May 2015 - Syahirah Valiant

May 31, 2015

HIDY & HAZY.CO GIVEAWAY

Sunday, May 31, 2015 4
HIDY & HAZY.CO GIVEAWAY
KLIK BANNER UNTUK JOIN

May 18, 2015

Senarai Peserta Contest Saya Nak Hadiah

Monday, May 18, 2015 16
Senarai Peserta Contest Saya Nak Hadiah
Senarai Peserta Contest Saya Nak Hadiah

Tolong check link korang ye. Kalau takde, please inform Ira :)

6. http://www.azhafizah.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
7. http://uniquebell.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
8. http://umikasum.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
9. http://jarikecilmenaip.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
10. http://fakmal0.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
11. http://almiraalwani.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
12. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
13. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
14. http://www.cekgunorazimah.com/2015/05/Contest-Saya-Nak-Hadiah.html
15. http://theathra.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
16. http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
17. http://norshamimi.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
18. http://adna2029.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
19. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
20. http://nysachubby.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
21. http://lestarigiveaway.blogspot.com/2015/05/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
22. http://azizielias.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
23. http://www.forsakenarctron.com/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah-valiant/
24. http://eilyasara.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
25. http://macammacamproduk.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
26. http://amirahamer.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
27. http://thewafflelysha.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
28. http://riverstonegirl.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
29. http://arjunapopkorn.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
30. http://juliajamaludin.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
31. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
32. http://loveyoucontest.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
33. http://cikash.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
34. http://shapurplegirl.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
35. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
36. http://dilazhari.blogspot.com/2015/06/saya-nak-hadiah-by-syahirah-valiant.html
37. http://www.ciksiti.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
38. http://narumihuda.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
39. http://gadesungumembebel.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
40. http://wanyyminho.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
41. http://www.akifimtiyaz.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html
42. http://purplestarz89.blogspot.com/2015/06/contest-saya-nak-hadiah-by-syahirah.html

May 16, 2015

Senarai Hadiah Contest Saya Nak Hadiah

Saturday, May 16, 2015 4
Senarai Hadiah Contest Saya Nak Hadiah
Assalammualaikum
Ni senarai hadiah untuk Contest Saya Nak Hadiah. Nak join? KLIK SINI je k :)









































*Hadiah Tambahan*
Sweatshirt & Bag - Sponsored By Farah Syamimi

Hadiah mungkin akan bertambah. So apa lagi? Jom kita join ramai-ramai :)

Review Produk : Jebat Enterprise

Saturday, May 16, 2015 2
Review Produk : Jebat Enterprise
Review Produk : Jebat Enterprise
Assalammualaikum
Customer pertama yang beri kepercayaan untuk Ira review produk beliau. Terima kasih Meerajebat. Beliau merupakan kawan kolej Ira juga. Dia ni memang pandai berbisnes. Nak tahu dia buat bisnes apa? Usha entri ni sampai habis tau. Korang takkan rugi. Dan korang akan terliur tengok produk Meerajebat ni. Here we go ~ ^.^

Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise
Memo Bottle - RM40 (include postage)


Review Produk : Jebat Enterprise
Snow Cheese - RM5


Review Produk : Jebat Enterprise
Sundae Melty - RM4.50


Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise
Dadih Double - RM1.50


Review Produk : Jebat Enterprise
Triffle - RM2.50


Review Produk : Jebat Enterprise
Chocolate Cheese - RM5


Review Produk : Jebat Enterprise
Choc Moist - RM4


Review Produk : Jebat Enterprise
Cheesekut Nestum - RM5


Review Produk : Jebat Enterprise
Cheesekut Original - RM4.50


Review Produk : Jebat Enterprise
Choco In Jar - RM6


Review Produk : Jebat Enterprise
Red Velvet Chocolate Cheese - RM6


Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise

Review Produk : Jebat Enterprise
Baked Cheesy Meatball - RM4.50


COD : Ampang, Wangsa Maju, Taman Melawati, Taman Melati, Setapak, Keramat, Setiawangsa & Gombak

Kalau nak order, whatsapp dekat nombor yang Ira kasi dekat gambar tu k. Tak rugi kalau beli ni. Memang sedap. Ira dah pernah try. Kalau kat kolej tu ada la dalam 2 3 kali Ira beli. Memang berbaloi ! ^.^  

Pencarian Sponsor

Saturday, May 16, 2015 37
Pencarian Sponsor
Pencarian Sponsor

Assalammualaikum
Ira rancang nak buat satu contest untuk para blogger. Tapi pertama sekali Ira nak cari sponsor yang ikhlas nak sumbangkan hadiah mereka dalam contest Ira. Ni merupakan contest pertama yang Ira anjurkan. Hope adalah sorang dua yang sudi sponsor ye. Para sponsor pun akan dapat benefit. Ikut cara-cara kat bawah ni untuk memudahkan korang. 

1. Semua maklumat yang Ira suruh send, send dekat e-mail Ira yang ada dalam gambar tu ye.

Pilih 3 sahaja untuk peserta ikut syarat korang
1. Follow blog 
2. Like fanpage
3. Join group facebook
4. Follow twitter
5. Follow Instagram
6. Follow google+
7. Lain-lain ( ni para sponsor tentukan sendiri kalau perlu ye )

Hadiah yang nak kasi
1. Wang tunai
2. Review blog
3. Bloglist
4. Topup
5. Freebies ( Header, Doodle etc )
6. Lain-lain ( ni para sponsor tentukan sendiri hadiah apa yang nak kasi k )

Ok, sila bagi link atau apa-apa yang lengkap untuk memudahkan Ira publish kan para sponsor punya details ye. Kalau ada apa-apa kemusykilan, sila emailkan dekat Ira tau ^.^ Ira harap sangat ada yang sudi jadi sponsor contest ni. Amin :)

Tamat : 17 May 2015 (12.00 AM)

May 15, 2015

Tutorial : Lajukan Laptop

Friday, May 15, 2015 0
Tutorial : Lajukan Laptop
Tutorial : Lajukan Laptop
Assalammualaikum
Laptop korang pernah slow macam siput tak? Situation ni selalu terjadi kalau laptop kita ni dah lama ataupun dah macam-macam kita sumbat dalam laptop peribadi kita ni. So korang nak tak tahu tak macam mana cara nak lajukan laptop korang tu? Meh sini kita belajar tutorial Ira ni ye. Takut tak menjadi? Jangan risau. Ira dah cuba dan sangat-sangat berkesan. Sebelum tu, baca Bismillah dulu ye ^.^

1. Buka notepad dan taip mystring=(80000000) . Pastikan sama macam gambar dekat bawah ni tau. Actually korang boleh pilih code yang korang nak berdasarkan RAM laptop korang. 

  • mystring=(80000000) for 128 MB RAM
  • mystring=(160000000) for 256 MB RAM
  • mystring=(320000000) for 512 MB RAM
  • mystring=(655000000) for 1 GB RAM
  • mystring=(1000000000) for 2 GB RAM

Tutorial : Lajukan Laptop

2. Save dekat desktop . Jangan lupa tukar Save As Type kepada All Files. Namakan fail tu RAM.vbe ataupun korang boleh letak je nama apa-apa pun tapi belakang tu tetap kena ada .vbe
Tutorial : Lajukan Laptop

3. So akan jadi macam gambar dekat bawah ni. Lepas tu korang double klik icon tu k :)
Tutorial : Lajukan Laptop

Tadaaa ~ Senang je kan. Selamat mencuba. Korang akan rasai kelajuan laptop korang sekarang ni. Hehehe :D

Happy Teachers Day ~

Friday, May 15, 2015 0
Happy Teachers Day ~

Assalammualaikum
Happy Teachers Day cikgu-cikgu satu Malaysia !!! Yeahhhhh !!! Terlebih excited pulak. Hehehe. Hari ni Ira nak ceritakan semua kisah belajar Ira dengan cikgu-cikgu Ira. Dengar tau. Special untuk hari guru. Hehehehe ^.^

Ok, kita mulakan dengan cikgu course Ira. Actually kitaorang tak panggil cikgu, gelaran cikgu tu ditukarkan kepada pensyarah. Tapi kitaorang semua bantai je panggil cikgu atau pensyarah. Ok, cikgu course Kesetiausahaan Pentadbiran. Firstly Encik Iskandar. Cikgu ni cikgu baru dalam sekolah Ira tu. Orangnya tegas but at the same time, cikgu pandai buat lawak. Fisrt time ada cikgu lelaki ajar Ira. Best jugak sebab cikgu ni sporting. Tapi jangan kasi cikgu ni marah. Sebab cikgu Is daripada tentera (agaknye la, tak ingat) memang agak gerun kalau tengok dia marah.

Then cikgu Falissa. Cikgu baru jugak. Sama macam cikgu Is. Cikgu ni seorang yang manis orangnya. Memang best la belajar dengan dia. First-first tak faham jugak cikgu ni mengajar. Tapi makin lama tu makin ok pulak. Cikgu ni comel !!! Kitaorang dah buat macam kakak da. Ye la kan ~ Umur cikgu pun baru 25. So tak jauh beza. Pangkat kakak untuk kitaorang. Hehehe.

Encik Zulkapali. Cikgu ni garang. Cikgu sains kitaorang. Walaupun garang dia tu kadang-kadang menakutkan. Dia pandai sangat buat lawak. Tapi garang dia tu la yang boleh kukuhkan kepala otak Ira ni untuk menghafal. Hehehe. Ira mana suka hafal subjek sains. Tapi sejak belajar dengan cikgu ni, daripada modul 1 sampai habis Ira hafal sebijik sejiban. ^.^ Dan Alhamdulillah, Ira memang suka sangat belajar dengan cikgu zul. Tapi kalau time dia soal jawab tu yang tak boleh. Elok-elok Ira hafal, tengok dia je terus blank. Adoyai !

Puan Shuhaida - Cikgu Profesionalisme Pekerjaan
Puan Rozilawati - Cikgu Matematik
Puan Zuraifah - Cikgu Pengurusan Kewangan
Encik Jusmanizal & Puan Azlin - Cikgu PJKV
Puan Nazifah - Cikgu Agama

Yang lain-lain ni Ira just mention sebab tak tahu nak describe apa. Hehehe. Isnin ni sambut hari guru dekat kolej !!!! Ira kena jaga bahagian sukaneka cikgu. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Amin. Terima kasih cikgu sebab dah ajar kami selama ni sehingga la kami pandai membaca. Jasamu dikenang hingga akhir hayat. Semoga pengorbanan guru-guru kita akan diberkati oleh Allah. :)

NUFFNANGERS BLOG SYAHIRAH VALIANT #4

Friday, May 15, 2015 1
NUFFNANGERS BLOG SYAHIRAH VALIANT #4

I Love Giveaway Seindahcerita By Nieyl

Friday, May 15, 2015 9
I Love Giveaway Seindahcerita By Nieyl
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Friday, May 15, 2015 2
Simple RM100 Giveaway Byijeni
Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)

 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015

Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant Tamat !

Friday, May 15, 2015 2
Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant Tamat !

Assalammualaikum
Tadaaaa ~ Akhirnya segmen yang Ira anjurkan sudah ke penghujung rancangan.. Hehehe.. Ira nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua blogger yang sudi support segmen yang Ira anjurkan. Terima kasih sangat-sangat. Kalau Ira ada buat segmen lagi, sudi-sudi lah join ye. Meh kita blogwalking dan follow diaorang semua ^.^ In Sha Allah hari ni Ira akan habiskan follow blog yang dah join segmen Ira ni ye. 

Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant

Friday, May 15, 2015 57
Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant
!!!! TAMAT !!!!


Assalammualaikum

Memandangkan exam dah habis, Ira ada masa nak buat segmen. Segmen yang biase-biase je ni. Hope korang sudi la support segmen Ira ni ye. Syarat penyertaan terlalu simple. :)


Syarat-syarat :

1. Follow blog IRA  & Google+ *wajib pada siapa yang tak follow lagi*

2. KLIK SINI , SINI , SINI & Klik Nuffnang  *Jujur please*

   *TAMBAHAN*
   - Like fanpage Ira yang ada dekat sidebar. Kalau tak nak pun takpe. :)

3. Buat entri yang bertajuk "Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant"

4. Backlinkkan 

5. Dah siap? Hantar dekat komen post ni je ye.


Due Date ??? Bila-bila masa je ye. ^.^

May 09, 2015

GMBM 1st GIVEAWAY 2015

Saturday, May 09, 2015 11
GMBM 1st GIVEAWAY 2015
http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html



Assalamualaikum !! Alhamdulillah,sempena Hari Ibu 2015,buat julung-julung kalinya kami berjaya melancarkan satu segmen yang di taja sepenuhnya oleh sebahagian ahli Grup Mama Bloggers Malaysia [GMBM]. Segmen ini di adakan adalah untuk memanjangkan ukhuwah sesama blogger yang menyertai segmen ini. Hadiah yang di tawarkan dalam segmen ini juga sangat menarik dan berbaloi untuk di menangi. Masa pelancaran segmen selama sebulan memberi lebih peluang penyertaan dan memenuhi syarat bagi para peserta.

Tarikh Segmen : 10 Mei - 7 Jun 2015

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ini adalah:-

  1. Blogger Malaysia.
  2. Buat entri yang bertajuk GMBM 1st GIVEAWAY 2015.
  3. Pilihan entri samada copy dan paste sahaja entri yang di sediakan atau buat entri sendiri mengikut kreativiti anda.
  4. Mengikuti semua syarat yang di tetapkan oleh penganjur dan penaja.
  5. Semua penaja boleh menyertai segmen ini. 
  6. Lengkapkan syarat di bawah:-
  • Follow Belog


  • Follow Instagram 

@Yong | @Sofu


  • Follow Google +



  • Like Fanpages 




  • Follow FaceBook

Norihan Yusuf


♪ ♩♫ Selamat bersegmen dan semoga bertuah !! ♪ ♩♫

 
Segmen GMBM 1st GIVEAWAY 2015 di taja dan di perhebatkan oleh:-
Kathy, Maria, YY, Yong, Myja, Sofu, Ida, Ann, Mieja, Sue, Fuza, Mamaniza, Hana, Aida, Mar, Khaty, Ayumie, Mila, Zana, Sally, Fiza, Fara.

Klik Banner GA Untuk Join

Pengumuman !!! Due Date Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant

Saturday, May 09, 2015 0
Pengumuman !!! Due Date Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant

Assalammualaikum
Attention please !!! Hehehe. Ok, hari ni Ira nak umumkan due date untuk segmen Ira yang tengah berjalan tu. Alhamdulillah dapat sambutan yang ramai. So sape-sape yang tak join lagi tu, jangan ketinggalan. KLIK JE KAT SINI .

Due Date : 15 May 2015

May 07, 2015

Segmen Blowalking Cuti Semestar By Parihh

Thursday, May 07, 2015 24
Segmen Blowalking Cuti Semestar By Parihh
Segmen Blowalking Cuti Semestar By Parihh
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalammualaikum

Hari ni Ira rajin sangat-sangat nak join segmen. So jom kita ramai-ramai support segmen ni k. Kalau nak join klik je banner yang smart kat atas tu :)