Ketahui Hari Roti Dibuat

Tuesday, December 16, 2014


Assalammualaikum

Roti ? memang makanan seharian untuk sesetengah orang kan ? mungkin ada jugak yang tahu tentang pembuatan roti.. alaaaa.. just simple method.. Ira pun pernah buat roti jugak.. handmade punye !!! tapi......... hehehe.. no komen.. ok la, sebelum kita beli roti, kita kena la tengok tarikh luput.. wajib tengok !! buatnye terbeli yang da rosak.. yang dah ada kulat.. tak ke rugi.. memang boleh claim dekat kedai tu balik.. tapi ada certain yang tak terima.. apa punya penjual la kan.. huhuhu..

Hari ni Ira nak update pasal hari roti dibuat.. mungkin ramai yang tak tahu.. Ira pun pelik.. kenapa la ramai yang cakap-cakap pasal hari buat roti.. dekat whatsaap dan wechat Ira pun kecoh.. so Ira ambil keputusan nak buat entri pasal roti.. hehehe.. knowledge untuk kita semua jugak.. actually, Ira pun tak tahu pasal hari buat roti ni.. hehehe.. dah 17 tahun hidup pun tak tahu.. korang tahu tak apa namanya tu.. yang bentuk nye macam kotak untuk ikat plastik roti tu.. Ira tak tahu pulak.. kan ada macam-macam warna kan.. tu pun kalau korang perasan la kan.. warna-warna tu sebenarnya hari roti tu dibuat.. tak percaya ? meh sini tengok gamba ni..



hah.. tengok tu.. betul tak apa yang Ira cakap.. gambar tu pun Ira ambik dekat whatsapp.. sebab memang kecoh sangat... so sekarang kita dah tahu.. ^^ selama ni benda tu dekat je dengan kita.. tapi kita tak pernah tahu tentang kegunaannye kan..  :3

You Might Also Like

0 Comments

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Like us on Facebook

Total Pageviews

Follow by Email