February 2017 - Syahirah Valiant

February 27, 2017

7 TIPS BISNES SHAKLEE INCOME 3-5 ANGKA

Monday, February 27, 2017 0
7 TIPS BISNES SHAKLEE INCOME 3-5 ANGKA


Assalammualaikum wbt,


Zaman serba memerlukan duit, ramai yang buat keputusan untuk buat side income sambil-sambil tengah bekerja. Suri rumah tangga malah students pun ramai yang dah buat side income untuk tambah pendapatan. Tambah-tambah lagi musim GST ni, apa yang perlu dibayar dah jadi berganda-ganda. Betul tak? Tuntutan kewangan semakin meningkat. Kalau masih lagi rasa selesa dengan pendapatan yang sedia ada, mungkin keselesaan itu takkan bertahan lama. Bukan apa. Dengan masalah ekonomi sekarang yang membuatkan korang akan rasa macam tu.


Yang berfikir jauh ke depan sikit, mungkin dah mula mencari sumber side income, bisnes apa nak buat dan sebagainya. Tak kisah la apa, asalkan sesuatu yang korang minat dan bertahan lama. Mana la tahu bisnes yang korang buat secara kecil-kecilan adalah bekalan korang saat memerlukan. Sediakan payung sebelum hujang ye sayang-sayang semua.






Sekarang ni Nurul nak share something yang membuatkan korang rasa macam WOW !!! Hehehe ~ Nurul sebenarnya dah berjinak-jinak dalam bidang bisnes ni hampir 2 tahun lebih. Alhamdulillah, dengan minat yang ada Nurul dapat bertahan sampai sekarang walaupun ianya sangat2 susah. Tapi yang penting, kena la usaha dan sentiasa berdoa. Tapi selama 2 tahun lebih tu Nurul selalu bertukar-tukar bisnes produk sebab tak nampak apa yang sesuai dengan diri Nurul. 


Tapi ........


Selepas Nurul sah menjadi agent Shaklee, Nurul rasa, ni diri aku. Yes ! Memang betul. Kita nak jadi agent shaklee ni memang mudah. Tapi dalam perkara mudah tu la sebenarnya kita kena banyak belajar. Nurul pun suka sangat belajar benda baru. Tu yang Nurul beranikan diri untuk menjadi agent Shaklee. Nurul jadi agent Shaklee pun baru je sebulan. Tapi semangat yang ada tu yang membuatkan Nurul suka produk dan bisnes ni ^^


Bisnes Shaklee adalah bisnes yang kurang modal. Kebanyakkan bisnes modal sampai beratus-ratus kan? Ada yang beribu-ribu. Tapi semua tu semata-mata modal dan takde tenaga pengajar pun. Takde sesiapa yang membimbing. Tapi, dengan menjadi agent Shaklee, Nurul cuma keluarkan modal sebanyak RM68.90 SAHAJA !!! Sikit je kan modalnye. Yes, memang sikit dan apa yang kita dapat tu banyak. Terlalu banyak. Kita ada master dan leader yang boleh mendorong dan mencurahkan ilmu yang ada.


REWARD DARIPADA SHAKLEE :

  • Free trip luar negara
  • Car bonus
  • Bonus setiap bulan


Nurul taknak cerita panjang apa yang Nurul dah dapat melalui Shaklee ni, tapi sekarang ni Nurul nak share proses dan tips macam mana Nurul boleh dapat apa yang Nurul nak melalui Shaklee ^^ Memang bukan senang tau nak dapat semua tu. Tapi percayalah, dengan adanya ilmu dan usaha, In Sha Allah, Allah akan tolong dapatkan apa yang kita nak ^^


Tidak semua mentor boleh ajar cara betul untuk berjalan, apa tah lagi untuk berlari. Ada yang disuruh jual product tak sudah-sudah tapi tak tahu cara macam mana nak menjual, tak tunjuk cara. Kalau yang memang dah jenis berbisnes tu memang no hal la, kadang2 lebih advance dari mentor. Tapi kalau yang memang nak berjinak-jinak, macam mana? Kesian dekat diri sendiri k. Pastikan pilih mentor yang betul.




KENA FAHAM PASAL SYARIKAT, APA YANG SYARIKAT TAWARKAN

Maka bisnes manual penting, mentor pun penting. Tak semua dari kita suka nak baca apa yang ditulis dalam buku manual biz, jadi jangan la segan untuk bertanya mentor. Nak income cepat, cari mentor cepat-cepat dan korek ilmu. Yang basic WAJIB TAHU.




HANYA BERMULA DENGAN SHARING

Jika sebelum ni awak pengguna, sangat la mudah. Dengan menggunakan konsep sharing, hanya share sahaja apa product yang diguna. Share kebaikan dan kesan yang dirasa. Apa perubahan positif yang dah berlaku. Share dari hati tau. Tak mau tipu-tipu. Nak share dekat mana? Kita ada banyak medium online dan offline. Kalau online di blog, fb, instagram. Kalau offline, di ofis, dengan jiran sebelah rumah dan sebagainya.




BISNES SHAKLEE ADALAH BISNES ILMU

Peluang akan datang lebih banyak jika kita willing untuk gali dan korek ilmu. Kata lain, kena rajin membaca sikit ye. Rajin juga hadir majlis ilmu, kelas nutrisi, kelas marketing dan banyak ruang berkaitan dengan bisnes. Buat tanpa ilmu ibarat buat benda sia-sia yang boleh menyebabkan kita give up dan berhenti separuh jalan. Jadi, tak boleh malas-malas tau.




BERTINDAK

Banyak pergi kelas tapi balik kelas tak buat apa-apa pun tak guna jugak. Sebab ilmu tak diapply. Bila tak apply, hasilnya memang nothing la. Jadi kena terus apply. Just do it ^^ Kita takkan tahu ilmu tu berkesan atau tidak kalau tak buat apa-apa. Dalam bisnes network ni, kita ada ramai insan-insan yang sudi berkongsi. Kalau rasa masih tak yakin untuk buat sorang-sorang, cari kawan. Cari sideline untuk sama-sama buat dan sama-sama menyokong. Yang penting jangan harapkan orang lain buat untuk kita. Tiada istilah ini dalam bisnes Shaklee.




TANAMKAN DALAM DIRI UNTUK TOLONG ORANG LAIN DALAM ORGANISASI

Ada satu pepatah mengatakan, kalau kita nak berjaya, buat orang lain berjaya dan kita akan dapat apa yang kita nak. Makna kata, walaupun ada seorang downline di bawah kita, buat bersama-sama supaya dia juga boleh buat macam apa yang kita buat. Amanah ni walau nampak macam berat, tapi percaya lah berapa banyak ladang pahala yang boleh dibesarkan dengan mengajar orang lain ke arah kebaikan. Ilmu tu akan diajar pula pada orang lain.




JANGAN BERHENTI

Berhenti sekejap, boleh merosakkan mood selama-lamanya. Perangai manusia ni kalau kita stop, bila nak mula balik tu memang payah. Walau apa pun yang berlaku, jangan sesekali stop dan teruskan usaha awak. Jangan mengalah ye. Walaupun setiap kali kita sharing tu takde respon, jangan mengalah. Maha Pencipta takkan sesekali sia-siakan usaha kita walau bertahun-tahun sekalipun. The Power Of Sabar.




DEKATKAN DIRI DENGAN PENCIPTA

Yang ni memang tak boleh lari. Setiap usaha kita ada yang memberi dan Si Pemberi yang Maha Agung adalah Allah. Tidak akan bergerak satu zarah pun tanpa izinNya. Jadi penting untuk berkasih dan bercinta dengan yang Maha Memberi. Bukan sebab usaha kita, bukan sebab kepandaian kita, kita dapat hasil semua tu. Itu semua asbab dari usaha. Yang meluluskan segala permohonan kita adalah Allah. 






Itulah dia tips ringkas daripada Nurul. Pastikan ikut semua tips ni, In Sha Allah, apa yang awak nak awak akan dapat berlipat kali ganda. Amin


Nurul ada bukak peluang bisnes kepada sesiapa yang berminat untuk join family Shaklee. Nurul akan guide sampai korang berjaya ^^



SEBARANG PERTANYAA BOLEH HUBUNGI NURUL YE


SID NURUL (1250877)

WHATSAPP : 017-3575871

FACEBOOK : NURUL SYAHIRAH



February 26, 2017

KEBAIKAN ALFALFA COMPLEX

Sunday, February 26, 2017 2
KEBAIKAN ALFALFA COMPLEX
Assalammualaikum wbt,

Rata-rata sekarang ramai yang dah consume supplement Shaklee. Banyak sangat supplement yang Shaklee ada. Tapi, kita kena tengok apa masalah yang kita hadapi sebelum consume tau. Dapatkan FREE CONSULTATION hanya daripada Nurul ^^ Ni Nurul nak share apa kelebihan Alfalfa dan kenapa korang perlu consume. Semoga entri kali ni dapat membantu korang ye ^^



Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr.Shaklee dalam tahun 1950-an.


Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "RAJA SEGALA TUMBUHAN" .





KELEBIHAN & KEBAIKAN ALFALFA SHAKLEE / ALFALFA COMPLEX

  • Mencuci hati, darah dan usus - ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan - memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hypersaditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak & kolestrol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya afalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  • Melawan tumor - memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah / merawat atritis - melegakan sakit atritis dan kesakitan.


Wahhh ! Banyak sangat kebaikan Alfalfa ni. In Sha Allah, dengan ikhtiar yang ikhlas dan doa yang berterusan, setiap penyakit tu akan dapat disembuhkan. Ia cuma mengambil masa untuk sembuh. Bukan untuk orang yang ada penyakit je tau. Untuk kita yang sihat ni pun boleh consume Alfalfa sebagai supplement harian :)


Ni serba sedikit lain-lain kelebihan alfalfa ^^

  • Legakan sakit-sakit sendi dan belakang
  • Membantu menghilangkan kelesuan dan tekanan
  • Memberi kelegaan semasa period
  • Membantu merawat asma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu membuang angin dalam badan
  • Membantu mencuci buah pinggang & merawat kencing kotor

  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Membantu masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Milk booster
  • Meningkatkan stamina lelaki


Jom kita baca testimoni pelanggan yang dah berpuas hati dengan Alfalfa ^^



Alfalfa jugak dapat membantu mengintimkan lagi hubungan suami isteri ;D
















Percayalah, setiap ikhtiar kita bersama dengan doa, In Sha Allah, Allah akan bantu kita dalam setiap perkara pun. Yang penting, teruskan usaha dan selebihnya berserah pada Allah :D





Sebarang pertanyaan atau pembelian boleh hubungi Nurul ye :


SHAKLEE INDEPENDANT SHAKLEE

NURUL ( 1252912 )

EMAIL : SYAHIRAHVALIANT@GMAIL.COM

WHATSAPP : 017-3575871







Untuk pembelian Alfalfa Complex, boleh klik gambar ni ye. Barang akan direct dari HQ ^^ *Right Clik + Open Link In New Tab*



ADVANCED JOINT HEALTH TABLET

Sunday, February 26, 2017 2
ADVANCED JOINT HEALTH TABLET
No automatic alt text available.


Assalammualaikum wbt,


Sakit sendi ni biasanya berlaku terutama bagi golongan warga emas. Sendi yang biasa sakit ialah pada bahagian lutut. *Korang pernah rasa tak? Atau ada family korang yang pernah kena?* Kalau jumpa doktor di hospital atau klinik, istilah yang biasa mereka gunakan kepada pesakit adalah "Kurang Gris" dan "Pelincir dah habis" . Apa benda la pulak pelincir tu kan? Pelincir yang dimaksudkan ialah tulang rawan. Tulang rawan ni akan berkurangan akibat pergeseran antara dua tulang. Tapi jangan risau, ada makanan yang boleh membantu mengekalkan kesihata sendi ni. Dengar macam sakit kan. Yes ! Memang sakit. Kesian pada yang mengalaminya.


Advanced-Joint-Health-Tablet-Shaklee

Advanced Joint Health Tablet


Advanced Joint Health Tablet mengandungi satu bentuk ekstrak Boswellia yang telah ditunjukkan dalam satu ujian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari.


Ramuan yang dirumus secara saintifik ini merangkumi ramuan yang terbukti secara klinikal tau. So semuanya FAKTA ^^


1. Menggalakkan mobiliti
2. Meningkatkan fleksibiliti
3. Meningkatkan fungsi sendi
4. Menyokong kesihatan sendi untuk jangka masa panjang


Advanced Joint Health Tablet turut mengandungi Nutrien Zink, Mangan & Vitamin C, yang setiap satunya memainkan peranan yang unik dan kritikal dalam membina kolagen penghubung dan rawan yang sihat.




3 MANFAAT UTAMA ADVANCED JOINT HEALTH TABLET

1. Menyokong keselesaan sendi
2. Meningkatkan kesay kusyen
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat



KELEBIHAN ADVANCED JOINT HEALTH TABLET

  • 100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik.
  • 100% bebas kekerang
  • 100% vegetarian
  • kaplet mudah ditelan
  • tiada perasa tiruan, pemanis & pengawet
  • bebas gluten


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*



JHT4


SIMPTOM-SIPTOM SENDI YANG TIDAK SIHAT

  • ketegangan
  • lenguh
  • bengkak
  • kesakitan
  • berkeriut atau bunyi klik bising
  • tulang-tulang hilang kalsium & lain2 mineral
  • penurunan kepadatan tulang
  • spina terdiri daripada tulang2 yang dipanggil vertebra. Antara setiap tulang terdapat gel (cakera intervertebral) yang bertindak sebagai kusyen. Batang spina menjadi lebih pendek apabila cakera-cakera beransur hilang bendalir, menjadi lebih nipis & mampat.
  • sendi-sendi menjadi lebih keras & kurang fleksibel. Bendalir dalam sendi-sendi mungkin berkurang & tulang rawan mula gosok antara satu sama lain & menyebabkan kesakitan.


JHT2



Sakit kan. Hurmmm ~ Nurul kesian sangat pada warga emas ataupun yang muda-mudi pun dah mengalami masalah kesakitan yang macam ni. Jangan biarkan kehidupan aktif awak semua terganggu dengan masalah yang remeh macam ni. Pastikan ambik tindakan dengan cepat ye :)






Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, boleh hubungi Nurul ye :D


Email : syahirahvaliant@gmail.com
No hp : 017-3575871

Shaklee Independant Distributor (1250877)


COD : Puchong

February 25, 2017

STRESS MENYEBABKAN KEPUTIHAN?

Saturday, February 25, 2017 4
STRESS MENYEBABKAN KEPUTIHAN?
Assalammualaikum wbt,


KEPUTIHAN? Rata-rata seorang wanita selalu sangat menghadapi masalah keputihan ni kan. Nurul pun dulu kerap sangat kena sebab stress dengan study. Tapi Alhamdulillah sekarang ni dah takde disebabkan Nurul consume benda ni ^^ Apa benda tu? Tunggu ye. Meh Nurul share kenapa korang selalu kena keputihan. Sesetengah wanita tak sedar yang dia mengalami keputihan dan tak tahu kenapa. 


Please jangan biarkan keputihan tu. Kadang-kadang ada yang kena pakai pantyliner dan tukar setiap kali nak solat. Kan tak best kan. Rasa tak selesa sangat. Kesian pun ada. Sebab tu Nurul kata, jangan sesekali biarkan sebab ada keputihan yang berbau. Tu lagi la tak best. Pastikan korang ambik tindakan tau. Sayangi diri korang tu ^^



PUNCA KEPUTIHAN TERJADI

1. Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. 

2. Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.

3. Keadaan stress mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan. Kadang-kadang paling teruk sampai berbau busuk.

4. Pastikan seluar & seluar dalam awak sentiasa bersih dan kering betul2. Jangan biarkan sampai terkena jangkitan bakteria. Pada tahap ni miss v awak akan rasa gatal & merah.




Ni serba sedikit punca keputihan yang dapat Nurul share & dari pengalaman Nurul sendiri. Memang tak best sangat kalau seorang perempuan kena keputihan. Lagi-lagi time nak solat. Sangat la tak selesa. So kena la berjaga-jaga ye. 


Macam mana keputihan Nurul boleh hilang? Haaaa. Ni nak bagitahu korang. Nurul amalkan consume supplement ataupun makanan tambahan. Sebenarnya dalam diri kita ni memerlukan supplement yang terbaik dan PASTIKAN consume secara berterusan. Nak sihat kan? Kena la istiqomah sikit ^^


Set Keputihan Shaklee dapat membantu Nurul untuk merawat keputihan ni. Alhamdulillah, sejak Nurul consume Set Keputihan Shaklee, keputihan Nurul pun berkurang dan sekarang keputihan dah takde. Yeaaahhh !! Hehehe ^^ Serious excited bila dah takde keputihan walaupun tengah stress. Nak solat pun selesa tau. Takde nak fikir-fikir lagi pasal keputihan tu. :D





Bagaimana supplement Shaklee ni bertindak? Haaa, meh Nurul kasi korang FREE CONSULTATION ye ^^




GARLIC COMPLEX

  • antibiotik semulajadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus & yis candida.
  • menghalang alergi - hidung sensitif, sinus alergi, asthma, selsema & hepatitis.
  • mempertingkatkan sistem penghadaman - kembung perut, gastrik, ketidakhadaman, malah mampu menentang bakteria H.pylori & menghalang ulser gastrik.
  • menstabilkan glukos di dalam tubuh.
  • menurunkan kolestrol.
  • menurunkan darah tinggi.
  • detoksifikasi.




ALFALFA COMPLEX

  • mencuci hati, darah & usus - Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah & mencantikkan kulit & otot.
  • melawan alahan - memperbaiki keadaan kulit & hidung sensitif, kurap, bau badan & ulat air dengan berkesan.
  • baik untuk perubahan patologi di dalam usus & perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis & sembelit.




GLA COMPLEX

  • mengeluarkan virus, meningkatkan stamina.
  • menstabilkan hormon dengan mengawal selia estrogen & testosteron.
  • meningkatkan sistem imun tubuh.
  • mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, kurap, tinea & bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis.
  • menghalang komplikasi diabetes dengan merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil & usia tua. Meringankan kebas & kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.



Meh kita layan testimoni sikit ^^





TAPI !!!!!!!!!


Alfalfa & Gla complex TAK BOLEH DIAMBIL oleh IBU HAMIL tau ^^ Kalau ibu hamil yang ada keputihan, Nurul suggestkan consume Garlic Complex. :D


Nasihat Nurul, kalau korang sedar yang korang mengalami keputihan, Please please please jangan biarkan. Ianya akan memudaratkan kesihatan & keadaan diri sendiri. Boleh pergi check dekat doktor dulu tengok sama ada kita ada keputihan atau tak. Kalau kita yang tak jaga kesihatan kita sendiri, siapa lagi kan ^^ Please jangan lengah-lengah lagi ye :)






HUBUNGI NURUL UNTUK KETERANGAN LANJUT

SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

ID NO : 1250877

NURUL SYAHIRAH



WHATSAPP : 017-3575871



COD : AREA PUCHONG SAHAJA UNTUK SETAKAT NI






Untuk pembelian Set Keputihan, boleh klik gambar ni ye. Barang akan direct dari HQ ^^ *Right Clik + Open Link In New Tab*



I'M BACK

Saturday, February 25, 2017 3
I'M BACK



Assalammualaikum wbt,

Sekian lama Nurul tak update blog. Hahaha. Takde la lama sangat kot :D Ye la kan ~ Macam Nurul cakap sebelum2 ni. Isnin-Jumaat memang Nurul tak sempat nak bukak laptop sebab balik kerja je terus tidur. Penat punya pasal tu. So sabtu ahad je la ada peluang untuk bukak laptop ni ^^


Rindu sangat dengan kawan2 bloggers Nurul ni. And nak inform yang Nurul akan teruskan review blog yang join segmen Nurul ye. Jangan risau. Nurul akan review ikut turn ye sayang2 semua. Alhamdulillah, ada jugak yang sudi nak join segmen yang tak seberapa Nurul tu. Mana yang nak tengok sesi review yang lepas2 tu boleh la tengok dekat bahagian Review Blog tu ye. Semua Nurul letak dekat situ ^^



Meh join segmen Nurul yang telah on going tu sebelum tamat. Klik je SINI ^^

February 15, 2017

AGENT SHAKLEE & KELEBIHAN ?

Wednesday, February 15, 2017 0
AGENT SHAKLEE & KELEBIHAN ?



Assalammualaikum wbt,


Memang ramai sangat pengguna tegar Shaklee sebenarnya yang dah puas hati dengan hasil keberkesanan Shaklee. Alhamdulillah, dengan consultation dan khidmat nasihat yang betul, In Sha Allah semua pengguna Shaklee akan berpuas hati dan setiap penyakit ada penyembuhnya. Kita cuma kena ikhtiar dan berdoa :)

  • Ada yang susu bertambah banyak dengan Set Menyusu Shaklee
  • Ada yang badan bertambah segar dan bertenaga dengan Set Tambah Tenaga sehingga berpuasa pun tak penat
  • Ada yang allergik & asma kurang selepas makan Set Allergik Shaklee
  • Ada yang luka cepat sembuh dengan Set Pembedahan Shaklee
  • Ada yang jerawat yang subur pun dah hilang dengan Set Kulit dan Kecantikan Shaklee
  • Dan macam-macam lagi penyakit yang boleh disembuhkan dengan produk Shaklee, In Sha Allah.


Sekarang ni pengguna Shaklee ramai yang bertukar menjadi agent. Sebab apa? Haaaa, sebabnya akan dapat harga yang lebih jimat. Bukan tu je tau. Teruskan membaca tau. Nurul nak share kenapa korang WAJIB jadi agent Shaklee. Hehehe ^^



RUGI KE KALAU SAYA MAKAN SHAKLEE TANPA JADI AHLI SHAKLEE?

Sejujurnya sangat lah rugi sebabnya point belian tu akan diberikan kepada AHLI SHAKLEE yang jual Shaklee pada anda. Beliau yang akan dapat cash back dan segala benefit Shaklee. Kan ke rugi. Kalau dah merasakan Shaklee ni memang bagus untuk seisi keluarga dan diri anda juga, So memang berbaloi tu berganda-ganda kalau korang dapat menikmati semua benefit di atas. Dan sudah tentunya dengan Guideline yang betul dan teliti jika awak daftar bawah Nurul. Semuanya telah disediakan ^^




CARA JADI AHLI SHAKLEE & DAFTAR SECARA PERCUMA !!


1. Bagaimana cara nak daftar jadi ahli Shaklee?

Daftar Ahli Shaklee dengan yuran sebanyak RM68.90 dan postage membership kit RM10.60 (Total hanyalah RM79.50). Jika ingin mendaftar sahaja tanpa membeli barang juga boleh. Jika ada barang nak beli sekali pun boleh. Kesemua barang terus dengan harga ahli dan menggunakan ID sendiri. Bayangkanlah jika beli cukup point, siap terus dapat CASH BACK pulak.




2. Bagaimana Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee SECARA PERCUMA??

Boleh sangat2. Sekiranya memang ada produk nak beli sekali dengan membership dan beli pula memang banyak (kawan nak join, sedara nak tumpang beli & sebagainya), points pulak mencecah 200 points, anda terus dapat MEMBERSHIP FREE bernilai RM68.90 !! Ditambah pula automatil dapat CASH BACK / REBATE RM35 terus masuk dalam akaun. Memang penjimatan yang berganda ^^





3. Macam mana nak beli barang nanti bila dah jadi ahli?

Anda tak perlu susah2 nak pergi HQ sebab semua urusan pembelian boleh dibuat secara online. Lepas dah place order, biasanya dalam 2 hari barang dah sampai. Nak Nurul orderkan pun boleh. Lagi senang ^^



4. Jadi ahli ni kena promote ke? Kena bisnes ke?

Eh, tak payah pun takpe. Kalau untuk kegunaan sendiri tak payah buat semua tu. Konsep ni macam membership Jcard, Aeon, Body Shop dan sebagainya. Korang akan menikmati harga yang jauh lebih murah dan akan mendapat reward.





Jeng jeng jeng ~ Banyak kan benefit jadi agent Shaklee. Jom join group Nurul. Semua disediakan. Pada yang nak buat bisnes pun Nurul akan ajar dari ZERO. Yang nak consume untuk kesihatan tu Nurul akan kasi FREE CONSULTATION tau. Best tak ^^



SAYA NAK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE BERSAMA GROUP NURUL HARI NI JUGAK !!

TAHNIAH KERANA TELAH MEMBUAT KEPUTUSAN TERBAIK UNTUK MENYERTAI KUMPULAN SHAKLEE TERBAIK DALAM MALAYSIA ^^



Boleh contact Nurul di whatsapp 0173575871 ye ^^ Lepas dah sah menjadi ahli Nurul, segalanya Nurul akan curahkan. Cewah ayat. Hahaha. Betul ~ Semua ilmu yang Nurul ada Nurul akan bagi dekat korang. No rahsia2 k. Kita 1 team kena berkongsi :D



PERBEZAAN KAMI

1. Perniagaan berasaskan produk.
2. Sistem yang halal.
3. Belajar bagaimana buat marketing online secara agresif.
4. Akan di invite ke Secret Group Nurul untuk dapatkan tips-tips dan teknik marketing dan jualan.
5. OFFER BEST ni hanya terdapat dalam kumpulan Nurul je tau. :D











BACA SINI JUGA ^^


February 13, 2017

CARA TERBARU RENEW SSM

Monday, February 13, 2017 8
CARA TERBARU RENEW SSM
Assalammualaikum wbt,


Alhamdulillah. SSM Nurul dah renew. Hahaha. Tarikh mati 9 Februari 2017. Tapi baru hari ni nak renew. Dan jeng jeng jeng. Kena kompaun engko. Hahaha. Bila tengok dekat mesin tu kena kompaun, dalam hati membebel je. Tak sampai sebulan lambat pun kena kompaun. Hahaha. Nasib kau la Nurul. Siapa suruh lupa tarikh mati SSM tu. Lepas ni memang Nurul kena catat dalam kalender 2018 dan tahun berikutnya. Sebab Nurul suka renew setahun-setahun. Karang renew bertahun bila da mati lagi la Nurul lupa. >.<"


Sekarang nak renew dah tak payah beratur panjang-panjang. Tapi bila awak nak daftar kena la tabah menghadapi barisan yang panjang tu ye. Hehehe. Sebab SSM sekarang guna mesin je untuk renew.



Ni mesinnye. First jumpa mesin ni Nurul dah cakap dalam hati, macam mana la nak guna ni. Hahaha. Abah pulak duduk dalam kereta. Kalau tak memang abah je yang buat. Hahaha. Anak manja betul :D Last-last nasib baik la ada pegawai SSM yang baik hati tolong Nurul. Alhamdulillah time Nurul pergi tu tak ramai orang. Guna mesin ni pun cepat je. Dokumen kita semua ambik dekat mesin tu je :D



By the way, nak bagitahu korang. Nurul selalu pergi pejabat SSM dekat Plaza Central Shah Alam. Bila datang je tengok2, eh, dah pindah la pulak. Time tu kelam kabut cari dekat mana bangunan baru dia. Hahaha. Melilau jugak nak cari Wisma Mais tu dekat mana. Korang faham2 la selok belok Shah Alam tu macam mana kan.




Bangunan baru dia warna hijau. Lagi cantik dari tempat lama la. Hahaha. And lagi luas. Nampak formal gitu. Kesian abah kena pusing-pusing. Tu la. Kita nak drive sendiri risau sangat. Kan dah susahkan diri sendiri. Hahaha. Dari awal perjalanan sampai ke balik Nurul asyik bebel je dekat abah. Yela kan ~ Kita tak nak susahkan dia. Tapi perasaan parents kan, sentiasa risaukan anak dia. :D




Jeng jeng jeng ~ Alhamdulillah. SSM yang sudah sah diaktifkan. Yeahhhh !! Hahaha. Tak tahu la kenapa setiap kali Nurul renew SSM, memang rasa excited sangat. Tu belum tengok pengalaman first Nurul dapat Sijil SSM ni :D Semoga Allah permudahkan semuanya. Amin :D

February 12, 2017

DILEMA | BEKERJA ATAU BISNES?

Sunday, February 12, 2017 14
DILEMA | BEKERJA ATAU BISNES?



Assalammualaikum wbt,


Benda ni memang dah lama sangat Nurul fikir. Serious dalam dilema dan Nurul tak tahu nak buat keputusan apa. Sama ada buat pilihan berdasarkan apa kita suka ataupun ikut cakap parents. Tapi kalau ikut cakap parents, serious kerja tu Nurul tak suka dan takde hati pun nak buat. Hurmmm ~


Sebenarnya Nurul dah lama fikir untuk buat bisnes dan taknak bekerja bawah orang. Kerja dekat ofis atau sebagainya. Nurul suka kerja yang ada berkaitan dengan marketing dan butik-butik. Tak tahu la kenapa minat cenderung ke situ padahal ambik course admin. Huhuhu. 


Nurul tak suka kerja bawah orang sebab Nurul paling pantang di arah. Entah perangai mana dia ikut. Hahaha. Tapi tu la hakikatnya. Sekarang Nurul tengah praktikal pun memang tak berapa kena dengan jiwa. Sebab tahu la jiwa Nurul ke arah bisnes. Nurul dah pernah cerita dekat ibu abah pasal ni. Abah akan sokong je apa Nurul buat selagi Nurul tahu mana buruk mana baik. Tapi ibu ~ Hurmmm. Ibu memang tak kasi Nurul bisnes full time dan suruh kerja bawah orang. Kadang-kadang diri ni nak je memberontak sebab pilihan yang kita nak tu tak dapat. 


Tapi bila Nurul fikir. Sampai bila Nurul nak macam ni. Sampai bila Nurul kerja tak rasa happy. Nurul nak cari rezeki tu ikut minat Nurul. Biar la Nurul cari pengalaman dulu. Ntah la. Jiwa serious tak masuk dengan ofis. Hahaha. Nurul lebih suka keluar cari customer. Nampak je Nurul pemalu. Yes, memang nampak je Nurul pemalu. Tapi kalau Nurul dapat customer, memang lancar je mulut ni nak berbicara. Hahaha ^^


Cuma apa yang Nurul mintak, Nurul nak sangat bekerja dalam keadaan yang Nurul suka dan tak mau dan takkan sesekali nak kerja under orang. Hurmmmm. Tak sukaaaaaa. Nak nangis pun ada kadang-kadang bila Nurul suarakan niat Nurul dekat ibu. Ni belum mintak kawen lagi. Hahaha. Harap sangat lembut la hati ibu tu untuk izinkan Nurul buat bisnes full time. Amin :D



Dan bagi korang macam mana? Cuba share sikit apa yang Nurul patut buat. Tengah blur dan tak tahu nak buat keputusan apa. Hurmmm ~

APA ITU SHAKLEE?

Sunday, February 12, 2017 0
APA ITU SHAKLEE?
Assalammualaikum wbt,


Ramai yang tertanya, SHAKLEE TU APA? Haaa, meh sini Nurul share apa benda tu tau. Jadikan ni general knowledge korang ye. Mana la tahu boleh guna untuk masa akan datang.


Shaklee memegang teguh pada 3 elemen ini :

1. Sentiasa SELAMAT
2. Sentiasa BERKESAN
3. Sentiasa MESRA ALAM




SELAMAT

Saintis Shaklee mencari di seluruh dunia untuk sumber bahan-bahan semulajadi yang terbaik. Dan sebanyak lebih 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk logam berat, racun perosak atau mana-mana ratusan bahan cemar lain yang berbahaya. Seterusnya, setiap tahun sebanyak 83,000 ujian kualiti untuk menjamin ketulenan dan keselamatan setiap produk.


Shaklee bebas dari bahan-bahan kimia berbahaya dan pewarna seperti gambar yang Nurul kasi ni ye. SHAKLEE ALWAYS SAFE







BERKESAN

90 daripada 100 kertas kerja saintifik telah disiarkan di dalam jurnal dan membuktikan keberkesanan produk Shaklee. Shaklee juga telah melaburkan lebih daripada USD300 Juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

'Landmark Study 2007', iaitu kerjasama dengan Universiti UC Berkeley telah menjalankan kajian di mana individu yang mengambil supplement Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang baik.

Sejumlah 54 pingat emas, 20 pingat perak, 8 pingat gangsa dimiliki atlet adalah dijana oleh Shaklee. 




MESRA ALAM

Dr. Forrest Shaklee :
'Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi'


CLIMATE NEUTRAL

800,000 pokok - A million trees
Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
2008 : Anugerah Stevies bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
2007 : Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
2003 : Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar



Harap info yang Nurul kasi ni dapat memberi gambaran kepada korang apa tu shaklee. So jangan sesekali berasa was-was dengan shaklee sebab ia merupakan produk supplement yang terbaik pada masa sekarang :)


Kalau korang berminat nak ada consultation berkenaan shaklee, boleh la contact Nurul ye :)


Nurul 0173575871

Email : syahirahvaliant@gmail.com

Distributor Shaklee : 1250877

WATERMARK SYAHIRAHVALIANT DOT COM

Sunday, February 12, 2017 14
WATERMARK SYAHIRAHVALIANT DOT COM

Assalammualaikum wbt,


Alhamdulillah. Akhirnya syahirahvaliant.com dah ada watermark sendiri. Hahaha. Just simple watermark je. Nurul bukannya pro dan macam ni je la hasil tangan Nurul. And Nurul pun jenis orang yang suka tengok benda simple je. Kalau boleh tak nak yang terlalu crowded.


Pada yang nak tempah tu boleh la email Nurul tau. In Sha Allah Nurul akan buat servis yang terbaik. Sebab Nurul pun still baru lagi dalam dunia servis tu. Baru nak mencuba. Hehehe.


Tapi nak inform awal-awal. Nurul bukan seorang yang pro dan hasil kerja Nurul sangat simple. So bagi Nurul, Nurul cuma boleh buatkan design yang simple je. Macam header dan watermark Nurul tu :D Tapi apa-apa pun, kalau ada permintaan Nurul akan buat sebaik mungkin :D

SUPPLEMENT PILIHAN NURUL

Sunday, February 12, 2017 2
SUPPLEMENT PILIHAN NURUL



Assalammualaikum wbt,


Ada sesetengah orang yang suka ambik supplement. Macam Nurul. Hehehe. Nurul suka ambik supplement sebagai makanan tambahan untuk Nurul. Tapi ingat ye, pastikan supplement yang korang ambik tu diiktiraf dan ada HALAL. Jangan main ambik je. Karang jadi apa-apa kan dah susah.


Now Nurul nak share supplement pilihan Nurul. Dan paling favourite Nurul adalah pakai mask tiap-tiap malam. Hahaha. Tapi takde la tiap malam sangat pun. Kalau bila time penat giler tu takde la pakai sebab confirm terus tertidur. Tak sempat buat apa da >.<"





Ni antara mask yang Nurul suka pakai. Baru sikit tau. Meh tengok koleksi Nurul ^^






Jeng Jeng Jeng ~ Ni la koleksi mask Nurul. Hahaha. Banyak kan. Semua ni Nurul beli dekat Shoppe tau. Harga memang less habis. Harga asal RM100 lebih. Tapi promotions Nurul dapat RM40 lebih je. Free postage lagi tu. Dalam tu semua ada 30 pcs mask. Haaaa ! Pakai la untuk sebulan. Hahaha. Macam-macam jenis ada dekat sini. Nurul paling suka pakai mask snail. Memang soft je kulit muka kita :D


Yang panda dengan rabbit tu Nurul beli dekat guardian. Beli sikit je sebab yang tu Nurul tak selalu pakai. Hahaha. Nurul tak rasa membazir sebab Nurul pakai. Bukan simpan je. :D







Dan ni part paling penting. Tiap-tiap hari Nurul akan consume supplement SHAKLEE ni. Hehehe. Nurul jual dan Nurul consume. Memang the best supplement yang Nurul pernah jumpa. Setiap masalah kesihatan yang korang hadapi boleh diselesaikan dengan consume SHAKLEE. In Sha Allah, Allah permudahkan. Yang penting kita ikhtiar dan usaha.


Nurul memang mengalami resdung yang sangat teruk. Lepas tu Nurul consume Vit C Shaklee tu. And GOOD NEWS !!! Resdung Nurul dah kurang and tak teruk macam dulu. Vit C ni pun sesuai untuk kulit. Kulit kita akan jadi lembut je bila consume. Ni tak tipu tau. Memang jujur ikhlas Nurul bagitahu. 


Lecithin tu pulak sesuai untuk sesiapa yang nak diet. Macam Nurul, Nurul ni bambam orangnya. Hahaha. So untuk diet yang sihat, boleh la consume Lecithin tu. In Sha Allah, kita akan diet secara sihat. Takde la nak menyakitkan diri sendiri semata-mata untuk cantik kan. Bukan untuk cantik je ye, malahan untuk kesihatan diri sendiri jugak :D






So, itu je la perkongsian Nurul. Mana la tahu korang tengah cari idea nak consume supplement apa kan. And untuk pengetahuan korang, Shaklee ni boleh untuk semua orang. Lelaki, Perempuan, Baby, Kanak-kanak, Orang tua dan sesiapa je la. Takde batasan untuk sesiapa yang perlu consume. Kita ikhtiar dan usaha. In Sha Allah, Allah akan bantu :D 

February 11, 2017

PENYELESAIAN MASALAH SENGGUGUT

Saturday, February 11, 2017 8
PENYELESAIAN MASALAH SENGGUGUT


Assalammualaikum wbt,


Benda ni bukan boleh buat lawak wei ! Kalau perempuan dah datang bulan memang kena tatang sebaik mungkin. Sebab sekejap je moody akan tunggang-terbalik dan yang jadi mangsa adalah orang yang disebelahnya. Hahaha. Bunyi macam kejam kan? Tapi itulah hakikatnya. Mood tengah tak stabil time tu.

Bukanlah kerana period tu sendiri, tapi kerana simptom yang berada bersama-sama ketika didatangi darah tu yang boleh buat hidup sedikit terseksa dan hanya yang melaluinya tahu akan azabnya macam mana. Serious sakit >.<




APAKAH ITU PMS ?

PMS tidak semestinya senggugut tau. Tapi ia adalah kumpulan simptom yang berkait dengan kitaran haid kita. Bergantung kepada individu. Ada yang mengalami simptom seminggu dua sebelum hari kedatangan haid dan ada pula yang betul-betul ketika haid.


Tahap azab tu juga berbeza ikut orang dan masa. Ada yang sikit-sikit je rasa sakitnya. Ada yang sampai tertonggeng sebab sakit. Serious ni. Salah satunya Nurul. Memang seksa sangat2. Kadang-kadang tak tahan dia tu sampai menangis. Dan yang paling teruk ada yang sampai pengsan.



TANDA ANDA MENGALAMI PMS

Dulu dekat sekolah macam ni, kalau ada jerawat yang timbul confirm kawan akan tanya, "engkau period eh?" Hahaha. Yang tak boleh tahan bila jerawat tu punya la besar sampai letak oxy pun tak boleh nak cover. 

Ni antara tanda-tanda yang lain. Mungkin korang ada yang alaminya :

  • Keletihan yang amat sangat
  • Sukar untuk tidur
  • Kepala pening
  • Sembelit
  • Asyik nak mengunyah je atau mengidam makanan tertentu (Nurul kalau dah mengidam ibu kata mengalahkan orang pregnant. Hahaha ^^ )
  • Mood swing (ni memang benda WAJIB)
  • Kesukaran untuk fokus pada suatu perkara

Sebenarnya tak elok biarkan senggugut ni berlarutan. Sebab diri kita yang terseksa.



PUNCA-PUNCA PMS

Punca yang Nurul akan senaraikan ni mengikut pada pembacaan Nurul. Kalau korang nak tambah boleh la inform Nurul ye.

  • Perubahan jumlah hormon dalam tubuh
  • Tekanan psikologi (kemurungan, kesedihan, stress)
  • Kekurangan vitamin dan mineral
  • Pengambilan kafein yang banyak sehingga menganggu mood dan tenaga


PENYELESAIAN PMS

Seeloknya korang jumplah doktor untuk selesaikan masalah ni. Memang tak elok dibiarkan sebab orang kata boleh buatkan kita sukar nak mengandung. Kesahihan dia Nurul tak tahu la sampai mana. Kita just sediakan payung sebelum hujan la ye :)



TIPS DARI NURUL

Sekarang kan dah pakai bag charge yang panas tu. Nurul tak tahu la apa namanya. Hehehe. Korang boleh beli bag tu. Tak mahal pun. Rasanya tak cecah RM20 pun. Nak murah lagi boleh beli dekat GM KLANG . Nurul guna ni je senang. Charge dan boleh digunakan. In Sha Allah akan rasa lega.

Dan, Korang boleh consume GLA COMPLEX untuk meredakan senggugut dan PMS korang.



Untuk pembelian :

Whatsapp : 0173575871
Email : syahirahvaliant@gmail.com




ZIKIR !

Hehehe. Kadang-kadang kita lupa yang Allah akan bantu kita. Kalau korang tengah PMS ni, korang berzikir la eh. Bila kita tengah period ni memang banyak hasutan-hasutan jahat dan bukan-bukan ni.



Ok, setakat ni je la perkongsian Nurul. Semoga ianya bermanfaat untuk korang. Sebelum tutup website Nurul ni, ringan-ringankan tangan untuk komen dan KLIK TABUNG tau. ^^






Untuk pembelian Gla Complex, boleh klik gambar ni ye. Barang akan direct dari HQ ^^ *Right Clik + Open Link In New Tab*




SAH MENJADI AGENT SHAKLEE PUCHONG

Saturday, February 11, 2017 0
SAH MENJADI AGENT SHAKLEE PUCHONG


Assalammualaikum wbt,


Alhamdulillah. Akhirnya Nurul sah menjadi agent shaklee area puchong. Lama jugak la Nurul tunggu untuk approve sebagai agent. Hahaha ~ Akhirnyaaaa.. :D Nurul memang consume produk shaklee ni sebagai makanan tambahan Nurul.


Kadang-kadang seharian Nurul tak makan sebab rasa kenyang. Sebab apa? Sebab Nurul consume shaklee ni la. Hehehe ^^ Memang sesuai untuk yang nak berdiet. Jangan risau. Shaklee memang produk yang boleh dipercayai dan boleh digunakan untuk semua orang. Malahan baby pun disarankan consume shaklee ni.


In Sha Allah shaklee dapat membantu korang. :D Semua orang nak cantik dan nak ada kesihatan yang bagus. So korang kena pandai pilih produk apa yang korang perlu consume tau. Jangan main redah je. 



ID : 1250877

EDITING BLOG | IZZATI SYAHIRAH

Saturday, February 11, 2017 8
EDITING  BLOG | IZZATI SYAHIRAH



Assalammualaikum wbt,


Alhamdulillah. Akhirnya siap jugak edit blog kawan kita ni. Simple and nampak profesional sangat. Hehehe. Alhamdulillah kawan kita ni suka. Nurul pun bukannya pro dalam edit-edit ni. Mana yang Nurul rasa cantik Nurul buat je ^^


Dan yeahhhh !! Watermark Nurul dah siap. Nurul memang suka tengok sesuatu yang simple dan tak crowded. Kalau blog kita tu berat nak loading, maksudnya ada sesuatu yang buatkan blog korang tidak akan dikunjungi oleh blogger lain. So korang kena timbang blog korang tau ^^



Korang nak buat tempahan header, edit blog dan lain-lain? Boleh lah email Nurul ye. Harga serendah RM5 ^^  And jangan lupa singgah blog kawan kita ni ye IZZATI SYAHIRAH

HEADER BERWAJAH BARU

Saturday, February 11, 2017 4
HEADER BERWAJAH BARU


Assalammualaikum wbt,


Excited nak buat entri ni. Hahaha. Akhirnya syahirahvaliant.com dah berwajah baru. Takde yang baru sangat la. Hahaha. Header tu je yang baru. Walaupun tak seberapa designnye tu, tapi Nurul puas hati sebab hasil dari tangan sendiri. Hahaha. I'm not a profesional person ^^ 


