LANDMARK STDUY | SHAKLEE PART 2 - Syahirah Valiant

March 11, 2017

LANDMARK STDUY | SHAKLEE PART 2



Assalammualaikum wbt,


Haaaa, inilah dia result Landmark Study yang Nurul cakap tadi. Hasilnya semua ada dekat dalam gambar tu ye. Ni seua hasil daripada Landmark Study yang dijalankan oleh Dr. Gladys Block.


1. Biru : mewakili mereka yang langsung tak makan supplement.
2. Merah : mewakili mereka yang makan supplement selain Shaklee.
3. Hijau : mewakili mereka yang makan supplement Shaklee lebih dari 20 tahun.




Jeng jeng jeng, korang boleh tengok sendiri result daripada hasil kajian beliau. Mereka yang mengamalkan produk Shaklee mempunyai potensi terkena penyakit berbahaya jauh lebih rendah berbanding mereka yang langsung tak makan supplement. Dan yang paling mengejutkan, mereka yang mengambil supplement brand lain mempunyai potensi terkena penyakit berbahaya jauh lebih tinggi berbanding mereka yang langsung tak makan supplement. Tapi jangan salah sangka ye. Graf yang terakhir tu menunjukkan HDL (Kolestrol Baik) yang badan kita sangat-sangat perlukan. Pengamal produk Shaklee terbukti mempunyai kadar kolestrol baik paling tinggi. Untu pengetahuan korang, untuk kolestrol jahat adalah LDL.


So, pilihan semua di tangan awak semua. Please jangan salah memilih. Harus diingatkan kesan pengambilan supplement atau vitamin yang selamat akan menampakkan kesan untuk tempoh jangka masa yang panjang. Sebab tu la, kalau awak nak consume produk Shaklee ni, memerlukan tahap kesabaran yang tinggi kerana setiap badan manusia sangat unik dan lain tahap reaksi terhadap makanan tambahan.


Hanya Shaklee sahaja yang berani mengambil risiko untuk mengadakan Landmark Study ke atas produk-produk mereka sendiri. Roger Barnett memang bukan calang-calang businessman tau. Nurul pun kagum dengan beliau. :D Bagi beliau, untuk menghasilkan produk yang terbaik memerlukan penelitian, bukti secara saintifik bagi menjalani kredibiliti Shaklee sebagai antara pengeluar makanan tambahan terhebat di dunia. Tak hairan lah beliau sanggup menghabiskan 250 million setiap tahun untuk R&D dan reserach berkaitan produk-produk yang dihasilkan.


Ok, ini lah dia penghuraian setiap penafian korang. Macam Nurul bagitahu sebelum ni, supplement yang terbaik adalah supplement yang mencuci dalaman dahulu barulah luaran akan nampak kesannya. Kalau supplement tu menghasilkan hasil yang cepat, maksudnya supplement tersebut mempunyai banyak bahan kimia yang berbahaya untuk awak semua.


PILIHAN DI TANGAN KORANG ^^

1 comment:

  1. SINGGAH

    https://belogsjm.blogspot.my/2017/03/alexa-march-05-2017_11.html

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D