March 2017 - Syahirah Valiant

March 31, 2017

HARI CLOSING SEDUNIA BUAT SID

Friday, March 31, 2017 2
HARI CLOSING SEDUNIA BUAT SID
No automatic alt text available.



Assalammualaikum wbt,


Hari ni merupakan hari closing sedunia buat SID (Shaklee Independant Distributor). Hehehe. Selama 2 tahun Nurul buat bisnes, kali ni memang berdebar sangat-sangat. Sebab apa berdebar? Sebab kita bersungguh-sungguh nak capai target kita bulan tu. Tapi memang best sangat-sangat. Nurul dapat experience baru ^^


Alhamdulillah. Tapi pergi HQ dengan upline Nurul untuk beli stock sempena closing day ni. Dan points Nurul bulan ni memang agak meningkat daripada bulan sebelumnya. Memang best kalau kita berbisnes ada target. Kita akan buat betul-betul untuk capai target tu. ^^


So para SID semua. Dah ready untuk closing bagi bulan March. Hehehe. Takpe2. Ada masa sikit je lagi. Good luck semua. In Sha Allah, apa yang kita usaha, itulah yang kita dapat ^^

March 30, 2017

PMS DAN LELAKI

Thursday, March 30, 2017 8
PMS DAN LELAKI
Image result for pms


Assalammualaikum wbt,


Hahahaha ~ Dah lama sebenarnya Nurul nak update entri ni. Tapi terperuk je dekat draft tu. So masanya untuk Nurul sharing something dengan korang. Baca tajuk je pun dah tahu kan pe benda nye ^^


Perempuan?? Sangat sinonim dengan perkataan PMS kan? Perempuan ni bila hampir atau mengalami period, mood diaorang memang susah nak dijangka. Ada je benda tak kena. Ada yang pelik-pelik pulak tu. Hahaha. Pengalaman diri sendiri. So ini lah diaorang dok sebut-sebut pasal PMS (Pre Menstrual Syndrome) tapi diingatkan bahawa benda ni kitaorang sebagai perempuan tak nak pun tau. Ia nya automatik datang. Benda ni memang sesuatu yang tak boleh di control apabila hormon tak stabil.


Takkan la nak marah diri sendiri pulak kan.


"Nurul !!! Jangan PMS please !!!"




No, benda ni takkan menjadi k. Hahaha. Mungkin lelaki tak faham. Dan memang kaum adam takkan faham. Perempuan tahu ianya adalah satu habit yang agak pelik. Tapi bukan setakat habit la. Memang dah ditakdirkan kitaorang macam ni. Kadang-kadang ada je kaum hawa yang bukan setakat alami pms je. Antaranya ialah :-


1. Rasa loya, nak muntah
2. Pening
3. Sakit perut
4. Skait pinggang


Bayangkanlah kalau setiap bulan kena hadap semua benda yang menyeksakan ni, memang patut la kita ni mood asyik nak swing je.



Kita sebagai perempuan memang tak boleh lari daripada semua benda ni. Setiap bulan kita akan alami kitaran yang seksa jiwa raga kita. Tapi apa yang kita nak cuma nak orang di sekeliling kita faham je. Betul tak? ^^



KENAPA KENA KONSISTEN MAKAN SHAKLEE?

Thursday, March 30, 2017 0
KENAPA KENA KONSISTEN MAKAN SHAKLEE?
Image result for consistency quotes


Assalammualaikum wbt,

Sekarang ni ramai yang ada niat nak cuba consume shaklee. Tak salah pun. Memang dialu-alukan. Tapi yang tak bestnya bila si dia nak kesan yang cepat. Awak, awak makan pun tak konsisten. Then nak kesan yang cepat pulak? Haihhh ! Mana boleh dapat macam tu. Nak sesuatu tapi tak usaha. Hurmmmm ~ Better check balik kenapa awak tak nak konsisten.


Kenapa kena konsisten makan SHAKLEE??


Shaklee adalah supplement yang terdiri daripada zat-zat nutrien yang sepatutnya kita boleh dapat daripada makanan kita. Tapi hakikatnya makanan sekarang ni zatnya makin lama makin berkurang. Dan yang paling mengejutkan adalah zat-zat daripada sayur dan buah-buahan pun dah berkurangan. Then macam mana kita nak dapat nutrien yang secukupnya kan?

Dah la pada awalnya zat dia dah berkurang. Bila dah petik dan disimpan, makin kurang jadinya. Itu belum lagi cite bila dah masak. So, tinggal apa je untuk kita? Semata-mata visual makanan tanpa zat? Padahal kita makan tu untuk dapatkan zat.

Apabila badan kita kurang nutrisi, ada kemungkinan besar kita nampak je sihat tapi hakikatnya badan kita tak tahan. So, kita akan mudah diserang penyakit, allergik, stress, kemurungan dan macam-macam lagi. Huhuhu ~ Mesti korang tak nak kan.


Jadi dekat sini, Shaklee merupakan agen untuk memenuhi lopong-lopong nutrisi tadi. Tapi dengan syarat ye ^^ :-

1. Makan mesti kena jaga. Jangan main bantai je nak makan apa.
2. Mesti bersenam & aktiviti fizikal.
3. Hubungan dengan Allah.


Shaklee tidak dicipta daripada bahan-bahan yang diwujudkan di lab tapi sebaliknya daripada bahan-bahan semulajadi dari alam. Ia membawa energi alam ke dalam diri kita. Bezanya Shaklee dengan sayur ialah shaklee terdiri daripada nutrien yang pekat dan padat untuk keperluan tubuh. 

Jadi bila kita makan shaklee, fikirkanlah ia adalah buah dan sayur-sayur yang telah dipermudahkan bentuknya untuk ditelan. Kalau tidak, sanggup ke kita nak makan 9 mangkuk sayur untuk tengahari? Belum lagi 7 bijik oren, 5 ekor ikan dan sebagainya. Sudah semestinya kita pun tak mampu nak makan banyak sangat kan ^^

Oleh itu, kita makan cukup sekadar kenyang dan kita tambahkan nutrisi dengan shaklee. Kembalikan segalanya pada Allah, atas usaha kita jaga kesihatan, mudah-mudahan kita makin sihat, kuat dan cantik. Amin ^^

March 28, 2017

KENAPA ESP MENJADI AIR SOYA PILIHAN RAMAI

Tuesday, March 28, 2017 1
KENAPA ESP MENJADI AIR SOYA PILIHAN RAMAI

Assalammualaikum wbt,

Rata-rata entri Nurul kebanyakannya pasal ESP kan? Hehehe ^^ Sebab Nurul suka buat entri pasal ESP sebab Nurul rasakan effect yang cukup-cukup mengubah hidup Nurul. Alhamdulillah. Dan Nurul pun jenis yang suka minum soya. Daripada Nurul minum soya yang dekat pasaran dan tentu-tentu akan bahayakan kesihatan Nurul, better Nurul pilih soya ESP. Da lah soya ESP ni non-gmo, memang selamat diminum. Then kita boleh sihat + cantik2 gitu. Hehehe. Kira tu sebagai bonus la kan. Apa yang penting, Nurul nak kekal sihat.


