JAMUAN CHINESE NEW YEAR AT PROREKA - Syahirah Valiant

Latest

February 09, 2017

JAMUAN CHINESE NEW YEAR AT PROREKA



Assalammualaikum wbt,


Semalam dekat tempat praktikal Nurul ada buat jamuan makan-makan untuk tahun baru cina. First time tau join makan-makan untuk tahun baru cina. Selalunya dekat kolej buat untuk hari raya aidilfitri je kan. So ini adalah satu pengalaman yang baru untuk Nurul. Bertambah la sikit laporan praktikal Nurul nanti. Hehehe ^^




Proses untuk buat Yee Sang. Confirm ramai tak tahu apa benda kan? ^^ Nanti kita tengok gambar seterusnya.







Jeng Jeng Jeng ~ Yee Sang yang sudah siap !! ^^ Serious sedap tau benda ni. Semua berasaskan sayuran dan juga ikan salmon. Tapi nak beli tu pastikan yang HALAL tau ^^








Ini lah proses untuk menyiapkan jamuan tersebut. Department HR yang kena siapkan semua ni tau. Hehehe. Walaupun penat tapi memang best sangat-sangat. Satu pengalaman yang takkan Nurul lupa. :D

26 comments:

  1. Wah, bestla boleh rasa Yee sang camne yek.. Janji halal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sedap sebab dia berasaskan sayuran.. ^^

      Delete
  2. Seronoknya, bukan selalu dapat peluang nak eratkan silaturrahim sesama pekerja kan, selalu asyik fokus kerja je. Teringin pula yee sang tu, tapi kalau salmon mentah memang tak boleh go rasa dia,pelik sikit,hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. bukan selalu pun.. sekurang-kurangnya dapat lah release tension sikit.. hehehe.. Nurul pun bukan makan salmon tu.. makan sayur-sayur tu je ^^

      Delete
  3. satu pngalaman yg bagus. dapat merasa makanan yg x pernah dirasa. best. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... Nurul suka cuba benda baru.. tu yang sekali makan nak lagi :D

      Delete
  4. ala.. selalu jek kakak nak rasa yee sang tu cemana.. hee~ kita 1 Malaysia kan !!

    ReplyDelete
  5. fuhh . bestnye jamuan .. aril singgah ye ..

    ReplyDelete
  6. Dah lama sangat teringin nak makan yee sang. Hehe..

    ReplyDelete
  7. Teringin nak makan yee sang ni tapi tengok ikan salmon tu tak grill dulu ke? macam dah boleh masuk je kalau raw haha. btw satu pengalaman yang bagus sebab kita dapat belajar culture orang lain kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. salmon memang orang selalu buat macam tu.. macam dekat sushi.. tapi Nurul tak makan salmon pun.. yang tu memang Nurul letak tepi... hahaha.. yang lain je makan ^^

      Delete
  8. Best la kalau dpt boss yg xkedekut. Dapat juga merasa. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tu la.. first time rasa yee sang tu :D

      Delete
  9. Pengalaman baru.. mesti seronok kan Nurul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. betul tu.. sangat2 seronok ^^

      Delete
  10. pengalaman yang menarik dapat rasa yee sang tu. bagus bos camni

    ReplyDelete
  11. Bestnyaaa. Tak pernah merasa lagi makanan tu semua. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. boleh la try makan.. memang sedap :D

      Delete
  12. sy ja sorg pompuan time practical dulu. lagi 2 org tu lelaki. tp, lps raya ada makan2 juga kat office time minggu terakhir sy practical 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. sangat best bila ada jamuan dekat tempat kerja :D

      Delete
  13. aril dh try yee sang ni. simple but nice . aril suka .

    aril singgah ye

    ReplyDelete
  14. tak pernah try makan tu. aina pun biasa event bila hari raya aidilfitri je.

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D