Aiskrim Oreo Homemade

Wednesday, December 31, 2014


Assalammualaikum

Kebelakangan ni sunyi je blog Ira ni. Hurmmm ~ Takde mood nak update blog. Tapi Alhamdulillah, masih ada yang sudi melawat blog yang tak seberapa ni. Ok la. Hari ni Ira nak share sikit resepi aiskrim oreo ni. Pernah makan tak aiskrim mucflurry dekat MCD tu? Mesti la pernah kan. Nak tahu tak. Rasa dia sebijik macam aiskrim mucflurry. Kalau korang buat sendiri kan dah senang nak makan. Tak payah nak membazir duit. Thanks kepada si dia sebab dah ajar. Jom kita cuba ye :)


Bahan - Bahan :

 1 tin susu cair
 Setengah tin susu pekat  *kalau tak nak manis sangat, kurangkan*
 1 sudu esen vanilla *kalau tak nak letak pun takpe*
 1 paket biskut oreo
 1 sudu besar ovalette


Cara Penyediaan :

 Asingkan biskut oreo dan krim. Kalau nak masukkan krim dia pun takpe. Tapi kalau Ira, better asingkan. Takut lagi manis pulak.

 Hancurkan biskut oreo tu.

 Untuk adunan aiskrim, masukkan susu cair, susu pekat, esen vanilla & ovalette ke dalam mixer sampai dia kembang. Guna blender pun boleh.

 Lepas dah nampak aiskrim tu kembang, masukkan biskut oreo yang dah dihancurkan tadi. Mixer kan sekejap.

 Lepas dah siap semua, masukkan dalam fridge. Tunggu seharian tau. Lambat nak beku.

 Lepas dah siap, korang boleh la makan. Sedaaaapppp !! ^^

Selamat Mencuba !!! ^^

You Might Also Like

0 Comments

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Like us on Facebook

Total Pageviews

Follow by Email