ESP ataupun nama penuhnya Energy Soy Protein adalah antara HOT ITEMS yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi. Jadi, kenapa agaknya ESP Shaklee ni terlalu mendapat permintaan yang tinggi? Walaupun sebenarnya banyak lagi minuman berasaskan soya yang ada dijual dipasaran.

ESP Shaklee adalah serbuk minuman protein yang berkualiti tinggi. Esp Shaklee telah melalui kajian klinikal berkali-kali bagi memastikan ianya adalah protein terbaik. ESP Shaklee mengandungi kacang soya non-GMO dan mengandungi 22 jenis asid amino, yang penting rendah lemak serta renda kolestrol. Seluruh badan kita, dipenuhi dengan sel. Contohnya, kuku, rambut, kulit, otot-otot dan lain-lain yang mana semuanya berasal daripada protein. Jadi, secara ringkasnya :


SEL  >  TISU  >  ORGAN  >  SISTEM  >  BADAN ANDA


Jika anda perhatikan rantaian diatas, badan kita sangat memerlukan protein. Sebabnya makanan utama bagi sel pada tubuh badan kita adalah protein. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat. Kulit yang sihat jugak tau.





FAEDAH SERTA KEBAIKAN ESP

1. Kekal muda - asid amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.


2. Hormon berasaskan tumbuhan semulajadi - kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolestrol dan mencegaj osteoporosis dan penyakit jantung.


3. Memulihkan fungsi prostat lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.


4. Kulit berseri dan anjal - merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan otot sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.


5. Pemberi tenaga segera - membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbingan, ketakutan dan lain-lain.





Meh Nurul share feedback2 customer Nurul yang suka sangat dengan ESP Shaklee ^^
































UNTUK PEMBELIAN, BOLEH KLIK GAMBAR DI BAWAH :












4 TIPS KULIT WAJAH GEBU DAN SEGAR

Tuesday, March 28, 2017 0
4 TIPS KULIT WAJAH GEBU DAN SEGAR


Assalammualaikum wbt,

Cuaca dekat Malaysia ni selalu berubah-ubah kan dan menyebabkan kulit kita mudah je jadi kering, berminyak dan mungkin akan mula naik jerawat. Oh ! Tidakkkk !! Korang mesti tak nak semua ni jadikan? Tapi kena terima hakikat bahawa kita akan terdedah dengan semua perkara tu. Bila kita terdedah dengan cahaya matahari, kulit takde protection akan menjadi rosak.





Sebab itu lah kita tak kira la lelaki ataupun perempuan, mesti pastikan kulit kita ni ada perlindungan agar kulit tak nampak kusam dan kering. Tak kisah la sama ada dengan produk penjagaan kulit yang berada di pasaran mahupun dengan menggunakan cara tradisional.



4 TIPS KULIT WAJAH GEBU & SEGAR


1. Bila kulit muka kita mula berasa kering, basuh la muka dengan air. Ini supaya air dapat menyerap masuk ke dalam kulit dan elakkan ia menjadi kering. Pastikan basuh dengan menggunakan air yang suam atau sejuk. Jangan terlalu panas sebab ia akan lebih memudaratkan keadaan.


2. Gunakan pelembap agar kulit tidak berada dalam keadaan kering. Kalau boleh, carilah yang jenis semulajadi, dah banyak sangat ada dijual sekarang. Korang tinggal beli je.


3. Lembapkan kulit secara tradisional. Ini kalau ada masa, boleh la korang rajin-rajinkan diri memanjakan kulit wajah korang yang cantik dan hensem tu ^^. Banyak cara tradisional yang boleh membantu melembapkan kulit. 


4. Pengambilan Esp Shaklee membantu untuk melembapkan kulit. Kerana protein yang dihasilkan oleh esp membantu untuk memberi kulit kita nutrisi yang secukupnya dan protein ini sangat mudah diserap ke dalam badan.














UNTUK PEMBELIAN, SILA KLIK GAMBAR DI BAWAH







SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI :


WHATSAPP / CALL / SMS : 017-3575871 ( NURUL )

INSTAGRAM : @SYAHIRAHVALIANTBEAUTY

FACEBOOK : NURUL SYAHIRAH





SUMMARY JUALAN SHAKLEE MARCH 2017

Tuesday, March 28, 2017 3
SUMMARY JUALAN SHAKLEE MARCH 2017


Assalammualaikum wbt,

Dah nak masuk bulan April kan. Cepat je masa berlalu. Dan tiba lah masanya untuk kita close sales bagi bulan March. Haihhh. Dup dap engko. Hahaha. Mana taknya. Pada setiap akhir bulan la para SID akan kira target yang telah dibuat. Sama ada tercapai atau tidak.

Kalau tak tercapai. Jangan cepat putus asa. Pastikan target pada bulan depan akan tercapai. Kita all out ye ^^ Best tau sebenarnya join agent Shaklee ni. Kita akan belajar macam mana nak uruskan bisnes kita sendiri. Da la setiap bulan dapat bonus. Then untung runcit pun sangat lumayan tau. Memang tak rugi uolsss ^^


Ok, sekarang ni jom kita summary kan jualan kita pada bulan March 2017. Alhamdulillah. Nurul achieve apa yang Nurul target untuk bulan ni. Semoga untuk bulan yang seterusnya pun Nurul akan capai target ^^


1. Esp ( 6 tong )
2. Alfalfa ( Buy 1 Free 1 )
3. Herbal Blend ( 2 tiub )
4. Lecithin ( 1 botol )
5. Gla Complex ( 1 botol )



Alhamdulillah. Memang puas hati sangat dengan pencapaian bulan ni. Korang pun nak macam ni jugak? Boleh je. Meh join Nurul untuk kita sama-sama jana pendapatan dari rumah je. Yang nak buat part time pun boleh :D





SEBARANG PERTANYAAN BOLEH HUBUNGI :


WHATSAPP / CALL / SMS : 017-3575871 ( NURUL )

INSTAGRAM : @SYAHIRAHVALIANTBEAUTY

FACEBOOK : NURUL SYAHIRAH


March 18, 2017

9 KESAN SUNTIKAN PERANCANG KELUARGA, MEMUDARATKAN ATAU TIDAK?

Saturday, March 18, 2017 2
9 KESAN SUNTIKAN PERANCANG KELUARGA, MEMUDARATKAN ATAU TIDAK?


