Kahwin Pada Usia Yang Muda

Tuesday, December 16, 2014

muhd-muaz-5

Assalammualaikum

Zaman sekarang ni ramai yang dah kahwin muda kan.. muda tu bukannya 20 atau 21.. but 15 & 17 !!! wahhh !! muda sangat-sangat.. Alhamdulillah. Allah cepatkan jodoh mereka. Hal ni pun dah kecoh dekat FB and whatsapp Ira. so, Ira pun update la jugak kan. ^^ Difahamkan si suami baru berusia 15 tahun dan isterinya 17 tahun. Beza tahun pun tak banyak. Dah jodoh. Memang tak boleh kata apa. Lagipun, jodoh tak memandang pada usia. Jodoh yang Allah tetapkan untuk mereka adalah yang terbaik. In Sha Allah :) Jom kita tengok serba sedikit saat bahagia pasangan mempelai ni k.


kahwin muda

Adududu ~ sweet sangat-sangat.. abah ibu !! kaklong nak jugak. Hehehe *gatal*


budak kahwin muda

sama cantik dan sama padan. Terhindarlah mereka daripada godaan syaitan. :) semoga masjid yang dibina kekal sehingga hujung nyawa. Belajarlah terima antara satu sama lain. Sekarang ni masing-masing ada tanggungjawab yang besar. Jangan abaikan tanggungjawab tersebut k. Nasihat ikhlas daripada seorang kawan. :)

You Might Also Like

5 Comments

  1. singgah jap..hehe..tahniah bagi pasangan tu..sama comey..

    ReplyDelete
  2. kalau dah jodoh la kan...jgn jadi macam pasangan sebelum ni....

    ReplyDelete
  3. Huhu..muda sangat.. zaman sy umur 15 tu masih lg main batu seremban kat belakang kelas..x terpikir langsung nak kawin..huhu..semoga bahagia melayari bahtera rumahtangga.. jaga kerukunan bersama..tahu tanggungjwb suami , isteri

    ReplyDelete
  4. Aduss...muda sgt di zaman serba.mencabar ni...hope parents mereka bagi full support kepada mereka...
    Wahh..kak long...bawak bertenang ye...gi belajor masak dulu...hihihi

    ReplyDelete
  5. Dalam Quran xde pun cakap umo berapa takley nikah umo brape boleh nikah ye dok? So selagi mereka tidak ke arah yang boleh mendatangkan haram maka rasanya itu adalah sebaik-baiknya. Yang baik itu semuanya kurniaan Allah :)

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Like us on Facebook

Total Pageviews

Follow by Email