LANDMARK STUDY | SHAKLEE PART 1

Friday, March 10, 2017

Assalammualaikum wbt,

Salam hujung minggu semua. Sekarang ni ramai yang senang je nak percayakan sesuatu supplement yang tak tahu mana asal-usulnya. Memang susah kita nak tahu asal-usul sesuatu supplement. Tapi, kita boleh tahu dengan adanya Landmark Study. Apa benda Laandmark Study tu? Kejap lagi Nurul terangkan dengan lebih lanjut ye :)


Sebenarnya Nurul pernah dapat pertanyaan dari ahli keluarga, customer dan jugak kawan-kawan tentang landasan atau bukti yang menunjukkan produk Shaklee ni memang terbaik. Yes ! Memang soalan yang paling glamour dan soalan yang bagus ^^ Takkan la kita nak percaya macam tu je kan? So hari ni Nurul nak explain lebih lanjut apa benda Landmark Study yang berjaya buktikan bahawa vitamin Shaklee memang produk makanan tambahan yang terbaik di dunia.




Landmark ni lebih kurang macam penanda aras kepada sesuatu perkara. Bila orang sebut tentang landmark, automatik orang akan ingat kaitan dengan landmark tersebut. Contohnya, sebut KLCC orang akan ingat Kuala Lumpur. Sebut Eiffel Tower orang akan ingat Paris. Lebih kurang macam tu la maksunya. Landmark Study - Shaklee ni pun lebih kurang macam tu jugak. Sebagai penanda aras kepada keyakinan terhadap produk-produk Shaklee.


Roger Barnett. Beliau adalah pemilik Shaklee yang bertanggungjawab membawa Shaklee hingga ke tahap ni. Roger Barnett seorang yang sangat pentingkan kualiti, keberkesanan dan sangat pentingkan penjagaan alam sekitar. Beliau selalu dengar ramai yang claim produk Shaklee hebat, mampu merawat itu ini. Tapi pada beliau, itu sekadar cakap-cakap orang je dan takde bukti saintifik yang menyokongnya. Hebat kan beliau? Semua nak ada bukti saintifik ^^




Jadi, beliau telah melantik Dr Gladys Block iaitu seorang Epidermiologists dari University of California, Berkeley untuk mengetahui study tersebut. Dr Gladys Block mendapat mandat penuh untuk menjalankan kajian ini. Lebih 1000 orang dari 3 golongan sasaran iaitu :-

1. Pengamal tegar produk Shaklee
2. Pengamal produk vitamin brand lain
3. Langsung tak ambil sebarang vitamin

3 golongan ini dikaji secara random dari segenap segi. Maklumat diambil melalui data secara online, pemeriksaan kesihatan dan juga study yang menyeluruh. Dan hasilnya tetap akan dibentangkan tak kira keputusan menyelebahi Shaklee atau pun tidak. Betapa telusnya Shaklee. Dr Gladys Block diberi mandat 100% untuk publish result kajian tersebut.


Bila result dah keluar, agak-agak Roger Barnett berpuas hati tak? Opsss. Tidak tau. Beliau masih tak berpuas hati sehinggakan beliau melantik pihak ketiga untuk review semula kajian landmark study yang telah dijalankan oleh Dr Gladys Block. 

Kenapa beliau buat macam tu? Adakah sebab dia tak percaya Dr Gladys Block? Bukan awak2 semua. Tetapi beliau ni sangat-sangat bijaksana. Beliau mengambil tindakan awal untuk mengelakkan situasi di mana orang akan argue keputusan landmark study tersebut. Sebab itulah beliau berhabis-habisan untuk melantik pihak ketiga (independat party) untuk review hasil study tersebut.

Hebat sangat kan. Nurul pun kagum dengan penat lelah beliau. Dengan usaha beliau, betapa Shaklee berjaya membuktikan secara saintifik keberkesanan produk-produk yang mereka hasilkan. Agak-agak, brand lain berani tak nak buat landmark study sedetails ini?


Tak percaya lagi? Haaa, Jom korang layari laman web rasmi Landmark Study ni ^^ Landmark Study Shaklee


So itulah pengenalan tentang Landmark Study. "Eh Nurul, apa resultnya?" Hehehe ~ Yang tu Nurul share dekat entri yang seterusnya ye ^^

You Might Also Like

0 Comments

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Suscribe Us