SUPPLEMENT PILIHAN NURUL - Syahirah Valiant

February 12, 2017

SUPPLEMENT PILIHAN NURUL




Assalammualaikum wbt,


Ada sesetengah orang yang suka ambik supplement. Macam Nurul. Hehehe. Nurul suka ambik supplement sebagai makanan tambahan untuk Nurul. Tapi ingat ye, pastikan supplement yang korang ambik tu diiktiraf dan ada HALAL. Jangan main ambik je. Karang jadi apa-apa kan dah susah.


Now Nurul nak share supplement pilihan Nurul. Dan paling favourite Nurul adalah pakai mask tiap-tiap malam. Hahaha. Tapi takde la tiap malam sangat pun. Kalau bila time penat giler tu takde la pakai sebab confirm terus tertidur. Tak sempat buat apa da >.<"





Ni antara mask yang Nurul suka pakai. Baru sikit tau. Meh tengok koleksi Nurul ^^






Jeng Jeng Jeng ~ Ni la koleksi mask Nurul. Hahaha. Banyak kan. Semua ni Nurul beli dekat Shoppe tau. Harga memang less habis. Harga asal RM100 lebih. Tapi promotions Nurul dapat RM40 lebih je. Free postage lagi tu. Dalam tu semua ada 30 pcs mask. Haaaa ! Pakai la untuk sebulan. Hahaha. Macam-macam jenis ada dekat sini. Nurul paling suka pakai mask snail. Memang soft je kulit muka kita :D


Yang panda dengan rabbit tu Nurul beli dekat guardian. Beli sikit je sebab yang tu Nurul tak selalu pakai. Hahaha. Nurul tak rasa membazir sebab Nurul pakai. Bukan simpan je. :D







Dan ni part paling penting. Tiap-tiap hari Nurul akan consume supplement SHAKLEE ni. Hehehe. Nurul jual dan Nurul consume. Memang the best supplement yang Nurul pernah jumpa. Setiap masalah kesihatan yang korang hadapi boleh diselesaikan dengan consume SHAKLEE. In Sha Allah, Allah permudahkan. Yang penting kita ikhtiar dan usaha.


Nurul memang mengalami resdung yang sangat teruk. Lepas tu Nurul consume Vit C Shaklee tu. And GOOD NEWS !!! Resdung Nurul dah kurang and tak teruk macam dulu. Vit C ni pun sesuai untuk kulit. Kulit kita akan jadi lembut je bila consume. Ni tak tipu tau. Memang jujur ikhlas Nurul bagitahu. 


Lecithin tu pulak sesuai untuk sesiapa yang nak diet. Macam Nurul, Nurul ni bambam orangnya. Hahaha. So untuk diet yang sihat, boleh la consume Lecithin tu. In Sha Allah, kita akan diet secara sihat. Takde la nak menyakitkan diri sendiri semata-mata untuk cantik kan. Bukan untuk cantik je ye, malahan untuk kesihatan diri sendiri jugak :D






So, itu je la perkongsian Nurul. Mana la tahu korang tengah cari idea nak consume supplement apa kan. And untuk pengetahuan korang, Shaklee ni boleh untuk semua orang. Lelaki, Perempuan, Baby, Kanak-kanak, Orang tua dan sesiapa je la. Takde batasan untuk sesiapa yang perlu consume. Kita ikhtiar dan usaha. In Sha Allah, Allah akan bantu :D 

2 comments:

  1. Banyak mask Nurul, syoknya. Mai tak pernah shopping kat Shopee lagi. Hihihi. Mai tak ada makan supplement pun, hari2 makan ubat thyroid je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. Nurul suka mengumpul.. tu la hasilnye.. try la shaklee.. In Sha Allah dapat rawat thyroid mai :D

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D