STRESS MENYEBABKAN KEPUTIHAN? - Syahirah Valiant

Latest

February 25, 2017

STRESS MENYEBABKAN KEPUTIHAN?

Assalammualaikum wbt,


KEPUTIHAN? Rata-rata seorang wanita selalu sangat menghadapi masalah keputihan ni kan. Nurul pun dulu kerap sangat kena sebab stress dengan study. Tapi Alhamdulillah sekarang ni dah takde disebabkan Nurul consume benda ni ^^ Apa benda tu? Tunggu ye. Meh Nurul share kenapa korang selalu kena keputihan. Sesetengah wanita tak sedar yang dia mengalami keputihan dan tak tahu kenapa. 


Please jangan biarkan keputihan tu. Kadang-kadang ada yang kena pakai pantyliner dan tukar setiap kali nak solat. Kan tak best kan. Rasa tak selesa sangat. Kesian pun ada. Sebab tu Nurul kata, jangan sesekali biarkan sebab ada keputihan yang berbau. Tu lagi la tak best. Pastikan korang ambik tindakan tau. Sayangi diri korang tu ^^



PUNCA KEPUTIHAN TERJADI

1. Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. 

2. Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.

3. Keadaan stress mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan. Kadang-kadang paling teruk sampai berbau busuk.

4. Pastikan seluar & seluar dalam awak sentiasa bersih dan kering betul2. Jangan biarkan sampai terkena jangkitan bakteria. Pada tahap ni miss v awak akan rasa gatal & merah.




Ni serba sedikit punca keputihan yang dapat Nurul share & dari pengalaman Nurul sendiri. Memang tak best sangat kalau seorang perempuan kena keputihan. Lagi-lagi time nak solat. Sangat la tak selesa. So kena la berjaga-jaga ye. 


Macam mana keputihan Nurul boleh hilang? Haaaa. Ni nak bagitahu korang. Nurul amalkan consume supplement ataupun makanan tambahan. Sebenarnya dalam diri kita ni memerlukan supplement yang terbaik dan PASTIKAN consume secara berterusan. Nak sihat kan? Kena la istiqomah sikit ^^


Set Keputihan Shaklee dapat membantu Nurul untuk merawat keputihan ni. Alhamdulillah, sejak Nurul consume Set Keputihan Shaklee, keputihan Nurul pun berkurang dan sekarang keputihan dah takde. Yeaaahhh !! Hehehe ^^ Serious excited bila dah takde keputihan walaupun tengah stress. Nak solat pun selesa tau. Takde nak fikir-fikir lagi pasal keputihan tu. :D





Bagaimana supplement Shaklee ni bertindak? Haaa, meh Nurul kasi korang FREE CONSULTATION ye ^^




GARLIC COMPLEX

  • antibiotik semulajadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus & yis candida.
  • menghalang alergi - hidung sensitif, sinus alergi, asthma, selsema & hepatitis.
  • mempertingkatkan sistem penghadaman - kembung perut, gastrik, ketidakhadaman, malah mampu menentang bakteria H.pylori & menghalang ulser gastrik.
  • menstabilkan glukos di dalam tubuh.
  • menurunkan kolestrol.
  • menurunkan darah tinggi.
  • detoksifikasi.




ALFALFA COMPLEX

  • mencuci hati, darah & usus - Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah & mencantikkan kulit & otot.
  • melawan alahan - memperbaiki keadaan kulit & hidung sensitif, kurap, bau badan & ulat air dengan berkesan.
  • baik untuk perubahan patologi di dalam usus & perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis & sembelit.




GLA COMPLEX

  • mengeluarkan virus, meningkatkan stamina.
  • menstabilkan hormon dengan mengawal selia estrogen & testosteron.
  • meningkatkan sistem imun tubuh.
  • mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, kurap, tinea & bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis.
  • menghalang komplikasi diabetes dengan merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil & usia tua. Meringankan kebas & kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.



Meh kita layan testimoni sikit ^^





TAPI !!!!!!!!!


Alfalfa & Gla complex TAK BOLEH DIAMBIL oleh IBU HAMIL tau ^^ Kalau ibu hamil yang ada keputihan, Nurul suggestkan consume Garlic Complex. :D


Nasihat Nurul, kalau korang sedar yang korang mengalami keputihan, Please please please jangan biarkan. Ianya akan memudaratkan kesihatan & keadaan diri sendiri. Boleh pergi check dekat doktor dulu tengok sama ada kita ada keputihan atau tak. Kalau kita yang tak jaga kesihatan kita sendiri, siapa lagi kan ^^ Please jangan lengah-lengah lagi ye :)






HUBUNGI NURUL UNTUK KETERANGAN LANJUT

SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

ID NO : 1250877

NURUL SYAHIRAH



WHATSAPP : 017-3575871



COD : AREA PUCHONG SAHAJA UNTUK SETAKAT NI






Untuk pembelian Set Keputihan, boleh klik gambar ni ye. Barang akan direct dari HQ ^^ *Right Clik + Open Link In New Tab*



4 comments:

  1. LOL mmg tul..stress adalah salah satu punca masalah keputihan..malah jik ada bidan atau mereka yang pandai mengurut akan terangkan macam mana mo tau tahap keputihan adalah berkaitan dengan masalah kelulumur di kepala.. lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh.. dari kelumumur pun kita boleh tahu eh.. info terbaru ni :D

      Delete
  2. tgk muda adik ni, dan saya suka entry ni santai

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D