BUKTI SHAKLEE DAN PERBEZAAN SHAKLEE DENGAN VITAMIN LAIN - Syahirah Valiant

Post Top Ad

May 12, 2017

BUKTI SHAKLEE DAN PERBEZAAN SHAKLEE DENGAN VITAMIN LAIN


Assalammualaikum wbt,

Topik kali ni memang Nurul dah lama nak share dengan korang. Tapi asyik tertangguh je. Hehehe. Dan topik kali ni memang WAJIB korang tahu sebelum makan apa-apa vitamin. Jangan sesekali korang main bantai je makan vitamin apa-apa pun. Bahaya tau.

Jom kita buat research sikit tentang perbezaan dan kelainan Shaklee. Nurul confirm korang akan terpegun dan takut nak ambik vitamin sembarangan.




LANDMARK STUDY = kajian yang dilakukan oleh pihak ketiga (pihak yang tiada kaitan langsung dengan Shaklee) bertujuan untuk membuktikan dan melakukan penilaian untuk dipamerkan kepada khalayak ramai. Selain mengkaji keberkesanan produk Shaklee dalam masa jangka yang panjang (40-50 tahun selepas pengambilan supplement Shaklee secara konsisten), ia dilakukan oleh pakar tau. Bukan sembarangan orang tau.


KENAPA SHAKLEE BUAT LANDMARK STUDY ?

Kalau korang nak tahu, HANYA Shaklee je syarikat supplement dekat dunia ni berani nak buat landmark study sebab masa CEO Shaklee nak beli company ni, dia macam tak percaya dengan cakap cakap orang yang over claimed kata Shaklee ni hebat sangat. Yela kan ~ Semua syarikat pengeluar supplement boleh je nak cakap produk diorang ni bagus tapi kalay takde landmark study, ketepi dulu ^^



Bukan nak cakap apa. Shaklee nak membuktikan yang produknya betul-betul mampu meningkatkan taraf kesihatan pengguna dan sebab itulah pada tahun 2007, Mr. Roger Barnett telah melantik NATIONAL HEALTH AND NUTRITION EXAMINATION SURVEY (NHANES) iaitu satu badan survey di kelolakan oleh National Centre For Health Statistic (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang baik dalam membuat survey berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee.



NHANES telah melantik Dr. Gladys Block yang merupakan wakil dari satu institusi penyelidikan University of California, Berkeley (UC - Berkeley) untuk mengetuai kajian mega ini. Doktor ni bukan calang-calang doktor tau tapi beliau merupakan doktor yang hebat dalam bidang Epidemiologi and Public Health Nutrition. Untuk pengetahuan korang, piramid makanan apa bagai pasal nutrisi yang kita ikut sekarang ni semua hasil beliau tau. Hebat giler ^^


BAGAIMANA LANDMARK STUDY DILAKUKAN ?

Pada asalnya, pihak UC - Berkeley School of Public memang dah ada kajian ke atas 2 golongan iaitu :-

1) Golongan yang tak ambil supplement langsung, cuma jaga pemakanan / diet sahaja.

2) Golongan yang ambil 1 jenis supplement sahaja tapi bukan jenama Shaklee.

Untuk landmark study ni, Shaklee minta pihak pengkaji untuk masukkan 1 lagi golongan untuk melakukan perbandingan iaitu mereka yang telah 20 tahun mengamalkan Vitalizer (multivitamin) Shaklee.




HASIL LANDMARK STUDY SHAKLEE

Yeahhhh ! Ini bukan Nurul reka-reka tau. Tapi hasil keputusan lengkap yang telah dilakukan oleh pihak UC - Berkeley School of Public Health terhadap 3 golongan adalah :-

1 : MERAH
  • Golongan yang tidak mengambil apa-apa supplement dan hanya menjaga pemakanan / diet sahaja.

2. BIRU
  • Golongan yang mengambil 1 jenis vitamin / supplement jenama lain.

3. HIJAU
  • Golongan yang telah mengamalkan supplement Shaklee selama 20 tahun.





RESPONDEN HIJAU mempunyai 30% paras homocysteine yang lebih rendah berbanding responden BIRU dan MERAH. Homocysteine adalah asid amino yang dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. Lebih rendah paras homocysteine, maka lebih optimum taraf kesihatan jantung badan kita.


RESPONDEN HIJAU mempunyai 59% paras protein C - Reaktif yang lebih rendah berbanding responden BIRU dan MERAH. Protein C - Reaktif ini terkandung di dalam darah kita. Lebih tinggi protein C - Rekatif ini, maka badan kita akan lebih sensitif dan mudah terjejas oleh biological stress akibat tindakbalas badan terhadap ancaman yang menjejaskan kesihatan.



KESIMPULAN

Berdasarkan Shaklee Landmark Study yang telah dibuat menunjukkan JENAMA SUPPLEMENT yang korang makan hari-hari sangat penting dan bukannya makan sembarangan je. Tak cukup dengan jaga makan / diet je untuk mendapatkan kesihatan ke paras optimum. Kenapa? Sebab kita terdedah kepada pelbagai pencemaran tanpa sedar serta faktor physical dan biological stress setiap hari.



Haaaa ! Korang yang consume supplement Shaklee mesti bangga dengan vitamin yang korang makan ni kan ^^ Ye la ~ Vitamin Shaklee adalah vitamin yang paling bagus daripada yang lain.


Jom kita ramaikan lagi orang sihat di Malaysia ni ^^



HUBUNGI :


WHATSAPP / CALL / SMS : 017-3575871




COD AREA PUCHONG




2 comments:

  1. CT pun skrang da mula jinak2 nak makan supplement Shaklee.. amek untuk mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh.. bagus tu sis CT.. pastikan konsisten ye untuk kesan yang lebih bagus 😍

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad