KELEBIHAN B COMPLEX SHAKLEE - MANFAAT PENUH VITAMIN B UNTUK ANDA - Syahirah Valiant

Post Top Ad

March 03, 2017

KELEBIHAN B COMPLEX SHAKLEE - MANFAAT PENUH VITAMIN B UNTUK ANDA

Assalammualaikum wbt,


Kita selalu diberitahu yang Vitamin B ni banyak khasiat dan kelebihannya. Vitamin B ni sangat sesuai untuk semua golongan tak kira lah kanak-kanak hinggalah orang yang dah berusia.


Untuk pengetahuan semua, yang Shaklee pun ada Vitamin B tau ^^ Vitamin B Shaklee dipanggil B Complex. Banyak sangat kelebihan dan mafaat B Complex Shaklee yang membuatkan ianya sangat berbaloi untuk dimiliki. Dan yang paling penting, Shaklee ni takde bahan kimia dan 100% terdiri daripada bahan organik. Memang selamat untuk digunakan. ^^


Gambar dekat bawah ni memberikan sedikit gambaran tentang kelebihan B Complex khas dari Shaklee ^^ Kalau tak faham, boleh la tanya ye. In Sha Allah Nurul akan bantu korang yang memerlukan. :D




Sebelum Nurul share dengan lebih lanjut tentang B Complex Shaklee, jom kita tengok dulu manfaat vitamin B ni secara umum. Semoga sharing kali ni dapat membantu korang ye ^^


APAKAH MANFAAT DARI VITAMIN B1, B6 DAN B12?

VITAMIN B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum.

Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf


VITAMIN B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk.

Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintesis RNA dan DNA


VITAMIN B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut.

Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga



APAKAH YANG AKAN BERLAKU JIKA KITA KEKURANGAN VITAMIN B?
  • Lemah sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung
  • Pembentukan sel abnormal
  • Mengakibatkan anemia
  • Masalah depresi (tekanan perasaan)
  • Kehilangan daya memori
  • Cepat letih
  • Sesak nafas
  • Insomnia
  • Kurang fokus dan konsentrasi
  • Mudah tersinggung



APAKAH KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX DARI SHAKLEE?

1. menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir
2. mengelakkan penyakit beri-beri
3. merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak
4. diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut
5. penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf

6. mencegah stress
7. menguatkan antibodi tubuh
8. amat penting untuk aktiviti sel genetik
9. diperlukan dalam pembentukan protein asid amino
10. diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah
11. mencegah anemia





APAKAH KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE UNTUK :


KANAK-KANAK
1. Merangsang pertumbuhan
2. Meningkatkan kemampuan berfikir
3. Memberikan tambahan tenaga


ORANG DEWASA
1. Menambah tenaga
2. Mengurangkan stress
3. Melambatkan proses uban di rambut
4. Membantu meningkatkan konsentrasi


IBU MENGANDUNG
1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik
2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah)
3. Membekalkan asid folik yang sangat penting untuk mengelakkan kecacatan janin



See, banyak kan kelebihan B Complex dari Shaklee ni. Memang terlampau banyak dan ianya dijamin selamat sebab shaklee berasaskan bahan-bahan organik. Takde bahan kimia. So, da tahu kan ^^ Tunggu apa lagi, grab cepat-cepat B Complex korang. In Sha Allah, dengan penggunaan yang berterusan, korang akan kekal sihat dari dalaman dan juga luaran :)



Meh kita sajikan awak2 semua dengan beberapa testimoni B Complex dari Shaklee ^^



Alhamdulillah, Farah berjaya hamil sejak consume shaklee dan berkat doa ibu beliau. Tahniah Farah ^^






Untuk pembelian B Complex, boleh lah klik gambar dekat bawah ni ye. Penghantaran direct dari HQ ^^ *Right Click + Open Link In A New Tab*



No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad