PMS DAN LELAKI

Thursday, March 30, 2017

Image result for pms


Assalammualaikum wbt,


Hahahaha ~ Dah lama sebenarnya Nurul nak update entri ni. Tapi terperuk je dekat draft tu. So masanya untuk Nurul sharing something dengan korang. Baca tajuk je pun dah tahu kan pe benda nye ^^


Perempuan?? Sangat sinonim dengan perkataan PMS kan? Perempuan ni bila hampir atau mengalami period, mood diaorang memang susah nak dijangka. Ada je benda tak kena. Ada yang pelik-pelik pulak tu. Hahaha. Pengalaman diri sendiri. So ini lah diaorang dok sebut-sebut pasal PMS (Pre Menstrual Syndrome) tapi diingatkan bahawa benda ni kitaorang sebagai perempuan tak nak pun tau. Ia nya automatik datang. Benda ni memang sesuatu yang tak boleh di control apabila hormon tak stabil.


Takkan la nak marah diri sendiri pulak kan.


"Nurul !!! Jangan PMS please !!!"




No, benda ni takkan menjadi k. Hahaha. Mungkin lelaki tak faham. Dan memang kaum adam takkan faham. Perempuan tahu ianya adalah satu habit yang agak pelik. Tapi bukan setakat habit la. Memang dah ditakdirkan kitaorang macam ni. Kadang-kadang ada je kaum hawa yang bukan setakat alami pms je. Antaranya ialah :-


1. Rasa loya, nak muntah
2. Pening
3. Sakit perut
4. Skait pinggang


Bayangkanlah kalau setiap bulan kena hadap semua benda yang menyeksakan ni, memang patut la kita ni mood asyik nak swing je.



Kita sebagai perempuan memang tak boleh lari daripada semua benda ni. Setiap bulan kita akan alami kitaran yang seksa jiwa raga kita. Tapi apa yang kita nak cuma nak orang di sekeliling kita faham je. Betul tak? ^^



You Might Also Like

8 Comments

  1. Betul tu nurul...
    Fahamilah wanita yg berPMS yer...
    Mmg seksa bila mood swings 360 degree.
    Cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. betul tu.. memang rasa geram je dengan sesiapa yang cari pasal dengan kita walhal benda tu benda kecik je :D

      Delete
  2. Hehhe seb bek tak penah alami semua ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. wahhh.. akak tak pernah lalui eh..

      Delete
  3. No 1 and 4 tu fae jarang alami bila pms

    ReplyDelete
  4. haha..betul sangat....tu belum lagi part jerawat naik kat muka..haha

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Like us on Facebook

Total Pageviews

Follow by Email