Assalammualaikum wbt,


Selepas melahirkan anak, pastinya doktor akan tanya pada pesakit bagaimana nak merancang untuk kelahiran yang seterusnya. Ada yang ambil pil perancang, ada juga yang hanya merancang sendiri. Ubat pil perancang boleh didapatkan dari klinik kerajaan atau klinik swasta. Suntikan Depoprovera iaitu sejenis suntikan hormon yang mengandungi hormon sintetik sahaja yang sangat membantu untuk mencegah kehamilan.






Ini adalah suntikan yang selalu diambil oleh ibu-ibu sebagai perancang keluarga. Setiap suntikan ini berkesa selama 3 bulan dan akan diberikan 5 hari selepas haid untuk pastikan tidak hamil. Dan semestinya ada kesan sampingan menggunakan kaedah ini. Nak tahu apa kesan sampingannya? Teruskan membaca ye ^^




9 KESAN SUNTIKAN PERANCANG KELUARGA

1. Kitaran haid akan jadi tidak teratur. Malah mungkin akan mengalami pendarahan berlebihan atau haid tak datang selama beberapa bulan.


2. Akan mengalami sakit kepala yang ketara.


3. Perubahan berat badan. Jangan terkejut kalau korang naik berat badan selepas mengambil suntikan perancang keluarga.


4. Perut akan cepat kembung, berangin dan rasa tidak selesa.


5. Masalah kulit berjerawat. Jangan terkejut kalau tiba-tiba jerawat korang akan naik dengan banyak.





6. Selera makan yang bertambah, mungkin akan rasa cepat lapar atau lambat lapar. Ini yang menyebabkan berat badan korang bertambah.


7. Akan mengalami senggugut jika datang bulan.


8. Masalah keguguran rambut.


9. Kereputan tulang. Mudah akan rasa sakit-sakit badan dan sebagainya.




So ini lah dia 9 kesan suntikan perancang keluarga. Kalau boleh, elakkanlah dengan cara begini sebab ia akan mengalami kesan sampingan dalam jangka masa yang panjang. Memang kita nak merancang, tapi mungkin ada cara lain. Daripada Nurul tengok kesan sampingan ni, kita pun boleh rasa takut. Sayangi diri korang. Buat keputusan yang terbaik dan tolong jaga kesihatan. :)

March 15, 2017

5 TIPS MUDAH IBU MENYUSU NAK KURUS TANPA EFFECT SUSU BADAN

Wednesday, March 15, 2017 2
5 TIPS MUDAH IBU MENYUSU NAK KURUS TANPA EFFECT SUSU BADAN

Assalammualaikum wbt,


Ramai ibu menyusu yang mengalami peningkatan berat badan. Mana tak nya, selera makan bertambah dan kerap makan sebabnya ibu menyusu ni cepat lapar selepas menyusukan anak. Tapi ibu-ibu jangan risau ye, penyusuan merupakan salah satu pembakar lemak yang paling berkesan lebih-lebih lagi selepas bersalin. Jangan risau, ibu menyusu nak kurus itu perkara paling mudah dan senang ^^




Ada sebilangan ibu-ibu taknak menyusukan anak sebab nak ada bentuk badan yang langsing. Sedangkan anak mendapat khasiat yang baik dari susu ibu sudah cukup untuk menggembirakan hati. Ibu menyusu memang memerlukan kalori yang lebih iaitu 200-500 kalori berbanding ibu normal.




5 TIPS MUDAH IBU MENYUSU NAK KURUS

1. Tangguh diet sehingga 2 bulan

Sebaiknya selepas melahirkan anak, jangan fikirkan lagi bab nak kurus ni. Beri peluang untuk penghasilan susu yang stabil dan tidak mudah terjejas. Kebanyakkannya selepas bersalin, bayi mengalami jaudis / demam kuning. Saat ini susu ibu sangat penting. Tapi kena ingat ye, penyusuan menyebabkan korang kehilangan 200-500 kalori TANPA DIET tau !



2. Susukan secara kerap dan tanpa had

Kajian telah membuktikan bahawa penyusuan dengan lebih kerap dan tanpa had sehingga lebih 6 bulan dapat mengurangkan berat badan dengan lebih cepat dan berkesan.



3. Pengambilan kalori 1500-1800 sehari

Image result for diet


Pengambilan kalori yang lebih penting untuk ibu menyusu. Jangan abaikan kerana kajian telah membuktikan pengambilan kalori yang kurang akan menjejaskan penghasilan susu. Jadi, amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang.



4. Berat badan hilang tak lebih 0.7kg seminggu

Kehilangan berat badan yang kurang dari 0.7kg seminggu tidak akan menganggu penghasila susu. Sebaiknya ibu menyusu biarlah kurus secara perlahan jangan terlalu mendadak melainkan korang memang taknak menyusukan anak. Lakukan senaman ringgan untuk pastikan otot-otot kekal kuat.



5. Kurangkan kalori beransu-ansur

Bila kalori berkurang, ini akan memberi kesan pada penghasilan susu terutamanya ketika ibu sakit atau pengambilan ubat tertentu. Makan dalam kuantiti yang sedikit tapi dengan kerap.





Set Kurus Ibu Menyusu ni membantu ibu-ibu untuk mengurangkan berat badan tanpa memberi kesan pada penghasilan susu ibu. Malah susu ibu akan bertambah banyak dan pekat. Paling best tengok bila berat badan anak juga bertambah mengikut aras panduan yang ditetapkan.








Akak ni lagi hebat tau ! Walaupun masih menyusukan anak tapi berat badan telah turun sebanyak 20kg. Fuyoooo ! Sikit pun tak effect pada anak dan penghasilan susu. ^^



SEBARANG PEMBELIAN BOLEH DILAKUKAN DENGAN KLIK GAMBAR DI BAWAH :







SEBARANG PERTANYAAN BOLEH CONTACT :

SMS / CALL / WHATSAPP : 017-3575871

INSTAGRAM : @SYAHIRAHVALIANTBEAUTY



COD : AREA PUCHONG



KENAPA ESP MENJADI PILIHAN RAMAI?

Wednesday, March 15, 2017 0
KENAPA ESP MENJADI PILIHAN RAMAI?


Assalammualaikum wbt,


Esp?? Shaklee's Lover memang familiar kan dengan nama ni ^^ Hehehe. Kenapa ESP menjadi pilihan ramai? Untuk pengetahuan korang, esp pada bulan 2 dah 2 kali restock dan habis dengan jayanya. Penangan ESP memang the best sampaikan orang berebut nak kan. Ada yang beli sampai berkotak-kotak tau. Tak nak habis stock punya pasal.


