Main Kahwin-Kahwin - Syahirah Valiant

June 09, 2015

Main Kahwin-Kahwin

Main Kahwin-Kahwin
Assalammualaikum
Ira nak story something ni. Ni tengah duduk-duduk tengok gambar masa kecik2 dulu teringat pulak mainan yang Ira suka main dulu. Selalunya kalau balik kampung johor, memang macam2 mainan yang Ira dengan cousin main. Ye la kan ~ Kampung tu la yang ramai cousin. Kalau kampung perak tak ramai sangat. Hurmmm ~ Rindu sangat time2 ni dulu. Sekarang ni semua dah buat haluan masing-masing. Yela kan ~ Dah besar panjang dah pun. Ada yang dah kahwin pun. Hehehe.

Dulu kalau balik kampung, Ira dengan cousin mesti berkumpul rancang nak main game apa. Game yang paling famous dulu game KAHWIN-KAHWIN. Hehehe. Budak-budak ~ Tak tahu malu lagi time tu. Tidur pun still sama2 lagi tak kira la laki ke perempuan. Tapi sekarang tak lagi. Gila kau !! Memang free2 je kahwin paksa dengan atok. hehehe. 

Dulu mangsa pertama yang akan dikahwinkan Ira. Haih ! Ntah apa sebabnya pun Ira tak tahu. Dan ada lah abang sepupu Ira jadi tok kadi la, apa la. Macam2. Hehehe. Kelakar pulak bila ingat balik. Setiap kali balik kampung memang takkan ketinggalan mainan ni. Kalau ada yang nak escape dari game ni, kitaorang akan cari sampai dapat. Nampak tak dia nak perdajalkan orang. Hehehe. Korang pun pernah juga main game ni kan. Sekarang ni dah takde main kahwin-kahwin da. Masing-masing dah kahwin betul2. Tinggal tunggu masa je sorang demi sorang. Apa pun, mainan masa kecik2 dulu memang paling best. Budak sekarang dah tak main da game2 ni semua. Semua sibuk dengan gadjet. Haih ! Ape la. Guli pun diaorang tak pernah sentuh agaknya. Rugi sangat kan. 

7 comments:

  1. sy kalau main kawen2 mesti sy jadi suami.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. wahhh main kawin2....CS dulu jarang main kawin2...main masak2 ja selalu...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe.. main masak2 pun syok jugak tu.. zaman kanak2 dulu la yang paling best kan ^^

      Delete
  3. em, betul. dulu masa kecik pun selalu main 'mende' ni ngan adik beradik. haih, zaman keciklah zaman paling best.. sekarang dah tak de :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ~ tahu takpe.. nak tengok budak2 sekarang main benda ni pun dah takde da..

      Delete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D