DARAH TINGGI NAIK SAMPAI 200 ?! - Syahirah Valiant

Latest

April 25, 2017

DARAH TINGGI NAIK SAMPAI 200 ?!



Assalammualaikum wbt,

Sekarang jom kita cerita pasal darah tinggi pulak? Korang pernah check tak masalah ni semua? Semua orang mesti takut kan kalau ada penyakit jenis ni. 

Darah tinggi naik sampai 200. Bahaya tak ?? Oh my ! Memang bahaya awak !! Sangat-sangat bahaya. So, bila dah naik tu takkan nak biar je. Nope ! Jangan biarkan. Jom baca sharing Nurul ni. Semoga sharing ni bagi manfaat dekat semua orang. amin :)



BAHAYA DARAH TINGGI

Korang tahu dah kan? Darah tinggi ni semuanya boleh sebabkan pelbagai penyakit, sakit jantung dan strok. Haaa, cukuplah darah tinggi ni susah nak rawat. Korang pun mesti ada jugak dengar pasal pesakit darah tinggi meninggal dunia. Jangan main-main ye. Penyakit ni boleh membawa maut. So jom kita cegah daripada sekarang :)



PUNCA DARAH TINGGI

Banyak sebenarnya punca darah tinggi ni. Walau apa jenis penyakit sekalipun kita kena tahu punca dia. Biasa orang kata STRESS ini pembunuh nombor 1 di Malaysia. Tapi betul ke? Yes ! Memang betul. Stress memang boleh sebabkan penyakit 3 serangkai, kalau tak boleh manage stress dengan baik, jawabnya badan akan selalu tak sihat dan penyakit macam-macam datang. Selain dari stress, korang boleh baca lagi sebab lain yang mungkin mengundang bacaan tekanan darah yang tinggi. Antaranya mungkin berat badan korang sendiri yang makin comel macam baymax gitu. Hehehe ^^



APA NAK BUAT KALAU BACAAN CECAH 200 ?

Memang cara pertama ialah pergi jumpa doktor. Settlekan bali cepat cepat. Kalau takut doktor rasa korang ada penyakit yang sangat kronik, dan perlukan penjagaan khas oleh doktor dan nurse. Tapi jangan lupa, benda terbaik ialah cegah dulu sebelum terkena 200 tu. Nak diceritakan, kalau nak yang terbaik, korang cubalah VIVIX SHAKLEE. Korang bolehlah tengok feedback customer kita ni. Memang power giler ! Hehehe. Tapi korang janganlah sampai tunggu 200 baru nak telan vivix. Tapi cegahlah sebelum terkena :)




Image result for vivix shaklee untuk pesakit darah tinggi


Image result for vivix shaklee untuk pesakit darah tinggi





Email : syahirahvaliant@gmail.com

Call / SMS / Whatsapp : 017-3575871

Instagram : @syahirahvaliantbeauty




4 comments:

  1. Perkongsian yang menarik. Terima kasih :)

    New chapter of Being Me : http://ameridzuan.blogspot.my/2017/04/being-youngest-son.html

    ReplyDelete
  2. memang menarik perkongsian

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D