2 SIMPLE THINGS YOU CAN DO TO INCREASE YOUR 8SHARE EARNINGS - Syahirah Valiant

Post Top Ad

February 10, 2017

2 SIMPLE THINGS YOU CAN DO TO INCREASE YOUR 8SHARE EARNINGS



Assalammualaikum wbt,


Ada sesetengah blogger yang cari pendapatan menggunakan 8share selain Nuffnang dan Churpchurp kan? ^^ Termasuk la Nurul. Nurul pun dah tersuka guna 8share sebab simple je cara kita nak ambik champaign. Alhamdulillah walaupun baru sekali Nurul cashout, terasa puas hati tu.


Hari ni Nurul nak share macam mana korang boleh tingkatkan income 8share korang. Tersangat senang tau kalau korang guna tips ni. :D



#1 WRITE A CAPTION

Ok, yang ni korang kena pakai copywriting sikit kalau korang promote dekat fb dan twitter. Ayat yang simple dan akan trick orang lain untuk klik special link korang tu. Jadikan ayat korang tu sesimple yang boleh dan tak mo panjang-panjang tau. Nanti bukannya orang nak baca sangat pun. So let's it make simple ^^



#2 SPREAD OUT YOUR SHARING

Yang ni lagi la senang. Korang promote je la dekat mana-mana yang korang nak. TAPI !! Jangan sesekali spam tau. Kekadang 8share ni ataupun Nuffnang dan seangkatan dengannya memang tak kasi kita spam special link kita. Nurul pun tak tahu sebab apa. :D



So ni la cara mudah untuk korang tingkatkan lagi earning 8share korang tu. Kalau korang buat secara konsisten, In Sha Allah ianya akan banyak. Just ingat ! Jangan malas ye ^^


Korang rasa entri ni dapat membantu korang? Sila tinggalkan komen untuk Nurul tengok sama ada Nurul dapat membantu korang ke tak ^^ Jom kita kongsi ilmu sesama :) TABUNG BELAJAR




4 comments:

  1. perkongsian yang menarik hehe tapi kalau yang pandai buat ayat manis tu ha bolehla senang orang nak click keh2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. yup.. copywriting kena power ^^

      Delete
  2. Nice tips! Tp sy dah lama delete nuffnang sbb lmbt nak naik. Huhu😐

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. nuffnang best tapi kena usaha lebih kuat sebab nuffnang tengok traffic blog kita :)

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad