TIPS : UPKAN FOLLOWERS DENGAN CEPAT

Sunday, January 01, 2017


❤.. Salam Sayang Semua ..❤

So macam mana korang hari ni? Semua sihat? Kalau demam tu cepat2 la makan ubat ye sebelum lagi melarat ^_^

Hari ni Nurul nak share something yang mungkin boleh bantu korang semua. Semoga bermanfaat 😘


BLOGWALKING
Korang kalau nak orang follow korang, senang je caranya. Tapi kena buat tau. Tak mau tengok je ye. Korang kena selalu blogwalking dekat blog orang lain. Tak tahu blogwalking tu apa? Alaaaa, kiranya macam jejalan dekat rumah orang lain. Saling kenal2. Haaaaa, gitu la. Tapi janga lah pulak say HI je. Nanti dikatakan macam sombong. Buat la ayat bunga2 sikit kan. :D


FOLLOW BLOG ORANG LAIN
Yang ni lagi cepat prosesnya kalau korang rajin nak buat. Tapi kena lah bermurah hati sikit pergi follow blog orang lain. Takkan la kita nak mengharapkan orang je follow kita je kan? Orang pun tak suka macam tu. In Sha Allah kalau orang tu baik hati, diaorang akan follow awak jugak. Follow sebanyak mana yang korang mampu ye ^.^



POST KAN ENTRY YANG MENARIK
Wahhh !! Entri yang menarik ?? Macam mana tu? Haaaa ~ Macam2 mana je la. Mana yang korang rasa orang akan tertarik nak baca, korang post je. In Sha Allah ada yang sudi membaca. Tapi jangan entri yang membosankan tau. Orang baca headline je pun rasa dah nak tutup sebab tak mampu nak baca da. Hehehe ~ Perah kan otak tu ye nak post apa :)



TINGGALKAN KOMEN DI ENTRY BLOG LAIN
Ni yang paling Nurul suka buat. Nurul suka baca entry orang lain. Then komen la ada kaitan dengan entri dia tu. Nak ajak join GA pun boleh komen dekat entri. Dah lepas komen tu orang paling suka kalau kita follow sekali. Support each other gitu ^_^



Ok, da ! Ni salah satu tips dari Nurul.
Jangan baca je tau, kena praktikkan jugak. Nanti dah ada hasil cer inform Nurul :D


** Semoga bermanfaat. Tinggalkan komen dan jejak awak, saya nak jejalan ni ^^ **



Sincerely,
NURUL

You Might Also Like

4 Comments

  1. Mai suka buat semua ni, best dapat follower baru, sebab masa yang sama kita akan dapat kawan baru,hihi

    ReplyDelete
  2. Nice sharing syahirah.. Lea setuju dengan tip diatas.. Sangat membantu.

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Like us on Facebook

Total Pageviews

Follow by Email