TIPS JADI SPONSOR - Syahirah Valiant

Latest

June 19, 2015

TIPS JADI SPONSOR

TIPS JADI SPONSOR

TIPS JADI SPONSOR | Assalammualaikum. Blogger ni sangat sinonim dengan contest, giveaway, segmen dan seangkatan dengannya. Seronok kalau join kita dapat hadiah. Tu bergantung pada rezeki masing-masing la kan. Tapi sebelum nak memulakan sesuatu contest atau apa-apa pun, mesti lah kita nak cari sponsor kan. So para sponsor sekalian, pastikan korang follow tips ni untuk jadi sponsor yang terbaik.


1. HADIAH YANG MAMPU
Hadiah yang mampu ni maksudnya, korang kena kasi hadiah yang mana korang mampu kasi. Contohnya, kalau nak review blog. Korang boleh bagi hadiah review blog untuk ramai pemenang. Tapi make sure korang akan review blog banyak-banyak tu.


2. JUJUR
Mana yang nak jadi sponsor tu, korang kena jujur. Jangan main-main. Pengalaman Ira kena tipu dengan sponsor dah mengajar Ira. So, janganlah jadi sponsor yang tak jujur ye.


3. IKHLAS
Bila dah jadi sponsor tu, pastikan korang set betul-betul niat korang tu. Korang kena ikhlas untuk jadi sponsor. Jangan harapkan balasan !!! :)

No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D