Tak boleh tidur semalam so kita godek-godek je la photoshop tu. Disebabkan dah lama tinggal, boleh jadi lupa pulak nak buat header. Betul la orang cakap kan. Practices makes perfect :D So itu lah hasilnye. Ada banyak lagi kekurangan. Kena belajar lagi ni. Hahaha. Paling Nurul fail bab nak transparent kan gambar. Kemain gagah nak transparent kan gambar cat tu. Alhamdulillah berhasil jugak. Berpinau mata nak tengok betul-betul. ^^


Sekarang ni Nurul dalam proses nak mengedit blog kawan baik Nurul sendiri. Nanti Nurul update bila dah siap ye :D





Korang rasa entri ni best? Nak mintak korang klik TABUNG BELAJAR Nurul ye :D

February 10, 2017

SELSEMA VS BATUK

Friday, February 10, 2017 2
SELSEMA VS BATUK


Assalammualaikum wbt,


Memandangkan tengah mood demam ni, kepala terasa pusing-pusing. Hahaha ~ Korang pernah rasa macam mana kan. Lagi-lagi kalau bercampur dengan migrain. Fuhhh ! Package yang memang menakjubkan >.<


Selsema vs batuk? Bagi Nurul dua-dua menyakitkan. Kalau selsema, bila hidung da tersumbat confirm naik sampai kepala. Dan dunia terasa seakan-akan berputar. Hehehe ^^ Malam pun payah nak tidur sebab hidung tersumbat. Kalau batuk pulak dada akan sakit. Memang seksa sangat beb. Ni pun kalau nak tidur malam kemaen payah lagi. Mulalah kejap-kejap bangun balik sebab nak cari vicks. 


Tapi nak buat macam mana kan. Terima hakikat sebab awak tu tengah demam. Hehehe ~ Nak tak nak kena tahan je la. Kan best kalau baymax sebenar wujud. Hahaha. Sedap giler peluk sebab dengan gemok dia tu. Hahaha ^^


Untuk pengetahuan korang, Nurul ni memang serious hantu baymax. Pantang nampak baymax walaupun ianya gambar sahaja. Banyak giler koleksi barang baymax Nurul. Nurul siap beli teddy bear baymax yang besar gedabak tu. Memang tu peneman Nurul time tidur. Pantang kalau ada orang usik baymax Nurul tu. Memang kena la dengan Nurul. Hahaha *tak baik betul* Haaa ! Kasut pun Nurul ada beli kasut baymax. Nampak tak tahap fanatic dia dah macam mana ^^ 

2 SIMPLE THINGS YOU CAN DO TO INCREASE YOUR 8SHARE EARNINGS

Friday, February 10, 2017 4
2 SIMPLE THINGS YOU CAN DO TO INCREASE YOUR 8SHARE EARNINGS


Assalammualaikum wbt,


Ada sesetengah blogger yang cari pendapatan menggunakan 8share selain Nuffnang dan Churpchurp kan? ^^ Termasuk la Nurul. Nurul pun dah tersuka guna 8share sebab simple je cara kita nak ambik champaign. Alhamdulillah walaupun baru sekali Nurul cashout, terasa puas hati tu.


Hari ni Nurul nak share macam mana korang boleh tingkatkan income 8share korang. Tersangat senang tau kalau korang guna tips ni. :D



#1 WRITE A CAPTION

Ok, yang ni korang kena pakai copywriting sikit kalau korang promote dekat fb dan twitter. Ayat yang simple dan akan trick orang lain untuk klik special link korang tu. Jadikan ayat korang tu sesimple yang boleh dan tak mo panjang-panjang tau. Nanti bukannya orang nak baca sangat pun. So let's it make simple ^^



#2 SPREAD OUT YOUR SHARING

Yang ni lagi la senang. Korang promote je la dekat mana-mana yang korang nak. TAPI !! Jangan sesekali spam tau. Kekadang 8share ni ataupun Nuffnang dan seangkatan dengannya memang tak kasi kita spam special link kita. Nurul pun tak tahu sebab apa. :D



So ni la cara mudah untuk korang tingkatkan lagi earning 8share korang tu. Kalau korang buat secara konsisten, In Sha Allah ianya akan banyak. Just ingat ! Jangan malas ye ^^


Korang rasa entri ni dapat membantu korang? Sila tinggalkan komen untuk Nurul tengok sama ada Nurul dapat membantu korang ke tak ^^ Jom kita kongsi ilmu sesama :) TABUNG BELAJAR




DEMAM PENGHAPUS DOSA KECIL

Friday, February 10, 2017 6
DEMAM PENGHAPUS DOSA KECIL


Assalammualaikum wbt,


Semalam dah cuti. Hari ni cuti lagi. Yeahhhh ~ Hahaha. Tu pun cuti ada sebabnya. Sebab DEMAM ! Huhuhu ~ Semalam elok je sehat siap boleh setting untuk kenduri dekat surau. Tup tup lepas habis kenduri terus demam. Demam panas pulak tu. Nak tidur pun bukan main payah lagi. 


Tahu-tahu la kan kalau dah demam tu macam mana. Style Nurul kalau demam mesti hidung tersumbat, batuk tu memang teruk la dan jarang sekali orang kena, sakit-sakit badan. Badan rasa lenguh lain macam je. Sebab tu susah sangat nak tidur. Bila dah betul-betul mengantok baru la boleh lelapkan mata tu.


Jeng jeng jeng, itulah ubat yang Nurul dapat. Alhamdulillah klinik tu senang nak dapat MC. Kalau klinik lain kadang-kadang susah nak dapat MC. ^^






Disebabkan ibu abah keje, so Nurul terpaksa la pergi klinik sorang-sorang. Gagah jugak tu untuk drive. Hahaha. Mentang-mentang da dapat lesen kan. Tapi bagus jugak. Dah jadi emergency macam ni senang dapat pergi sendiri. Takyah susahkan ibu abah untuk ambik cuti. Saya la perempuan yang BERDIKARI. Hahaha ~ Perasan no 1 >.<" 


Haaa, dah alang-alang tu Nurul nak inform korang. Nurul nak buat 1 segmen. Tak tahu lagi la segmen apa. Hehehe. Hope korang sudi la nak join tau :D