Dan hari ni, 15 March 2017, Esp dah direstock semula untuk bulan March. Yeahhhh ! Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat sebab dah ramai yang booking untuk order. Bila tahu esp da ada, kemain lagi cepat je nak grab ^^


Nurul pun grab satu jugak untuk buat stock kegunaan sendiri. Hahaha. Nurul pun consume esp tau. Sebab tu Nurul memang recommend dekat korang untuk consume esp. Sekali rasa memang nak lagi. Sesetengah orang suka campurkan esp dengan fresh milk atau milo atau apa je minuman favourite korang. Tapi nak diingatkan yang esp ni tak sesuai dicampurkan dengan minuman berkafein tau. Sebab kafein akan mematikan protein soya yang ada. Tapi style Nurul pulak, Nurul suka minum pure macam tu je. Hehehe. Sesetengah orang memang tak boleh masuk pure macam tu je. Tapi tak tahu la. Jadi favourite Nurul pulak. Rasa pun tersangat sedap tau. Sebab tu ramai yang suka. Bukan setakat sedap je. Kebaikan untuk diri pun banyak tau ^^





KEBAIKAN : ESP SHAKLEE

  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.

  • Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

  • Untuk wanita yang menyusu anak : ESP bantu memperbanyakkan pengeluara susu. Bila kita cukup protein, means kita akan cukup tenaga. Susu pun jadi berkhasiat.

  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

  • Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan pun akan kurang tau ^^

  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semunya cukup, In Sha Allah badan kita akan melawan sebarang penyakit yang datang.

  • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Hehehe ^^ Bila dah cantik, tak payah tepek makeup tebal-tebal pun takpe. Nampak natural lagi cantik tau.

  • Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walapun puasa kita tak rasa lemah longlai sangat. Lapar dan dahaga tu memang la normal kan. Sebab tu tandanya gudaan Allah bagi sebagai ujian.



Jom kita usha serba sedikit testimoni pelanggan yang dah berpuas hati ye. Ni baru sikit. Banyak lagi testimoninya. ^^

















Alhamdulillah, dengan ikhtiar mereka, mereka dapat apa yang mereka nak. Tapi yang penting, doa dan ikhtiar yang berterusan. In Sha Allah :)







UNTUK PEMBELIAN, KORANG BOLEH KLIK GAMBAR DI BAWAH. ORDER MELALUI WEB DAN DIRECT HQ YE ^^










SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH CONTACT NURUL 

SMS / CALL / WHATSAPP : 017-3575871

INSTAGRAM : @SYAHIRAHVALIANTBEAUTY



COD : AREA PUCHONG



March 12, 2017

APA YANG KITA DAPAT KADANG-KADANG BUKAN REZEKI KITA

Sunday, March 12, 2017 5
APA YANG KITA DAPAT KADANG-KADANG BUKAN REZEKI KITA
Assalammualaikum wbt,


Sebelum Nurul tidur, Nurul nak share something yang semua orang patut tahu. Kenapa Nurul kata, apa yang kita dapat tu kadang-kadang bukan rezeki kita? Hayati dan baca-baca betul ye ^^




Bila cakap pasal rezeki, semestinya kita nak dapatkan rezeki yang halal. Betul tak? Siapa yang tak nak kan. Rezeki yang kita cari tu mestilah kita nak dari sumber yang halal dan usaha yang halal. Sebab, rezeki yang kita akan makan tu nanti, akan masuk ke dalam saluran darah kita. Takkan kita nak masukkan dalam darah kita ni benda yang haram kan? :D



Kenapa Sedekah, Infaq & Zakat itu Wajib? From iReach


Sebab itu Allah berfirman dalam surah Al-Baqarah ayat 57 :
"Makanlah daripada makanan yang baik-baik yang telah Kami berikan kepadamu..." Allah menyuruh kita mencari rezeki yang halal lagi baik kerana ia menghasilkan pahala. Makala, tugas syaitan ialah menghasut kita supaya mencari rezeki yang tidak baik ataupun haram.
Sheikh Mutawalli Sya'rawi menambah lagi, "Apa sahaja yang kita rasakan manfaatnya bermakna ia adalah rezeki kita, dan segala sesuatu yang tidak dapat kita mengambil manfaat daripadanya (walaupun ianya milik kita), itu bermakna ianya bukanlah rezeki kita, tetapi rezeki orang lain.."


Malah salah satu untuk banyakkan rezeki kita adalah dengan bersedekah. Sebab apa?
Contoh kalau kita pergi makan beli nasi ayam. Masa tu memang kita lapar sangat tapi baru je nak makan, kita ternampak seorang peminta sedekah yang sedang kelaparan. Kita pun berikan nasi ayam yang baru kita nak makan tu dekat dia. Alhamdulillah, nasi ayam tu rezeki dia dan kita pun menunggu nasi ayam yang baru walaupn masa tu sangat lapar.


Contoh lain pulak, kalau kita dapat gaji. Dah bayar semua benda untuk keperluan seharian. Ada la lebih dalam RM100. Tapi dalam RM100 tu kita beli nasi lemak dari makcik penjual untuk makan dengan kawan-kawan sepejabat. Tudia rezeki makcik dan kawan-kawan korang. Boleh faham kan? ^^


Jadi, jangan sesekali kita sombong dengan apa yang kita ada dan dapat kerana tak semestinya semua yang kita dapat tu adalah milik kita ^^



Semoga sharing Nurul kali ni dapat memberi manfaat kepada korang ye ^^

4 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS

Sunday, March 12, 2017 4
4 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS
Assalammualaikum wbt,


Mesti ramai yang dah guna macam-macam produk untuk kuruskan badan tapi still tak berjaya? Akhirnya mula la nak putus asa dan salahkan produk. Sebenarnya bukan salah produk tapi diri kita sendiri, tak nak workout, skip makan dan faktor persekitaran. So now, Nurul nak share dengan korang 4 perkara yang perlu dielakkan untuk kurus.






4 PEKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS


1. AIR CONDITIONER (AC)

Mengikut My Health News Daily, saat berada pada masa yang agak lama di suhu yang dingin, tubuh tidak perlu bekerja untuk mendinginkan atau menghangatkan tubuh. Bila tubuh berada di dalam zone bermalas-malasan, apa yang terhasil?! Hahaha. Korang pun faham kan. Berat badan yang semakin bertambah atau gemuk beb ! ^^

Berdasarkan penelitian yang diterbitkan di International Journal Of Obesity, daerah dalam selatan Amerika Syarikat memiliki populasi obesiti yang paling tinggi di antara negeri Amerika lainnya. Diketahui, rata-rata rumah di sana menggunakan AC. Setiap tahunnya, permintaan AC rumah meningkat dari 37% hingga 79% setiap tahun tau.




2. KURANG TIDUR

Menurut penelitian yang dimuat dalam jurnal Archives of Disease In Childhood, jika seseorang tak cukup rehat, ia boleh mempengaruhi pembentukan glukosa yang boleh mengakibatkan penyakit diabetes.

