May 16, 2015

,
Review Produk : Jebat Enterprise
Assalammualaikum
Customer pertama yang beri kepercayaan untuk Ira review produk beliau. Terima kasih Meerajebat. Beliau merupakan kawan kolej Ira juga. Dia ni memang pandai berbisnes. Nak tahu dia buat bisnes apa? Usha entri ni sampai habis tau. Korang takkan rugi. Dan korang akan terliur tengok produk Meerajebat ni. Here we go ~ ^.^

Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise
Memo Bottle - RM40 (include postage)


Review Produk : Jebat Enterprise
Snow Cheese - RM5


Review Produk : Jebat Enterprise
Sundae Melty - RM4.50


Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise
Dadih Double - RM1.50


Review Produk : Jebat Enterprise
Triffle - RM2.50


Review Produk : Jebat Enterprise
Chocolate Cheese - RM5


Review Produk : Jebat Enterprise
Choc Moist - RM4


Review Produk : Jebat Enterprise
Cheesekut Nestum - RM5


Review Produk : Jebat Enterprise
Cheesekut Original - RM4.50


Review Produk : Jebat Enterprise
Choco In Jar - RM6


Review Produk : Jebat Enterprise
Red Velvet Chocolate Cheese - RM6


Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise
Baked Cheesy Meatball - RM4.50


COD : Ampang, Wangsa Maju, Taman Melawati, Taman Melati, Setapak, Keramat, Setiawangsa & Gombak

Kalau nak order, whatsapp dekat nombor yang Ira kasi dekat gambar tu k. Tak rugi kalau beli ni. Memang sedap. Ira dah pernah try. Kalau kat kolej tu ada la dalam 2 3 kali Ira beli. Memang berbaloi ! ^.^  

May 15, 2015

,
Tutorial : Lajukan Laptop
Assalammualaikum
Laptop korang pernah slow macam siput tak? Situation ni selalu terjadi kalau laptop kita ni dah lama ataupun dah macam-macam kita sumbat dalam laptop peribadi kita ni. So korang nak tak tahu tak macam mana cara nak lajukan laptop korang tu? Meh sini kita belajar tutorial Ira ni ye. Takut tak menjadi? Jangan risau. Ira dah cuba dan sangat-sangat berkesan. Sebelum tu, baca Bismillah dulu ye ^.^

1. Buka notepad dan taip mystring=(80000000) . Pastikan sama macam gambar dekat bawah ni tau. Actually korang boleh pilih code yang korang nak berdasarkan RAM laptop korang. 

  • mystring=(80000000) for 128 MB RAM
  • mystring=(160000000) for 256 MB RAM
  • mystring=(320000000) for 512 MB RAM
  • mystring=(655000000) for 1 GB RAM
  • mystring=(1000000000) for 2 GB RAM

Tutorial : Lajukan Laptop

2. Save dekat desktop . Jangan lupa tukar Save As Type kepada All Files. Namakan fail tu RAM.vbe ataupun korang boleh letak je nama apa-apa pun tapi belakang tu tetap kena ada .vbe
Tutorial : Lajukan Laptop

3. So akan jadi macam gambar dekat bawah ni. Lepas tu korang double klik icon tu k :)
Tutorial : Lajukan Laptop

Tadaaa ~ Senang je kan. Selamat mencuba. Korang akan rasai kelajuan laptop korang sekarang ni. Hehehe :D

May 02, 2015

,

Assalammualaikum

Sejak akhir-akhir ni Ira rasa ada something dekat diri Ira yang mengganggu. Mungkin sebab Ira banyak fikir pasal Haikal. Ye, orang yang Ira sayang. Ira penat nak nangis. Tapi nak buat macam mana. Memang lumrah dalam kehidupan manusia untuk menangis.

La Tahzan ... Kata-kata yang penuh semangat yang dah lama Ira terapkan dalam diri Ira. Ira sedih dengan kawan-kawan. Biasa la kan. Walaupun ada 10 orang yang suka kita. Akan ada 10 orang yang membenci kita. Cara yang terbaik untuk happykan diri kita adalah dengan senyum. Jangan lupa ingat Allah. Allah akan sentiasa membantu hambaNya. Dekat sini Ira nak kasi sedikit sebab kenapa kita kena senyum :)


Jenis-jenis senyum
  • Senyum sinis / egois : boleh buatkan orang sakit hati
  • Senyum menggoda : untuk menggoda seseorang
  • Senyum ketabahan : dari seseorang yang mempunyai pelbagai masalah dan tabah menghadapi dugaan
  • Senyum tegar : sentiasa menghiasi bibir dengan senyuman dan mempunyai kekuatan dalam hidup walaupun menghadapi masalah yang berat
  • Senyum ketulusan : datang dari hati untuk membahagiakan, menghormati dan memuliakan seseorang

1. Dapat hilangkan stress
Kadang kala hidup kita ni penuh dengan onak berduri. Kita selalu rasa penat dan sedih. Betul tak? Cuba kita senyum, percayalah.... Rasa penat dan sedih tu akan hilang. In Sha Allah.

2. Meningkatkan sistem imun
Mengikut kajian, senyuman boleh hilangkan batuk dan selesema. Betul ke? Kalau macam ni tak payah jumpa doktor la. Hehehe ^.^

3. Menurunkan tekanan darah
Tekanan darah kita ni berbeza time kita senyum. So tak mau la marah-marah, just smile. Kan lebih manis.

4. Awet muda
Ini memang tak dapat diafikan lagi sebab bila kita senyum, otot-otot muka kita juga akan bergerak. So nanti kita ni muda je lagi.

5. Senyum adalah ubat
Ibarat hormon endorfin yang dapat menghilangkan rasa sakit.

6. Mengubah perasaan
Jika korang rasa sakit, cubalah untuk tersenyum. Nanti fikiran korang akan fikir benda-benda yang happy je.

7. Riang
Suasana akan jadi lebih riang dan orang sekeliling juga akan turut tersenyum. Cuba kalau kita masam je, orang pun takut nak tegur kita.

8. Kelihatan berjaya
Korang akan rasa lebih berkeyakinan. Ibu abah pernah cakap, orang yang berjaya ni adalah orang yang murah dengan senyuman.

9. Berfikiran positif
Mungkin susah untuk kita senyum masa tengah fikir perkara buruk. Jika kita senyum, otak kita akan fikir "hidup lebih baik akan datang"

10. Menarik
Orang yang banyak senyum mempunyai daya penarik yan tersendiri. Dia boleh buat orang yang ada dekat sekeliling berasa senang. 

Follow Us @_nrlsyhirh