PT3's Result - Syahirah Valiant

December 21, 2014

PT3's Result


Assalammualaikum

Hari ni result PT3 keluar kan ? hohoho ~ Adik-adik sekalian, rasa gementar tak ? Mesti la kan. Orang kata PT3 ni susah dan Ira pun ada la jugak tengok bentuk soalan PT3 ni. Memang agak payah. Lain daripada zaman Ira ambik PMR. Dan bagi Ira, PMR lagi senang. Kenapa kementerian tubuhkan PT3 sedangkan PMR masih boleh dilaksanakan? Macam membebankan calon-calon PT3. Yela kan ~ Diorang daripada form 1 didedahkan dengan bentuk-bentuk soalan PMR. Last-last diaorang kena jawab PT3. Nampak tak diaorang kena bertungkus-lumus untuk faham. Hurmmm ~ Tapi takpe la. Semua ni ada hikmah. Just study well ok :) Ok la, good luck untuk result hari ni. Sebelum melangkah keluar rumah tu, baca bismillah. Dan yang paling penting, jangan lupa mintak restu ibu ayah ok. In Sha Allah semuanya berjalan dengan lancar. Terima apa jua keputusannya sebab apa hasilnya atas usaha kita jugak. Tak mau sedih-sedih ok. SPM menyusul. Hehehehe ^^

2 comments:

  1. Actually format ada didedahkan sejak tingkatan 1 lg. Format PBS lebih krg sme je dgn PT3. cuma xtau bpe soklan yg akan dijawab n bentuk soalan. Soalan beraras tinggi yg byk memerlukan pemikiran yg tinggi. Cuma bdk skrg x aspect soklan trus tukar ke arah KBAT. Tu je. Hehe.

    ReplyDelete
  2. agak teruk result nye kan? cuma 84 org je straight A seluruh malaysia

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D