Kurang tidur boleh menambah rasa lapar dan anda mula mencari kudapan untuk menghilangkan rasa lapar tersebut. Selain tu, kurang tidur membuatkan badan terasa penat sepanjang hari sehingga aktiviti fizikal pun berkurang. Kurangnya olahraga dan tidak aktif aktiviti fizikal boleh menyebabkan berat badan pun akan mendadak menaik tau.




3. MENYALAKAN LAMPU SAAT TIDUR

Kebiasaan menyalakan lampu saat tidur boleh menambah beberapa inci lingkar pinggang awak. Tidur dengan lampu bilik tetap menyala akan membuat awak sering terbangun. Terbangun di malam hari, berpotensi membuatkan awak lapar dan terasa nak kunyah-kunyah.

Hahaha, ni peel Nurul. Memang setiap hari Nurul akan tidur bukak lampu sebab takut. Hahaha, Umur je dah 20. Tapi still takut nak tutup lampu time tidur. Dan memang Nurul sentiasa terbangun. Bila dah terbangun tu faham-faham je la kan ^^




4. PENCEMARAN

Menurut hasil kajian yang dijalankan oleh Critical Reviews in Food Science & Nutrition, pencermaran boleh mempengaruhi metabolisme tubuh.

Zat-zat berbahaya seperti encodrine (zat kimia yang terdapat pada plastik) dan sisa pembakaran sampah yang ditemukan dalam tubuh manusia, sering dihubungkan dengan obesiti. Begitu juga dengan zat yang terdapat dalam pestisida. Zat-zat ini menggangu sistem tubuh dan memperlahankan metabolisme.




Oleh itu, jika korang dah melakukan kesemua tips untuk kurus tapi still gemuk malah berat makin bertambah, sila semak 4 perkara di atas ye. Mana tahu jika dengan diet yang sihat, senaman serta 4 perkara yang perlu dielakkan di atas, korang akan dapat bentuk badan yang diinginkan ^^


Dan mungkin jugak korang nak ikhtiar untuk makan makanan tambahan. Korang boleh ikhtiar dengan SET KURUS SHAKLEE. Nurul pun consume set ni. Dan Alhamdulillah, badan pun jadi ringan dan sentiasa bertenaga. Yeahhh ! ^^




ORDER MELALUI WEB SHAKLEE






ATAU




SEBARANG PERTANYAANG DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI NURUL :


NURUL SYAHIRAH BINTI SAMSUHAN

( YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR )

SMS / CALL / WHATSAPP : 017-357571

INSTAGRAM : @SYAHIRAHVALIANTBEAUTY



" Setiap pembelian korang wajib dapat FREE CONSULTATION. Dan juga berkemungkinan mendapat FREE GIFT khas daripada Nurul."



COD : AREA PUCHONG


SIJIL HALAL SHAKLEE

Sunday, March 12, 2017 0
SIJIL HALAL SHAKLEE
Assalammualaikum wbt,


Shaklee merupakan produk keluaran Amerika Syarikat. Maka apabila dipasarkan di Malaysia, pokok utama masalahnya adalah status HALAL. Nurul sangat bersyukur kerana ramai yang mengambil berat mengenai masalah ini kerana semakin banyak produk yang diragui status halalnya walaupun dihasilkan di Malaysia.


Shaklee terdapat di pasaran seluruh dunia dan mempunyai rangkaian produk yang banyak. Jika berkesempatan berkunjung ke negara jiran, Singapura pasti anda akan berjumpa dengan produk Shaklee yang tidak terdapat di Shaklee Malaysia. Kenapa? Ini kerana tidak semua produk Shaklee Worldwide itu halal dan hanya yang mendapatkan status HALAL sahaja dipasarkan di Shaklee Malaysia.


Sijil HALAL terbaru bagi tahun 2013. Fresh lagi tau ^^ Dikeluarkan pada 6 Februari 2013. Islamic Services of America (ISA) adalah satu badan Islam di Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh JAKIM. Korang boleh tengok dekat laman web JAKIM untuk meyakinkan diri awak lagi. Lihat mukasurat 18. Senarai ini adalah yang telah dikemaskini pada 31 July 2011. LAMAN WEB JAKIM





MASALAH KULIT SUNBURN HILANG DALAM MASA SEMINGGU

Sunday, March 12, 2017 0
MASALAH KULIT SUNBURN HILANG DALAM MASA SEMINGGU
Assalammualaikum wbt,


Ada tak sesiapa yang kulit dia jenis senang nak terbakar. Nurul ada kawan yang jenis kulit macam ni. Pantang kena matahari sikit, mesti merah-merah je muka dia. Sangat kesian sebab dia kata memang pedih sangat-sangat. 




Kalau diikutkan petua orang lama, memang banyak cara nak hilangkan masalah kulit sunburn ni. Contohnya dengan menggunakan mayonis, timun dengan susu tepung, kulit lidah buaya / aloe bera, tomato dan sebagainya. Banyak sangat petua orang dulu-dulu ^^


Image result for punca muka sunburn


Dan cara yang terbaik ialah dengan elakkan boleh berlakunya masalah sunburn ini ialah dengan pemakanan yang seimbang. Sayuran hijau dan buah-buahan tu rajinkan diri untuk makan ye ^^


Ini kisah si adik yang mengalami masalah kulit sunburn yang boleh dikatakan teruk jugak la. Kesian sangat tengok adik ni. Nurul tahu mesti pedih tu. Kalau badan mungkin la boleh cover, tapi ni kalau dekat muka? Haihhh ! Nak keluar pun rasa tak bersemangat. Betul tak.Then takkan la kita nak letak foundation 24 hours? Hehehe.

So adik kita ni ikhtiar cara untuk mengambil Esp Shaklee & Vita c Plus Shaklee. Alhamdulillah, dalam masa seminggu je tau kulit adik kita ni da ok. Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat. Akhirnya kulit beliau dah kembali sekata tapi !! Makin cerah pulak tu ^^





Ini dia testimoni fresh daripada adik comel kita ni. Hehehe. Alhamdulillah. Dengan ikhtiar adik kita ni, dia dapat kulit yang diingini malah lebih cerah daripada sangkaan beliau ^^





"Nurul2, macam mana nak order? Excited la nak try ^^." 


Senang je awak. Klik je gambar dekat bawah ni tau. Ni order melalu web Shaklee. Kita ada 2 cara order. Kejap lagi Nurul inform macam mana ye :D



UNTUK PEMBELI DIRECT WEB








ATAU



SEBARANG PERTANYAA DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI NURUL :


NURUL SYAHIRAH BINTI SAMSUHAN

( YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR )

SMS / CALL / WHATSAPP : 017-3575871

INSTAGRAM : @SYAHIRAHVALIANTBEAUTY



"Setiap pembelian dengan Nurul, korang wajib dapat FREE CONSULTATION. Dan berkemungkinan akan berpeluang mendapat FREE GIFT khas dari Nurul."



