Persiapan Balik Asrama - Syahirah Valiant

December 20, 2014

Persiapan Balik Asrama


Assalammualaikum

Dua hari dah Ira tak update blog. Huhuhu ~ Rasa malas la pulak nak bukak laptop semua. Last-last Ira ambik keputusan tak bukak blog. Hehehe. Ok, sekarang ni baru Ira nak update. ^^ 

Tinggal beberapa minggu je lagi sekolah dah nak bukak. Ira ni nama nya da 18 tahun untuk tahun depan. Tapi still sekolah. Hehehe. Sebab Ira study kan 4 tahun. So, tak habis lagi. Kena la habiskan. Hurmmm ~ Tengok budak-budak spm yang lain semua dah free. Ira je belum. Ada lagi 2 tahun tu. Rasa macam lama sangat je. Tapi nak buat macam mana kan. Dah tanggungjawab ! Kena tunaikan. Hurmmm ~ Takpe-takpe. 2 tahun tak lama mana pun. Kita kena perlu bersabar. Nak kan kejayaan tak boleh malas-malas. Kejayaan bukan datang bergolek tanpa kita usaha. Kena la usaha sehabis mungkin baru dapat hasilnya. Betul tak ? :)

Minggu ni adalah minggu untuk Ira kemas-kemas barang nak balik asrama. Bukan sikit tu. Banyak giler. Haih ! Sabar je la. Kalau la boleh tak payah duduk asrama. Dah lama Ira tak duduk. Bukan apa. Kehidupan dekat asrama memang best. Sebab kawan-kawan ramai, diaorang tu semua dah macam adik-beradik dan juga family kita. Kalau nak study group senang. Tak payah merantau jauh-jauh. Tapi tu la. Kehidupan asrama tak bebas. Hurmmm ~ Terikat dekat peraturan. And now umur sekarang pun dah 18. So macam peraturan untuk budak sekolah dah macam tak kena je dengan life sekarang. Fikir rumah jauh je sebab Ira untuk duduk asrama. Kalau rumah dekat. Memang ulang-alik je la. :(

No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D