Tutorial : Lajukan Laptop

Friday, May 15, 2015

Tutorial : Lajukan Laptop
Assalammualaikum
Laptop korang pernah slow macam siput tak? Situation ni selalu terjadi kalau laptop kita ni dah lama ataupun dah macam-macam kita sumbat dalam laptop peribadi kita ni. So korang nak tak tahu tak macam mana cara nak lajukan laptop korang tu? Meh sini kita belajar tutorial Ira ni ye. Takut tak menjadi? Jangan risau. Ira dah cuba dan sangat-sangat berkesan. Sebelum tu, baca Bismillah dulu ye ^.^

1. Buka notepad dan taip mystring=(80000000) . Pastikan sama macam gambar dekat bawah ni tau. Actually korang boleh pilih code yang korang nak berdasarkan RAM laptop korang. 

  • mystring=(80000000) for 128 MB RAM
  • mystring=(160000000) for 256 MB RAM
  • mystring=(320000000) for 512 MB RAM
  • mystring=(655000000) for 1 GB RAM
  • mystring=(1000000000) for 2 GB RAM

Tutorial : Lajukan Laptop

2. Save dekat desktop . Jangan lupa tukar Save As Type kepada All Files. Namakan fail tu RAM.vbe ataupun korang boleh letak je nama apa-apa pun tapi belakang tu tetap kena ada .vbe
Tutorial : Lajukan Laptop

3. So akan jadi macam gambar dekat bawah ni. Lepas tu korang double klik icon tu k :)
Tutorial : Lajukan Laptop

Tadaaa ~ Senang je kan. Selamat mencuba. Korang akan rasai kelajuan laptop korang sekarang ni. Hehehe :D

You Might Also Like

0 Comments

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Like us on Facebook

Total Pageviews

Follow by Email