KENAPA ESP MENJADI AIR SOYA PILIHAN RAMAI

Tuesday, March 28, 2017


Assalammualaikum wbt,

Rata-rata entri Nurul kebanyakannya pasal ESP kan? Hehehe ^^ Sebab Nurul suka buat entri pasal ESP sebab Nurul rasakan effect yang cukup-cukup mengubah hidup Nurul. Alhamdulillah. Dan Nurul pun jenis yang suka minum soya. Daripada Nurul minum soya yang dekat pasaran dan tentu-tentu akan bahayakan kesihatan Nurul, better Nurul pilih soya ESP. Da lah soya ESP ni non-gmo, memang selamat diminum. Then kita boleh sihat + cantik2 gitu. Hehehe. Kira tu sebagai bonus la kan. Apa yang penting, Nurul nak kekal sihat.


ESP ataupun nama penuhnya Energy Soy Protein adalah antara HOT ITEMS yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi. Jadi, kenapa agaknya ESP Shaklee ni terlalu mendapat permintaan yang tinggi? Walaupun sebenarnya banyak lagi minuman berasaskan soya yang ada dijual dipasaran.

ESP Shaklee adalah serbuk minuman protein yang berkualiti tinggi. Esp Shaklee telah melalui kajian klinikal berkali-kali bagi memastikan ianya adalah protein terbaik. ESP Shaklee mengandungi kacang soya non-GMO dan mengandungi 22 jenis asid amino, yang penting rendah lemak serta renda kolestrol. Seluruh badan kita, dipenuhi dengan sel. Contohnya, kuku, rambut, kulit, otot-otot dan lain-lain yang mana semuanya berasal daripada protein. Jadi, secara ringkasnya :


SEL  >  TISU  >  ORGAN  >  SISTEM  >  BADAN ANDA


Jika anda perhatikan rantaian diatas, badan kita sangat memerlukan protein. Sebabnya makanan utama bagi sel pada tubuh badan kita adalah protein. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat. Kulit yang sihat jugak tau.





FAEDAH SERTA KEBAIKAN ESP

1. Kekal muda - asid amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.


2. Hormon berasaskan tumbuhan semulajadi - kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolestrol dan mencegaj osteoporosis dan penyakit jantung.


3. Memulihkan fungsi prostat lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.


4. Kulit berseri dan anjal - merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan otot sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.


5. Pemberi tenaga segera - membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbingan, ketakutan dan lain-lain.





Meh Nurul share feedback2 customer Nurul yang suka sangat dengan ESP Shaklee ^^
































UNTUK PEMBELIAN, BOLEH KLIK GAMBAR DI BAWAH :












You Might Also Like

1 Comments

  1. jemput join giveaway aaisy 😊

    http://theaaisy.blogspot.my/2017/03/1-giveaway-by-theaaisy.html

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Suscribe Us