PERJALANAN SEBAGAI SEORANG BLOGGER - Syahirah Valiant

February 09, 2017

PERJALANAN SEBAGAI SEORANG BLOGGER




Assalammualaikum wbt,


Wahhh, segmen yang sangat menarik. Sepanjang Nurul jadi blogger ni, tak pernah lagi join segmen macam ni. Zaman sekarang macam-macam idea blogger lain nak buat segmen, contest dan sebagainya. Kalau time zaman Nurul jadi blogger dulu, kejap-kejap tu je tajuknya. Hehehe ~ Masa tu mungkin tak terbukak lagi idea nak buat tajuk apa then ikut je tajuk yang lama kan ^^


Ok, nak diceritakan perjalanan Nurul sebagai seorang blogger eh. Takde apa yang menarik sangat pun. Tapi kita nak share jugak :D


Nurul jadi blogger sebenarnya atas dasar saja-saja je. Nurul start jadi blogger since 2008 dan pada masa tu Nurul masih dalam sekolah rendah, darjah 5 tak silap Nurul. Macam-macam Nurul update dalam blog ni tau. Setiap kali balik dari sekolah nak update. Tapi ntah apa-apa updatenye. Sekarang dah tapis entry dari dulu dan ada yang Nurul da delete. Bila baca balik serious nak tergelak. Hahaha ~ Ayat bebudak sangat time tu.


Dan masuk time sekolah menengah, Nurul pernah join group-group blogger. Just gathering je tak pernah lagi. Zaman dulu blogger memang suka buat gathering. Cuma tak berpeluang nak pergi je. Huhuhu ~ Sekarang ni nampak dah kurang sikit. Tak tahu la kenapa. ^^ And now, sampai sekarang Nurul berblogging walaupun dah tak aktif macam dulu sangat. daripada umur 11 tahun dan jeng jeng jeng ~ Umur Nurul dah 20. Hahaha. Terasa diri ini dah tua >.<"


Dalam dunia blogger ni, korang tak boleh nak harapkan readers baca blog korang je. Jangan harap korang dapat pageviews yang bagus kalau korang tak blogwalking. Just rajinkan diri untuk berblogwalking ye. Maybe salah satu tips yang korang boleh guna :D


Ok, ni je kut yang Nurul boleh cite. Hahaha ~ Maaf tuan owner segmen. Content yang sangat simple. Now Nurul tak blogger yang dah banyak bagi inspirasi dekat Nurul ^^



7 comments:

  1. Wah dari sek ren lagi ye. Hebatnya. Kak ana dah habis belajar baru pandai berblog. Hehe.
    Kak Ana doakan semoga awak terus berjaya ye 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. time tu memang berblogging untuk suka-suka je :D tq kak ana.. semoga kak ana pun terus maju ye ^^

      Delete
  2. wah umur 11 dah start masuk dunia blog ! all the best tau & selamat bsegmen =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. terima kasih kak jun.. all the best untuk kak jun jugak ^^

      Delete
  3. Uisss dari sekolah rendah buat blog.. Tabik spring.. Akak masa sekolah rendah tataw ape lagik ngan intenet ni,.. Hahaha.. Almaklumlah zaman mundur.. Muda lagik nurul upenye...

    Ehh nama akak pown ada bawah tu.. Allahuakbar.. TQ Nurul.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. memang dari sekolah Nurul minat berblogging ^^

      Most welcome akak.. nanti jemput la join contest kawan kita ni ye :D

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D