2016 - Syahirah Valiant

December 31, 2016

PAHIT MANIS KEHIDUPAN 2016 | WELCOME 2017 !!

Saturday, December 31, 2016 0
PAHIT MANIS KEHIDUPAN 2016 | WELCOME 2017 !!
2017

Assalammualaikum wbt,

Sekian lama Nurul tak update blog ni kan. Hurmmm ~ tak berapa nak aktif dalam dunia blog sebab macam-macam benda yang Nurul kena buat. Memang dunia blog ni best. Tersangat best. Memang tak dapat dinafikan lagi. In Sha Allah dalam masa terdekat Nurul akan release new contest untuk korang :D Hadiah yang sangat lumayan tau. Memang rugi tak join. So stay tune guys ;)

Cepat je masa berlalu. Esok tiba nya tahun 2017. Dunia pun makin lama makin tua. Manusia pun makin lama makin meningkat umurnya. Semoga 2017 adalah tahun yang terbaik untuk kita. In Sha Allah. Jangan cepat putus asa dengan apa yang kita lakukan kalau kita nak capai sesuatu. Dengan usaha yang kita ada, In Sha Allah semuanya akan berjalan lancar. Amin :)



SELAMAT TAHUN BARU READERS :*

October 02, 2016

BERALIH KE CHURP CHURP

Sunday, October 02, 2016 1
BERALIH KE CHURP CHURP
churpchurp

Assalammualaikum wbt,

Huhuhu, bad news untuk Nurul !!! :'( Serious Nurul lupa apa password nuffnang. Dan nak buat nuffnang baru tak boleh URL yang sama. So memang tak tahu dah macam mana :'( Email pun macam lupa-lupa ingat je.

So sekarang ni Nurul guna ChurpChurp je. Ni result tahun lepas punya sebab lepas guna Encik Nuffnang tu Nurul tak guna da churpchurp. Sekarang ni terpaksa la guna churpchurp balik. Nurul pun sejak dua menjak ni dah slow dalam dunia blogging. Yela kan ~ Banyak benda nak kena settle. In Sha Allah, rezeki ada dekat mana-mana. Yakin pada diri sendiri. Niat dalam hati kita buat semua ni untuk orang yang kita sayang. Sebab rezeki kita, ada juga rezeki untuk orang lain. Betul kan? :D

SHOPPING PANDORA YUK !

Sunday, October 02, 2016 0
SHOPPING PANDORA YUK !
Gambar stock

Assalammualaikum wbt,

Hari ni Nurul nak kongsi sikit dengan korang macam mana proses Nurul nak update stock bila stock masuk. Stres nya jangan cakap la macam mana. Tengok tu, Nurul kena kira lagi, catat lagi. Banyak kerja kan? Memang banyak. Tapi takpe. Tu la nama nya rezeki. Susah-susah dulu. In Sha Allah dengan usaha macam ni, Allah akan kasi yang terbaik :)

Sekarang ni ramai yang giler-gilerkan pandora right? Haaaa ~ Nak inform ni. Nurul founder kepada @svshoppe_ dan Nurul jual macam-macam jewellery. Antaranya pandora. Nurul ada 2 jenis pandora. Pandora Inspired Gred 5A dan Pandora Pure Silver. Pandora inspired ni memang mampu milik. So student pun mampu dapatkan. Kalau pandora pure silver ni high quality. Harga pun boleh tahan la kan. So kalau korang nak usha-usha apa tu pandora, boleh la klik sini @SVSHOPPE_ . Jangan risau, Nurul memang 100% trusted seller :)

July 04, 2016

Penat Shopping Raya

Monday, July 04, 2016 0
Penat Shopping Raya
raya

Assalammualaikum w.b.t.

Actually entry ni untuk semalam. Sebab semalam Nurul shopping. Tapi tak sempat update semalam. Penat sangat la katakan. Balik rumah terus tertidur. Hehehe ~

Nak story sikit tentang pengalaman Nurul pergi shopping raya. Mesti ramai dah shopping kan? Dah excited untuk buat persediaan raya. Semalam Nurul shopping dekat GM Klang je. Dekat and sangat-sangat murah. Memandangkan family Nurul ramai, so boleh la beli borong. Automatik dapat harga murah. Hehehe ~ Rezeki untuk keluarga. Ahamdulillah.

Boleh tahan la ramai dekat GM Klang. Berpusu-pusu. Faham lah kan dekat GM Klang kawasan dia macam mana. Kawasan kedai pun agak sempit. So berhimpit lagi dengan ramai orang. Memang panas giler la citenye.

Ramadhan hampir meninggalkan kita. Sekejap je masa berlalu kan. :') Semoga ramadhan kali ini bermakna dalam hidup kita.

May 14, 2016

Syahirah Is Back !!

Saturday, May 14, 2016 0
Syahirah Is Back !!
Syahirah Is Back !!


Assalammualaikum w.b.t

Sekian lama aku tinggalkan blog ni.. Serious lama sangat kan.. Nak guna pun tak ingat dah macam mana.. Hehehe.. Takpe2, In Sha Allah lepas ni Nurul akan start balik.. Jeng jeng jeng ~ Nama baru kut sejak da start berbisnes ni..

Haaaaaa.. Lupa nak bagitahu, blog ni dah lama tak bukak sebab busy sikit nak fokus dengan bisnes.. Start bila bisnes ni?? Nurul dah start daripada tahun lepas dan Alhamdulillah kekal sampai sekarang.. Mintak jasa baik korang untuk doakan bisnes Nurul ni berjalan dengan lancar ye.. Amin.. Nurul pun still merangkak lagi mencari ilmu berbisnes ni.. Ingat senang ke?? Susah beb !!! 

Ok la.. Nak tahu Nurul buat bisnes apa? Tunggu next post Nurul umumkan ye.. Sekali gus nak promote2 sikit.. :*