TIPS | CHURPCHURP BOLEH BUAT DUIT BERATUS-RATUS ?

Sunday, February 05, 2017




Assalammualaikum wbt,


Kali ni Nurul nak share apa itu churpchurp? Mungkin ramai yang dah tahu dan mungkin ada yang belum. Tapi pada yang dah tahu tu kemungkinan berlaku kekeliruan sikit right? Mesti ramai yang tanya, Churchurp ni sama ke dengan Nuffnang? Jawapannya Yes ! Sama je. Churpchurp dengan Nuffnang ni lebih kurang la. Mereka dua ni merupakan iklan secara online melalui blog, facebook, twitter dan beberapa laman sosial yang lain. Cuma membezakannya, churpchurp ni kita boleh pilih campaign mana yang kita nak iklankan.



Nurul lagi sukakan churpchurp dari perkhidmatan Nuffnang. Memang dari first Nurul blogging guna churpchurp. Ada la jugak try gunakan Nuffnang, Tapi tak berhasil >.< Churpchurp ni senang sikit nak dapatkan hasilnya sebab orang klik sekali campaign yang kita share, dapat la jugak hasilnya. Yang penting kena rajin la ye :) Tapi sekarang ni agak susah nak dapatkan campaign dari churchurp sebab cepat je orang lain grab iklan tu. So kena selalu alert bukak churchurp tu. Tapi bila dah dapat hasilnya memang best sangat2 ^^


Alhamdulillah, Nurul dapat buat duit poket dengan Churpchurp ni. Churpchurp ni kalau korang nak daftar memang FREE je. So jangan risau ye. Memang tak berbayar pun.



So, best kan Churpchurp ni? Kalau nuffnang kita kena tunggu pihak nuffnang bagi kita caimpaign. Tu pun kita kena aktif blog. Kalau tak memang Encik Nuffnang takkan perasan kewujudan blog kita. Kalau churpchurp ni kita just share link je :)


Semoga perkongsian yang Nurul kasi ni dapat membantu korang tau ^^


Nak tahu lebih lanjut mengenai churpchurp? 


You Might Also Like

2 Comments

  1. dulu penah ada akaun churp2, tp dh lama x aktif. huhu. tp mmg churp2 best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. best kan.. sebab kita share link je :D

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Like us on Facebook

Total Pageviews

Follow by Email