COD : AREA PUCHONG


PETUA UNTUK RAMBUT GUGUR

Sunday, March 12, 2017 4
PETUA UNTUK RAMBUT GUGUR
Assalammualaikum wbt,


Ok, sharing Nurul kali ni nak bagitahu topik RAMBUT GUGUR ?? Nurul yakin ramai yang mengalami masalah ni kan. Yes, Nurul pun salah seorang yang mengalami masalah rambut gugur ni. Hehehehe. Kadang-kadang ada orang kata, "Bilik perempuan tak sah kalau takde rambut gugur." Kadang-kadang memang betul pun. 

Rambut gugur ni banyak asbab dia sebenarnya. Kita ni pun umur makin lama makin meningkat, itu jugak merupakan salah satu asbab dia. Jom kita baca sharing petua orang dolu-dolu. Hehehe ^^




Wanita bertudung lebih ramai mengalami isu rambut gugur? 



PETUA ATASI RAMBUT GUGUR

Kalau nak ikut petua orang dulu-dulu, cara merawat rambut gugur adalah dengan menggunakan kayu manis, madu dan minyak zaitu. Kita perlu campurkan kesemua bahan dengan kepekatan yang agak likat. Kemudian, lumur pada rambut sehingga ke akar. Biarkan selama 15-20 minit dan kemudian bilas. Ulang sebanyak 3 kali seminggu untuk hasil yang lebih berkesan.



SEBAB RAMBUT GUGUR?

Bila kita dah tahu punca kenapa rambut kita gugur, senang la kita nak rawat nanti. Betul kan? ^^ Lagipun kecantikan luaran itu bermula daripada kecantikan dalaman. Jom hayati apa punca kepada masalah keguguran rambut ni.



1. PERUBAHAN HORMON

Perubahan atau ketidakseimbangan hormon berikutan proses mengandung, melahirkan anak, pemberhentian pil perancang atau permulaan menapos.




2. KETURUNAN

"Like parents, like child" .. Sekiranya ibu bapa kita pun ada masalah rambut gugur, kita juga berkemungkinan akan ada risiko tinggi untuk alami keguguran rambut.





3. TEKANAN ATAU PENYAKIT

Sebab tu kita tidak digalakkan untuk stress selalu. Kalau ada masalah kulit kepala tidak sihat, ia juga menyumbang kepada masalah keguguran rambut.





4. PEMAKANAN YANG TIDAK SIHAT

Makanan yang diambil terlampau banyak terdedah dengan makanan yang tidak sihat dan tinggi MSG.





5. KEKURANGAN ZAT PROTEIN

Kekurangan sumber protein semulajadi serta beberapa vitamin seperti A,B,C,E dan Zinc juga adalah punca keguguran rambut. Sebab tu la protein merupakan benda paling penting untuk badan kita bekerja. 






So, ini lah dia sharing untuk hari ni. Semoga sharing Nurul ni memberi manfaat kepada para pembaca. Thank You sebab sudi melawat blog Nurul yang tak seberapa ni ^^

March 11, 2017

3 KELEBIHAN SURAH AL-KAHFI

Saturday, March 11, 2017 6
3 KELEBIHAN SURAH AL-KAHFI
Assalammualaikum wbt,

Sepatutnya entri ni Nurul update semalam kan sebab semalam hari Jumaat. Tapi tak sempat pulak nak update semalam. So Nurul gantikan untuk update hari ni ye. ^^




Setiap hari Jumaat, kita digalakkan untuk membaca Surah Al-Kahfi. Kenapa kita disuruh untuk membaca Surah Al-Kahfi pada hari Jumaat? Sebab Surah Al-Kahfi ni utamanya adalah untuk melindungi kita daripada fitnah Dajjal.


Rasulullah shallallahu'alaihi wasallam bersabda,

إِنَّ مِنْ أَفْضَلِ أَيَّامِكُمْ يَوْمَ الْجُمُعَةِ فِيهِ خُلِقَ آدَمُ وَفِيهِ قُبِضَ وَفِيهِ النَّفْخَةُ وَفِيهِ الصَّعْقَةُ

"Sesungguhnya di antara hari kalian yang paling afdhal adalah hari Jum'at. Pada hari itu Adam diciptakan dan diwafatkan, dan pada hari itu juga ditiup sangkakala dan akan terjadi kematian seluruh makhluk...." (HR. Abu Dawud, an Nasai, Ibnu Majah, Ahmad dan al Hakim dari hadits Aus bin Aus)



3 KELEBIHAN SURAH AL-KAHFI

1. Dipancarkan cahaya pada dirinya di hari kiamat kelak, dari kaki hingga ke langit.

مَنْ َقَرَأَ سُوْرَةَ الْكَهْفِ لَيْلَةَ الْجُمْعَةِ أَضَاءَ لَهُ مِنَ النُّوْرِ فِيْمَا بَيْنَهُ وَبَيْنَ الْبَيْتِ الْعَتِيْقِ

"Barangsiapa membaca Surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, makan akan dipancarkan cahaya untuknya di antara dua Jumaat." (HR. Al-Hakim dan Al-Baihaqi, disahihkan Al-Albani)



2. Diampuni dosanya antara dua Jumaat

مَنْ قَرَأَ سُوْرَةَ الْكَهْفِ فِي يَوْمِ الْجُمْعَةِ سَطَعَ لَهُ نُوْرٌ مِنْ تَحْتِ قَدَمِهِ إِلَى عَنَانِ السَّمَاءَ يُضِيْءُ لَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَغُفِرَ لَهُ مَا بَيْنَ الْجُمْعَتَيْنِ

"Siapa yang membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka akan memancar cahaya dari bawah kakinya sampai ke langit, akan meneranginya kelak pada hari kiamat, dan diampuni dosanya antara dua jumaat." (Hadis riwayat Ibnu Umar dalam at-Targhib wa al-Tarhib)



3. Diselamatkan dari fitnah Dajjal

Imam Muslim meriwayatkan dari hadis al-Nawas bin Sam'an yang cukup panjang, yang di dalam riwayat tersebut Rasulullah saw bersabda,

"Maka barangsiapa di antara kamu yang mendapatinya (mendapati zaman Dajjal) hendaknya ia membacakan atasnya ayat-ayat permulaan surah al-Kahfi."


"Barangsiapa yang membaca sepuluh ayat dari permulaan surah Al-Kahfi, maka ia dilindungi dari Dajjal." (HR. Muslim)


Imam Nawawi berkata,


"Sebabnya, kerana pada awal-awal surah al-Kahfi itu terdapat atau berisi keajaiban-keajaiban dan tanda-tanda kebesaran Allah. Maka orang yang merenungkan tidak akan tertipu dengan fitnah Dajjal."


Demikian juga pada akhirnya, iaitu firman Allah :

"Maka apakah orang-orang kafir menyangka bahawa mereka (dapat) mengambil hamba-hambaKu menjadi penolong selain Aku?..." (Al-Kahfi : 102)



So, inilah dia serba sedikit kelebihan Surah Al-Kahfi. Semoga kita semua terhindar daripada fitnah Dajjal. Jom kita sama-sama baca Surah Al-Kahfi setiap hari Jumaat ^^


LANDMARK STDUY | SHAKLEE PART 2

Saturday, March 11, 2017 1
LANDMARK STDUY | SHAKLEE PART 2


Assalammualaikum wbt,


Haaaa, inilah dia result Landmark Study yang Nurul cakap tadi. Hasilnya semua ada dekat dalam gambar tu ye. Ni seua hasil daripada Landmark Study yang dijalankan oleh Dr. Gladys Block.


1. Biru : mewakili mereka yang langsung tak makan supplement.
2. Merah : mewakili mereka yang makan supplement selain Shaklee.
3. Hijau : mewakili mereka yang makan supplement Shaklee lebih dari 20 tahun.




Jeng jeng jeng, korang boleh tengok sendiri result daripada hasil kajian beliau. Mereka yang mengamalkan produk Shaklee mempunyai potensi terkena penyakit berbahaya jauh lebih rendah berbanding mereka yang langsung tak makan supplement. Dan yang paling mengejutkan, mereka yang mengambil supplement brand lain mempunyai potensi terkena penyakit berbahaya jauh lebih tinggi berbanding mereka yang langsung tak makan supplement. Tapi jangan salah sangka ye. Graf yang terakhir tu menunjukkan HDL (Kolestrol Baik) yang badan kita sangat-sangat perlukan. Pengamal produk Shaklee terbukti mempunyai kadar kolestrol baik paling tinggi. Untu pengetahuan korang, untuk kolestrol jahat adalah LDL.


So, pilihan semua di tangan awak semua. Please jangan salah memilih. Harus diingatkan kesan pengambilan supplement atau vitamin yang selamat akan menampakkan kesan untuk tempoh jangka masa yang panjang. Sebab tu la, kalau awak nak consume produk Shaklee ni, memerlukan tahap kesabaran yang tinggi kerana setiap badan manusia sangat unik dan lain tahap reaksi terhadap makanan tambahan.


Hanya Shaklee sahaja yang berani mengambil risiko untuk mengadakan Landmark Study ke atas produk-produk mereka sendiri. Roger Barnett memang bukan calang-calang businessman tau. Nurul pun kagum dengan beliau. :D Bagi beliau, untuk menghasilkan produk yang terbaik memerlukan penelitian, bukti secara saintifik bagi menjalani kredibiliti Shaklee sebagai antara pengeluar makanan tambahan terhebat di dunia. Tak hairan lah beliau sanggup menghabiskan 250 million setiap tahun untuk R&D dan reserach berkaitan produk-produk yang dihasilkan.


Ok, ini lah dia penghuraian setiap penafian korang. Macam Nurul bagitahu sebelum ni, supplement yang terbaik adalah supplement yang mencuci dalaman dahulu barulah luaran akan nampak kesannya. Kalau supplement tu menghasilkan hasil yang cepat, maksudnya supplement tersebut mempunyai banyak bahan kimia yang berbahaya untuk awak semua.


PILIHAN DI TANGAN KORANG ^^

March 10, 2017

LANDMARK STUDY | SHAKLEE PART 1

Friday, March 10, 2017 0
LANDMARK STUDY | SHAKLEE PART 1
Assalammualaikum wbt,

Salam hujung minggu semua. Sekarang ni ramai yang senang je nak percayakan sesuatu supplement yang tak tahu mana asal-usulnya. Memang susah kita nak tahu asal-usul sesuatu supplement. Tapi, kita boleh tahu dengan adanya Landmark Study. Apa benda Laandmark Study tu? Kejap lagi Nurul terangkan dengan lebih lanjut ye :)


Sebenarnya Nurul pernah dapat pertanyaan dari ahli keluarga, customer dan jugak kawan-kawan tentang landasan atau bukti yang menunjukkan produk Shaklee ni memang terbaik. Yes ! Memang soalan yang paling glamour dan soalan yang bagus ^^ Takkan la kita nak percaya macam tu je kan? So hari ni Nurul nak explain lebih lanjut apa benda Landmark Study yang berjaya buktikan bahawa vitamin Shaklee memang produk makanan tambahan yang terbaik di dunia.




Landmark ni lebih kurang macam penanda aras kepada sesuatu perkara. Bila orang sebut tentang landmark, automatik orang akan ingat kaitan dengan landmark tersebut. Contohnya, sebut KLCC orang akan ingat Kuala Lumpur. Sebut Eiffel Tower orang akan ingat Paris. Lebih kurang macam tu la maksunya. Landmark Study - Shaklee ni pun lebih kurang macam tu jugak. Sebagai penanda aras kepada keyakinan terhadap produk-produk Shaklee.


Roger Barnett. Beliau adalah pemilik Shaklee yang bertanggungjawab membawa Shaklee hingga ke tahap ni. Roger Barnett seorang yang sangat pentingkan kualiti, keberkesanan dan sangat pentingkan penjagaan alam sekitar. Beliau selalu dengar ramai yang claim produk Shaklee hebat, mampu merawat itu ini. Tapi pada beliau, itu sekadar cakap-cakap orang je dan takde bukti saintifik yang menyokongnya. Hebat kan beliau? Semua nak ada bukti saintifik ^^




Jadi, beliau telah melantik Dr Gladys Block iaitu seorang Epidermiologists dari University of California, Berkeley untuk mengetahui study tersebut. Dr Gladys Block mendapat mandat penuh untuk menjalankan kajian ini. Lebih 1000 orang dari 3 golongan sasaran iaitu :-

1. Pengamal tegar produk Shaklee
2. Pengamal produk vitamin brand lain
3. Langsung tak ambil sebarang vitamin

3 golongan ini dikaji secara random dari segenap segi. Maklumat diambil melalui data secara online, pemeriksaan kesihatan dan juga study yang menyeluruh. Dan hasilnya tetap akan dibentangkan tak kira keputusan menyelebahi Shaklee atau pun tidak. Betapa telusnya Shaklee. Dr Gladys Block diberi mandat 100% untuk publish result kajian tersebut.


Bila result dah keluar, agak-agak Roger Barnett berpuas hati tak? Opsss. Tidak tau. Beliau masih tak berpuas hati sehinggakan beliau melantik pihak ketiga untuk review semula kajian landmark study yang telah dijalankan oleh Dr Gladys Block. 

