SIJIL HALAL SHAKLEE

By Nurul Syahirah - March 12, 2017

Assalammualaikum wbt,


Shaklee merupakan produk keluaran Amerika Syarikat. Maka apabila dipasarkan di Malaysia, pokok utama masalahnya adalah status HALAL. Nurul sangat bersyukur kerana ramai yang mengambil berat mengenai masalah ini kerana semakin banyak produk yang diragui status halalnya walaupun dihasilkan di Malaysia.


Shaklee terdapat di pasaran seluruh dunia dan mempunyai rangkaian produk yang banyak. Jika berkesempatan berkunjung ke negara jiran, Singapura pasti anda akan berjumpa dengan produk Shaklee yang tidak terdapat di Shaklee Malaysia. Kenapa? Ini kerana tidak semua produk Shaklee Worldwide itu halal dan hanya yang mendapatkan status HALAL sahaja dipasarkan di Shaklee Malaysia.


Sijil HALAL terbaru bagi tahun 2013. Fresh lagi tau ^^ Dikeluarkan pada 6 Februari 2013. Islamic Services of America (ISA) adalah satu badan Islam di Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh JAKIM. Korang boleh tengok dekat laman web JAKIM untuk meyakinkan diri awak lagi. Lihat mukasurat 18. Senarai ini adalah yang telah dikemaskini pada 31 July 2011. LAMAN WEB JAKIM

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments