4 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS - Syahirah Valiant

Post Top Ad

March 12, 2017

4 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS

Assalammualaikum wbt,


Mesti ramai yang dah guna macam-macam produk untuk kuruskan badan tapi still tak berjaya? Akhirnya mula la nak putus asa dan salahkan produk. Sebenarnya bukan salah produk tapi diri kita sendiri, tak nak workout, skip makan dan faktor persekitaran. So now, Nurul nak share dengan korang 4 perkara yang perlu dielakkan untuk kurus.






4 PEKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS


1. AIR CONDITIONER (AC)

Mengikut My Health News Daily, saat berada pada masa yang agak lama di suhu yang dingin, tubuh tidak perlu bekerja untuk mendinginkan atau menghangatkan tubuh. Bila tubuh berada di dalam zone bermalas-malasan, apa yang terhasil?! Hahaha. Korang pun faham kan. Berat badan yang semakin bertambah atau gemuk beb ! ^^

Berdasarkan penelitian yang diterbitkan di International Journal Of Obesity, daerah dalam selatan Amerika Syarikat memiliki populasi obesiti yang paling tinggi di antara negeri Amerika lainnya. Diketahui, rata-rata rumah di sana menggunakan AC. Setiap tahunnya, permintaan AC rumah meningkat dari 37% hingga 79% setiap tahun tau.




2. KURANG TIDUR

Menurut penelitian yang dimuat dalam jurnal Archives of Disease In Childhood, jika seseorang tak cukup rehat, ia boleh mempengaruhi pembentukan glukosa yang boleh mengakibatkan penyakit diabetes.

Kurang tidur boleh menambah rasa lapar dan anda mula mencari kudapan untuk menghilangkan rasa lapar tersebut. Selain tu, kurang tidur membuatkan badan terasa penat sepanjang hari sehingga aktiviti fizikal pun berkurang. Kurangnya olahraga dan tidak aktif aktiviti fizikal boleh menyebabkan berat badan pun akan mendadak menaik tau.




3. MENYALAKAN LAMPU SAAT TIDUR

Kebiasaan menyalakan lampu saat tidur boleh menambah beberapa inci lingkar pinggang awak. Tidur dengan lampu bilik tetap menyala akan membuat awak sering terbangun. Terbangun di malam hari, berpotensi membuatkan awak lapar dan terasa nak kunyah-kunyah.

Hahaha, ni peel Nurul. Memang setiap hari Nurul akan tidur bukak lampu sebab takut. Hahaha, Umur je dah 20. Tapi still takut nak tutup lampu time tidur. Dan memang Nurul sentiasa terbangun. Bila dah terbangun tu faham-faham je la kan ^^




4. PENCEMARAN

Menurut hasil kajian yang dijalankan oleh Critical Reviews in Food Science & Nutrition, pencermaran boleh mempengaruhi metabolisme tubuh.

Zat-zat berbahaya seperti encodrine (zat kimia yang terdapat pada plastik) dan sisa pembakaran sampah yang ditemukan dalam tubuh manusia, sering dihubungkan dengan obesiti. Begitu juga dengan zat yang terdapat dalam pestisida. Zat-zat ini menggangu sistem tubuh dan memperlahankan metabolisme.




Oleh itu, jika korang dah melakukan kesemua tips untuk kurus tapi still gemuk malah berat makin bertambah, sila semak 4 perkara di atas ye. Mana tahu jika dengan diet yang sihat, senaman serta 4 perkara yang perlu dielakkan di atas, korang akan dapat bentuk badan yang diinginkan ^^


Dan mungkin jugak korang nak ikhtiar untuk makan makanan tambahan. Korang boleh ikhtiar dengan SET KURUS SHAKLEE. Nurul pun consume set ni. Dan Alhamdulillah, badan pun jadi ringan dan sentiasa bertenaga. Yeahhh ! ^^




ORDER MELALUI WEB SHAKLEE






ATAU




SEBARANG PERTANYAANG DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI NURUL :


NURUL SYAHIRAH BINTI SAMSUHAN

( YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR )

SMS / CALL / WHATSAPP : 017-357571

INSTAGRAM : @SYAHIRAHVALIANTBEAUTY



" Setiap pembelian korang wajib dapat FREE CONSULTATION. Dan juga berkemungkinan mendapat FREE GIFT khas daripada Nurul."



COD : AREA PUCHONG


4 comments:

  1. Wow.. Tips yang nampak remeh tapi penting. Tq for sharing sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. betul tu.. nampak je remeh.. tapi tersangat la penting ^^ Most welcome kak :D

      Delete
  2. Alamak, yang number 1 & 2 tuuuu >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kalau macam tu lepas ni kena kurangkan la ye.. and tidur kena cukup tau ^^

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad