KRITERIA BLOG YANG MENJADI PILIHAN UNTUK DIFOLLOW

Friday, June 12, 2015

KRITERIA BLOG YANG MENJADI PILIHAN UNTUK DIFOLLOW
KRITERIA BLOG YANG MENJADI PILIHAN UNTUK DIFOLLOW | Assalammualaikum. Sekarang ni Ira nak kasi tips untuk korang lagi. Semoga ilmu yang Ira kasi ni ada manfaat untuk korang ye. :)


1. CONTENT MENARIK DAN BERFAEDAH

Ira memang suka kalau entri dalam blog seseorang tu ada information yang menarik. Memang Ira akan follow terus sebab senang nak follow up entri orang tu lagi. 


2. ADA BUTTON FOLLOW / FOLLOWER WIDGET

Pastikan korang letak button follow ataupun follower widget dalam blog korang ye. Benda ni akan memudahkan blogger lain nak follow blog korang. Kalau tiba-tiba korang tak letak, kan susah nak follow. Tapi bagi Ira, lagi elok letak follower widget je.


3. KEMAS DAN RINGAN

Blog jangan banyak sangat dengan iklan dan widget-widget yang tak berkaitan. Benda-benda tu akan memberatkan blog kita untuk loading. Ira kalau singgah blog yang berat ni, Ya Allah. Sabar je la ~ Da la dengan internet macam siput ni. Huhuh. Memang Ira terus tekan button pangkah. So please. Blog korang kena ringan ye.

You Might Also Like

4 Comments

  1. Waaaa.. Blog sy mungkin akan jadi tarik minat ira lepas nie.. Ngeh3...
    Btw dh join segmen baru saya ke?
    Nnti check dkt post sy maybe boleh bantu ira juga..


    Blogwalking Sini..
    Jombaca artikel baru saya

    Gempa Bumi Di Sabah Awal Pagi 2.30am

    ReplyDelete
  2. Yup, ketiga-tiga kriteria tu kena ada baru dapat tarik perhatian orang lain untuk follow :)

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Like us on Facebook

Total Pageviews

Follow by Email