Kenapa beliau buat macam tu? Adakah sebab dia tak percaya Dr Gladys Block? Bukan awak2 semua. Tetapi beliau ni sangat-sangat bijaksana. Beliau mengambil tindakan awal untuk mengelakkan situasi di mana orang akan argue keputusan landmark study tersebut. Sebab itulah beliau berhabis-habisan untuk melantik pihak ketiga (independat party) untuk review hasil study tersebut.

Hebat sangat kan. Nurul pun kagum dengan penat lelah beliau. Dengan usaha beliau, betapa Shaklee berjaya membuktikan secara saintifik keberkesanan produk-produk yang mereka hasilkan. Agak-agak, brand lain berani tak nak buat landmark study sedetails ini?


Tak percaya lagi? Haaa, Jom korang layari laman web rasmi Landmark Study ni ^^ Landmark Study Shaklee


So itulah pengenalan tentang Landmark Study. "Eh Nurul, apa resultnya?" Hehehe ~ Yang tu Nurul share dekat entri yang seterusnya ye ^^

SHAKLEE EFFECT ESP DAN VITA C PLUS

Friday, March 10, 2017 0
SHAKLEE EFFECT ESP DAN VITA C PLUS
Assalammualaikum wbt,

Sebenarnya dah lama Nurul nak update pasal ni. Tapi asyik tertunggak je. Hahaha ^^ Kali ni Nurul nak buat shaklee effect Nurul sendiri. Apa yang Nurul share ni merupakan experience Nurul dah lahirnya dari hati yang ikhlas. Hahaha, ayat bukan main lagi ^^

Ok, jom kita teruskan !!


Nurul sebenarnya dah lama consume Shaklee. Dari tahun lepas lagi Nurul consume. Tapi tu la, bila takde effect, Nurul terus stop consume. Haihhh ! Bengong kan Nurul dulu. Yela kan ~ Time tu pun macam nak effect cepat je. Tapi buat pengetahuan korang, supplement yang lambat effect adalah supplement yang bagus. Sebab apa? Sebabnya, supplement tersebut tengah membaiki dalaman korang. Bila dalaman dah cantik, automatik luaran akan jadi cantik. Bukan setakat cantik je tau. Kita boleh sihat sekali. 2 dalam 1 gitu ^^

Alhamdulillah, lepas 4 bulan rasanya Nurul consume Shaklee, selepas Nurul stop daripada consume dulu tu, banyak sangat perbezaan dekat Nurul yang Nurul hadapi sendiri. Sekarang ni Nurul fokuskan dekat HOT ITEMS tau. Esp dan vita c plus. 2 supplement ni memang cepat je habis stock. Hahaha. Kadang-kadang nak buat stock sendiri pun tak sempat >.<"




Masa mula-mula memang Nurul consume vita c plus ni. Walaupun harga dia agak mahal, tapi memang bebaloi. Berbaloi dari segi apa? Haaa ! Ni baca betul-betul tau. Memang serious tak rugi consume vita c plus ni walaupun mahal sebab ianya boleh tahan sampai 6 bulan beb ! Ada tak supplement yang tahan sampai 6 bulan? Takde kan. Bila beli, dalam masa 1 bulan, dah habis. Lepas tu kena beli lagi dan tak terasa membazir ke? Huhuhu

Nurul memang suka consume vita c plus ni sebab effect yang Nurul dapat merupakan effect yang dah lama sangat Nurul nak. Effect apa tu? Ok, first sekali, muka Nurul ni memang jenis muka berminyak. Memang tak selesa sangat. Bila orang tengok pun macam glossy-glossy gitu. Memang tak lawa la. Hahaha. 

Alhamdulillah, lepas Nurul consume vita c plus, bukan sahaja muka tak berminyak, tapi jerawat pun cepat kecut. Seriously ! Memang tak tipu. Hahaha. Excited betul nak bercerita. ^^ Kalau tak dulu, muka da la berminyak, jerawat besor-besor pulak tu. Memang tak best. Dan yang paling penting, takde keyakinan langsung untuk jumpa dengan orang ramai. Bukan untuk cantik je tau vita c plus ni. Alhamdulillah, resdung Nurul pun dah makin berkurang. Alhamdulillah, syukur sangat2. Apa yang kita ikhtiarkan, In Sha Allah, Allah akan bantu dan jadikan ianya kenyataan.






And lagi satu ^^ Nurul sekarang pun dah start consume esp. Nurul suka giler esp ni sebab rasa soya. Yeahhh ! Hahaha. Memang sedap sangat2. Lagi nikmat kalau campur dengan fresh milk. Memang best la katanya. Hehehe. Tapi Nurul lagi suka minum pure esp. Entah la, ada certain yang tak suka. Tapi Nurul suka sangat2 ^^

Apa yang Nurul dapat lepas consume esp? Banyak sangat effect baik yang Nurul dapat. Lepas Nurul breakfast hanya dengan esp, Nurul boleh tahan lapar sampai tengahari tau. Esp ni memang sesuai untuk diet yang sihat. Kalau tak, dah breakfast pagi tu pun, sampai ofis mesti lapar balik. Rasa nak kunyah2 something. Betul tak? ^^

So, inilah pilihan yang tepat untuk korang berdiet. Buat apa nak seksa diri sendiri sedangkan kita boleh diet secara sihat kan? ^^ Bukan untuk sihat je. Kulit pun akan jadi lembut. Memang gebu la kulit kita nanti. Hehehehe. 1 tong ni boleh tahan sampai 2 bulan tau. Esp ni pun sesuai pada sesiapa yang tengah ikhtiar untuk mendapatkan anak. In Sha Allah, dengan ikhtiar dan usaha kita, Allah akan bagi apa yang kita nak. Yang penting, kena doa ye :D




Tak percaya? Haaa, meh kita tengok effect Nurul sendiri. Memang Nurul puas hati sangat. Walaupun lambat, tapi effect dia memang the best ^^




Ni gambar time Nurul stop consume esp dan vita c plus. Bekas jerawat dan jerawat yang bagi Nurul amat teruk. Plus dengan muka berminyak. Memang tak selesa. Huhuhu.





TAPI ..........





Jeng jeng jeng ~ Kulit Nurul lepas konsisten consume vita c plus dan esp. Alhamdulillah. Memang Nurul puas hati sangat. Betul la orang kata, shaklee ni kena consume secara konsisten, baru lah kita akan dapat effect tersebut. Tapi yang penting, sentiasa doa dan terus berdoa untuk apa yang kita nak ^^

Ni muka no foundation tau. Hehehe. Nurul just pakai bedak baby, lipstick and blusher je ^^









NAK KESIHATAN YANG BAIK DAN FLAWLESS-FLAWLESS ^^ Hehehe.


BOLEH CONTACT NURUL MELALUI :

WHATSAPP : 017-3575871

INSTAGRAM : @SYAHIRAHVALIANTBEAUTY


COD : AREA PUCHONG