JAMUAN CHINESE NEW YEAR AT PROREKA

By Nurul Syahirah - February 09, 2017



Assalammualaikum wbt,


Semalam dekat tempat praktikal Nurul ada buat jamuan makan-makan untuk tahun baru cina. First time tau join makan-makan untuk tahun baru cina. Selalunya dekat kolej buat untuk hari raya aidilfitri je kan. So ini adalah satu pengalaman yang baru untuk Nurul. Bertambah la sikit laporan praktikal Nurul nanti. Hehehe ^^




Proses untuk buat Yee Sang. Confirm ramai tak tahu apa benda kan? ^^ Nanti kita tengok gambar seterusnya.







Jeng Jeng Jeng ~ Yee Sang yang sudah siap !! ^^ Serious sedap tau benda ni. Semua berasaskan sayuran dan juga ikan salmon. Tapi nak beli tu pastikan yang HALAL tau ^^








Ini lah proses untuk menyiapkan jamuan tersebut. Department HR yang kena siapkan semua ni tau. Hehehe. Walaupun penat tapi memang best sangat-sangat. Satu pengalaman yang takkan Nurul lupa. :D

  • Share:

You Might Also Like

26 Comments