nurul letak collagen powder kan. So dia akan keluar collagen powder.

Lepas tu korang klik DOWNLOAD tu ye ^^


LANGKAH 6

Lepas korang klik download tu, dia akan keluar coding-coding ni kan. Korang copy code tu ye.


LANGKAH 7

Ni kalau version gambar tau. Tapi Nurul memang prefer korang letak gambar daripada tulisan je. Senang prospek atau customer tengok.

Dekat kotak merah tu korang paste kan link yang korang copy tadi ye.

Korang klik gambar eSell tu, then ada perkataan LINK tu, korang klik situ. Klik sampai keluar kotak macam ni tau ^^



HASILNYAAAAA .......

So dia akan jadi macam tau uolss. Done ^^

So lepas ni customer just klik je gambar tu kalau nak order. Korang pun boleh sertakan nombor contact korang dalam mana-mana entri korang tu ye :)


Itu sahaja tutorial yang tak seberapa ni. Semoga ianya bermanfaat bagi korang ye



2 comments:

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad