PERTAMA KALI PERGI HQ SHAKLEE - Syahirah Valiant

Latest

March 05, 2017

PERTAMA KALI PERGI HQ SHAKLEE

Assalammualaikum wbt, 


Jumaat lepas punya cerita sebenarnya ni. Hehehe, hari ni baru teringat nak update pasal ni ^^ Untuk seseorang newbie, memang excited sangat dapat pergi HQ Shaklee. Mana taknya. Location yang nampak sangat eksklusif. First time Nurul join Shaklee pun da teringin nak pergi sana. Dan Alhamdulillah, upline Nurul sudi bawak Nurul pergi sekali. Yela kan ~ Time tu pun memang Nurul nak beli stock pun ^^






Bila sampai je dekat The Pinnacle tu, memang Nurul blank. Tak tahu nak buat apa. Hehehe, sebab sistem melawat dekat sana menggunakan ic. Tapi untuk first time datang kita kena daftar dulu dekat receptionist. Nasib baik la ada Akak Umie kita tu yang boleh tunjuk step by step nak pergi sana. Serious Nurul kata, memang blank bila sampai. Hehehe. Banyak prosedurnye.


Nak masuk lift pun kena touch kad tu tengok lift nombor berapa kita akan naik. Ni pun kalau pergi sorang-sorang, Nurul tak tahu la boleh ingat ke tak. Hahaha :D


Bila dah sampai tu, tersergam la indah ofis shaklee. Dengan kehijauan. Memang sejuk mata memandang. First sekali kita kena isi borang untuk beli produk apa. Borang nye ada je dekat situ. Dekat tempat menulis bila dah masuk pintu hq. Nurul pun tak tahu apa namanya tu. Then bila dah siap isi, kita pergi la ambik nombor untuk tunggu giliran. Time Nurul pergi tu Alhamdulillah lah tak ramai. ^^






Jeng jeng jeng ~ Ni la borang yang dah siap dan nombor yang Nurul ambik. Hehehe. First time isi borang ni pun agak terkial-kial la jugak. Kena cari product apa dan quantity yang kita nak. Tapi yang untungnya beli dekat HQ sebab jimat postage. Kalau postage HQ charge RM10. Kalau beli sikit tu memang tak berbaloi langsung. Lebih baik pergi beli dekat HQ. Nak pergi sana pun takde la jem.




Lepas beli tu, pergi dekat next counter untuk ambik barang. Memang teliti sistem diaorang ni tau. Bila nak ambik tu, kita kena check satu-satu barang yang kita beli tu cukup ataupun tidak. ^^







Sebelum balik kita selfie dulu la ye ^^ Hehehe. Thanks Kak Umie sebab sudi ajar budak baru ni sampai la dapat. Hahaha. Bila ingat balik memang kelakar. Siap Nurul cakap lagi, "kak, lepas ni buat apa? Kak, lepas ni tunggu dekat mana. Kak, nak ambik nombor dekat mana" Hahaha. Banyak gila soalan yang Nurul tanya.


So lepas ni boleh la pergi sorang-sorang. Nak drive dekat situ pun takde la susah mana. In Sha Allah tak sesat. Hehehe. :D

2 comments:

  1. dulu rajin ikut akak topup stok kat hq.. Tiap kali masuk lif dia, mesti macam jakun kejap sbb canggih.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kan ¬ lif dia canggih sangat ^^

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D